Van Pur - nowy wzór do katalogu ???
Van Pur - nowy wzór do katalogu ???
Jak w załączniku,czarne napisy, sygnatura PAPC na V , butelkowany
2 taki kapsel / nówka / znajduje się na stronie Tomka :
http://www.tomtom-kapsle.pl/
więc pewnie jest to 2 błąd drukarski .
http://www.tomtom-kapsle.pl/
więc pewnie jest to 2 błąd drukarski .
Tak jak pisze w innym poście ,o kapslu lwowskim , tamten kapsel tez nie jest nowością,i tez jakoś nikt wcześniej go nie znalazł , a czasu do znalezienia było ze 70 lat.visto pisze:...Kapsel nie jest nowością, a myślę, że ktoś by go wcześniej znalazł.....
A tak na marginesie - to spodobał mi się Twój tok myślenia - dlatego pozwoliłem sobie to zacytować
No kurczę to przedwojenny, więc takie coś zrozumiałem. A poza tym od 3 różni się tylko kolorem napisu, więc myślałem, że błąd drukarski. No, ale skoro Tomek też go ma no to chyba rzeczywiście mamy nowego do katalogu.
A tak swoją drogą czemu w pierwszym poście nie napisałeś, że Tomek też ma takie coś. Wtedy wogóle by nie było sprawy. A także ciekawi mnie czemu Tomek nie wspomniał na forum o tym kapslu.
A tak swoją drogą czemu w pierwszym poście nie napisałeś, że Tomek też ma takie coś. Wtedy wogóle by nie było sprawy. A także ciekawi mnie czemu Tomek nie wspomniał na forum o tym kapslu.
Klub Żużlowy Orzeł Łódź
Mój setny post : Pią Gru 19, 2008 09:11
Mój setny post : Pią Gru 19, 2008 09:11
-
- Kontaktowanie:
Tomek o ile pamiętam kupił chyba tego Van Pura wraz z innymi dziwnymi polskimi kapslami od niejakiego Sebusair23 z Brzeska. Było tam pełno prób/błędów drukarskich. Myślę, że to może być kapsel po prostu bez niebieskiej farby.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Fakty są takie:
- Jurek ma kapsel, którego nie ma w katalogu.
- Reszta nie ma żadnego dowodu, że to niedodruk i nie będzie miała.
- To, że jest ich tylko 2 czy 3, nie znaczy że jest niedodrukiem.
- Kapsel powinien zostać dodany do katalogu.
- Jeśli okaże się wkrótce, że to niedodruk, można go z katalogu usunąć.
- Gdybać można sobie do końca świata.
- Nie wszyscy będą zadowoleni z nowego braku, trudno.
- Jurek ma kapsel, którego nie ma w katalogu.
- Reszta nie ma żadnego dowodu, że to niedodruk i nie będzie miała.
- To, że jest ich tylko 2 czy 3, nie znaczy że jest niedodrukiem.
- Kapsel powinien zostać dodany do katalogu.
- Jeśli okaże się wkrótce, że to niedodruk, można go z katalogu usunąć.
- Gdybać można sobie do końca świata.
- Nie wszyscy będą zadowoleni z nowego braku, trudno.
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.
Jurek ma kapsel, którego nie ma w katalogu i ja mam to samo, pisałem już o tym ale jakoś temat ucichł. Tutaj toczy się dyskusja czy to błąd drukarski czy nie, nie wiem, ciężko stwierdzić. Może to próba albo ten błąd, można snuć tylko domysły co i jak i szukać jakiś potwierdzeń.
A co z moim Tyskim nr 41, który ma dwie sygnatury? Próba? Błąd?
http://www.kapsle.xon.pl/phpBB/viewtopi ... ght=#25674
Zawsze w katalogu można zrobić dział "ciekawostki" i tam je zamieścić, skoro nie możemy dojść do porozumienia.
A co z moim Tyskim nr 41, który ma dwie sygnatury? Próba? Błąd?
http://www.kapsle.xon.pl/phpBB/viewtopi ... ght=#25674
Zawsze w katalogu można zrobić dział "ciekawostki" i tam je zamieścić, skoro nie możemy dojść do porozumienia.
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
-
- Kontaktowanie:
Fakty są takie
Tak jak i ty w drugą stronę.zipkeczup pisze:- Reszta nie ma żadnego dowodu, że to niedodruk i nie będzie miała.
Tego mogło być i 50 partii i o niczym nie świadczy. Kiedyś nie przykładało się wagi do druku jest teraz i wiele takich rzeczchy przechodziło masowo na rynek. Może wartałoby porównać motywy na etykietach czy pojawił się tam również czarny motyw.zipkeczup pisze:- To, że jest ich tylko 2 czy 3, nie znaczy że jest niedodrukiem.
O tym zadecydują innizipkeczup pisze:- Kapsel powinien zostać dodany do katalogu.
I będą powstawać dziury. Może poczekajmy.zipkeczup pisze: Jeśli okaże się wkrótce, że to niedodruk, można go z katalogu usunąć.
Mnie to generalnie wisi czy kapsel zostanie uznany jako osobny wzór czy nie:) I tak bym go dołożyl do kolekcji bo zbieram wszelkie takie ciekawostki a zbieram nie na wyścigi tylko dla przyjemności ;)zipkeczup pisze:Nie wszyscy będą zadowoleni z nowego braku, trudno.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Ne pisałem o tym kapslu, bo było ich na allegro kilka (co najmniej 5), sprzedawanych przez znanego typa z Brzeska. Poza tym ostarnio Master_Cih też go sprzedawał.
Jeśli o mnie chodzi to była to dla mnie próba, ale po pobycie we Lwowie gdzie Jurek znalazł jeden (butalkowany), drugi jest w kolekcji wymieniającego (Ukraina), zmieniłem zdanie. Uważam że jest to wzór który chodził na butelkach.
Nie uważam, żeby można było pomylić niebieski z czarnym, a podkładem pod tymi kapslami jest biały a nie czarny (co widać na 3).
A czy powinien być w katalogu, to już nie moja sprawa.
Jeśli o mnie chodzi to była to dla mnie próba, ale po pobycie we Lwowie gdzie Jurek znalazł jeden (butalkowany), drugi jest w kolekcji wymieniającego (Ukraina), zmieniłem zdanie. Uważam że jest to wzór który chodził na butelkach.
Nie uważam, żeby można było pomylić niebieski z czarnym, a podkładem pod tymi kapslami jest biały a nie czarny (co widać na 3).
A czy powinien być w katalogu, to już nie moja sprawa.
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2008, 10:22 przez TOM_TOM, łącznie zmieniany 2 razy.
Tomek Mach
Uwaga, ważny post
Jurek będziesz w Katowicach? Obejrzałbym ten kapsel i oddał jedną Warkę, którą pożyczyłem w Żywcu.
Pluto, a ty będziesz? Te twoje Tyskie z PAPC też bym obejrzał.
Obydwa kapsle zasługują na dodanie do katalogu.
To będzie już szósty i siódmy "nowy-stary" wzór powojenny, który wyszedł na światło dzienne po oddaniu do użytku ostatecznej wersji katalogu.
Niedługo opublikuję oficjalną listę tych kapsli, na pewno jednak nie będę zmieniał istniejącej numeracji.
Pluto, a ty będziesz? Te twoje Tyskie z PAPC też bym obejrzał.
Obydwa kapsle zasługują na dodanie do katalogu.
To będzie już szósty i siódmy "nowy-stary" wzór powojenny, który wyszedł na światło dzienne po oddaniu do użytku ostatecznej wersji katalogu.
Niedługo opublikuję oficjalną listę tych kapsli, na pewno jednak nie będę zmieniał istniejącej numeracji.