Faktycznie, kompletnie o tym zapomniałem.

W ogóle miałem koncepcję by dodać parę pomocniczych screenów z CCI, jednak szkic regulaminu powstał w wordzie i póki co nie podjąłem się ryzyka wstawiania obrazków do worda. Ale może to zrobię!
Zastanawiałem się na tym. To co chodziło mi po głowie, to zasada że dopuszczalna "utrata wartości" wynosi 10%. Ten 1% robi różnicę w przypadku kapsli mających naście procent, jednak 44% a 43% to praktycznie żadna różnica i jestem w stanie zaakceptować że ktoś da kapsel 47% za 44%. No właśnie, tylko mówimy o 10% od innych procentów, strasznie to gmatwało szkic regulaminu więc sobie odpuściłem. Ale możemy dalej pokombinować w tym kierunku.PawelG pisze: ↑24 marca 2025, 09:19 Wielki szacun za robotę.
Nie wiem, czy to się spotka z aprobatą, ale jak wszyscy wiemy, był problem z pogarszającą się momentami jakością paczki. Tzn. ktoś dokładał lepsze kapsle, ktoś inny dokładał gorsze, summa summarum był chyba zjazd na jakości. Proponuję, żeby było zasadą, że dokładamy kapsel o % w Katalogu dowolnie lepszym lub maksymalnie o 1% gorszym (bo nie zawsze da się inaczej). Możliwe odstępstwa, które byłyby konsultowane w wątku na forum (bo np. ciekawy wzór o wyższym % posiadania jest bardziej pożądany niż rzadsza sygnatura).
Wymian będzie mniej, trudno, ale jakość paczki będzie w ten sposób rosła, a o to chodzi.
Jeśli nie spotka się to z aprobatą, to proponuję, żeby mimo wszystko była to nasza niepisana zasada ;)
No i myślę, że stan jest jednak istotny, no i mimo wszystko rozsądek przede wszystkim. Zgodnie z regulaminem, mógłbym wyjąć z paczki (to pewne ekstremum, więc hipotetycznie ;) ) Bojanowo 1 w pięknym stanie (13%, wartość allegrowa 400), a dać w zamian porysowany Kielce eksport 8 (12%, wartość allegrowa - i to w ładnym stanie - 70).