Ja mieszkam 20 km od Leżajska, i u mnie Tatra to chleb powszedni ale także nie widziałem nigdy tego kapsla.
Proponuję zastanowić się także nad Rakszawą 48, bo według mnie ten kapsel nie jest z Van Pur'u. Oprócz jednej osoby sprzedającej na allegro nikt nigdy nie dostał tego kapsla z browaru...
Zip a może masz Rakszawę 51 na zbyciu? 48 pamietam że dostałem na giełdzie w Żywcu. Leżajsk 83 w moich okolicach także nie występuje. Własnie Paweł - jak on się znalazł w katalogu? Ktoś musiał dać cynk a teraz cicho siedzi.
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
JulasTczew pisze:a Rakszawa 50 ? u dużo ludzi widziałem że ma ten kapsel w Holandii
Rakszawe 50, mój ojciec zdejmował z butelki jakieś 2 lata temu tyle, że z inną sygnaturą. Class Golda (lub jak kto woli Rakszawę 51) wyciągnąłem z czeskich kapsli i był ten kapsel w mojej kolekcji dobre 3 lata. Piwa były wcześniej warzone w ojczystych państwach, a teraz po prostu Rakszawa zajęła się produkcją niektórych marek piw na ich rynki, stąd nie które wzory mogliśmy znać wcześniej.
Odnośnie Tatry mocnej, to ja informacje o tym kapslu otrzymałem od Włodka Jankowskiego z Gdańska. Podobno i sam kapsel też dostałem od niego, czy go mam stwierdzic nie moge bo nie porzadkuje skrupulatnie mojej kolekcji od jakiś 4 lat Wszystkie nowości trafiają do pudełek i czekaja na lepsze czasy. Czy on ma go w kolekcji też stwierdzić nie można bo aktualnie przebywa w Angli i niema z nim kontaktu. Wczesniej go pytałem o ten kapsel, bo już wcześniej było pytanie o ten kapsel, mówił że go ma.
Narazie nic więcej nie da się ustalić!
Paweł, myśle że na spokojnie możesz go usunąć z katalogu! Jakby kiedyś się potwierdziło że on faktycznie jest to zawsze można go dodać. Niewiem kiedy bedzie można nawiazać kontakt z Włodasem.
Sorka za zamieszanie z niesprawdzoną informacją
Należałoby tylko wyjaśnić, czy ten kapsel rzeczywiście był zakładany przez browar na piwa idące na eksport, czy też nie trafił do wspomnianego pana prze przypadek przy okazji zamawiania innych kapsli.
Jeżeli z browaru wycieka kilkaset kapsli, to wiadomo, że nie znalazły się one tam przez przypadek, ale pojedyncze, to wspomniany prezes mógł przywieźć równie dobrze z wyjazdu zagranicznego.
A przy okazji cieszę się, że będę mógł wreszcie zdjąć z braków Tatrę.
No to Pawle jeszcze co zamierzasz z Rakszawą 48.
Polska czy nie?
Widział to ktoś na butelkach nalewanych w Polsce?
Kapsel oczywiście do zdobycia z wymian holenderskich ale przecież nie oto chodzi.
Ja go podałem ze jest, nie sprawdzając informacji. Teraz nie ma możliwości zweryfikowania i nie wiadomo czy i kiedy będzie taka możliwość. Postuluję jednak o usuniecie a jeśli się odnajdzie zawsze można go dodać skan jest gotowy.
Paweł pisze:Nic nie wiem na ten temat, oprócz tego że na pewno mam go od kogoś z Polski, bo z zagranicą nie wymieniam się już od wielu lat :>
Euro Shopery kiedyś ściągałem z Holandii i były całkiem przydatne do wymian polskich. W ten sposób nie jeden mógłby powiedzieć, że nigdy nie wymieniając się z zagranicą dostał je z polskiej wymiany.
Ale nie chodzi mi o to żeby się czepiać, tylko gdy widziałem za ile poszedł na Allegro wspomniany kapsel, to zastanawiam się, czy po prostu ktoś nie został po prostu oszukany.