I dobrze, że masz wątpliwościhary_m pisze:Nie wiem czy to dobre miejsce, ale naklejka na kapsel Browar Haust z Zielonej Góry

http://forum.katalogkapsli.pl/viewtopic.php?f=1&t=4381
I dobrze, że masz wątpliwościhary_m pisze:Nie wiem czy to dobre miejsce, ale naklejka na kapsel Browar Haust z Zielonej Góry
darooche pisze:Amber
Mała poprawka, wzór nie do końca jest taki sam, wszystkie napisy są mniejsze.krzypiet pisze:kasztelan świeże taki sam jak nr.61 z "dap" na V
Myślę, że Luzikowi chodziło o kontrę do mojego poprzedniego postu o mniejszych literach w kapslu z sygnaturą dap i chciał pokazać, że czcionka jest taka sama w dap i cp. Jeśli tak, to znaczyłoby, że mamy dwa kapsle z dap. Podaję zdjęcie porównawcze mojego kapsla z dap z dwoma kapslami z cp. Jak widać na moim kapslu z dap czcionka jest wyraźnie mniejsza (szczególnie w wyrazie "świeże").KZK16 pisze:A prościej można ?O co tu chodzi ?
Czy raczej jako ciekawostka?Witam, jestem kolekcjonerem kapsli, czy kapsel pokazany w 2015 roku jest gdzieś dostępny ?
Browar Largus
Witam
To była tylko próbka, na razie nie przewidujemy firmowych kapsli
pzdr Andrzej
krzysio pisze:Łomża przywieziona z Lublina
lomzabialy.jpg
Na 20 butelek w transporterze 8 kapsli było takich /sygn.cp na IX/ i też uważam ,że jest to błędodruk,a nie wyblak.chinet pisze:To, że były na butelkach wcale nie znaczy, że nie mogły wyblaknąć na słońcu. Nieraz widziałem pełne kontenery stojące bezpośrednio na placu czy ulicy. Nie wierzę, aby kontrola jakości wypuściła tyle sztuk poza mury fabryki. W tym przypadku wg mnie ewidentnie brakuje koloru czerwonego.