P-Oset pisze:ELBLĄG Niechcący znalazłem wśród swoich dubletów kapsel, którego nie ma w katalogu. Myślałem, że to Elbląg 32 i od dawna na jego spodzie widnieje taka liczba. Jest jednak istotna różnica bo zamiast napisu "Najlepiej spożyć przed...." jest powtórzony napis z adresem. Wogóle nie znalazłem w katalogu kapsla, gdzie byłyby dwa napisy z adresem.
To jest ten kapsel, też sie zastanawiam czy to co jest pokazane w katalogu z numerem 32 to jest co my mamy, czy taka rzecz naprawde istnieje?
danio_145 pisze:Ja znalazłem takie coś.
Okocim Mozcne taki jak 72 ale sygnatura i liczba srebrne oraz A jest ewidetnie puste.
A drugi przypadek to albo błąd katalogu albo nowy wzór.
Chodzi o Leżajsk 54, gdzie sygnatura "dap" wygląda na odwrót tj. napis dap jest czarny a tło srebrne.
Ten Okocim Mocne to po prostu nr 64 - błąd w katalogu, Leżajsk 54: w katalogu też błędnie narysowana sygantura - poprawna wersja na mojej stronie.
Na stronie Pawła Elblag 48 i 49 roznia sie tylko polozeniem sygnatury PAPC.
W katalogu Bartka: Elblag 48 ma inny niż Elblag 49 napis: "Termin przydatnosci do spozycia na etykiecie".
A moze istnieja dwa rozne kapsle z sygn PAPC na VII ?
mam oba kapsle z Elbląga tj. 32 taki jak w katalogu i ten o którym piszecie z podwójnym adresem i PAPC w tym samym miejscu co 32, w związku z powyższym potwierdzam istnienie tych kapsli
To albo nowy kapsel albo błąd w katalogu.
Ma ktoś takiego jak ten tzn wygląda on jak Białystok 4 ale korona i ten znaczek z logo na tym mają niebieskie ramki a w katalogu czarne.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
To albo nowy kapsel albo błąd w katalogu.
Ma ktoś takiego jak ten tzn wygląda on jak Białystok 4 ale korona i ten znaczek z logo na tym mają niebieskie ramki a w katalogu czarne.
To w katalogu jest błąd, skan kapsla jest skopiowany z Białystok 1 i dodana tylko inna sygnatura.
Rozlewnia Łask, wszystkie numery telefonow na ząbakch w katalogu są złe, powinno być:
1 - zielony. fob i cyferka na 12, tel. (0-198) 21-82
2 - czarny. fob i cyferka na 12, tel. (0-198) 21-82
3 - zielony. fob na 11:30, tel (0-43) 675-21-82
4 - czarny. fob na 11:30, tel (0-43) 675-21-82
Kolego kolekcjonerze czy opłaca mi się kupować ten katalog o ktorym mówicie czy może już za pół roku będzie twój katalog? Jak tak to wole poczekać na twój a za te pieniadze co zaoszczędze wydam na kapsle.
Alessandro Del Piero-mój idol
JUVE-mój idolowany klub
Odpowie ktoś na pytanie powyżej??
Pozatym chciałbym pociagnąć dyskusje na temat Lwówka Śląskiego czy 5 i 6 to rzeczywiście inne wzory. Ja dokładam jeszcze swoj kapsel, gdzie oko jest na poł białe i pół czerwone
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
A do jakiej rozlewni zaliczysz kapsel ze sfinksem?
Jeden wzór ma oko białe a drugi czerwone i nie ma tam żadnego przesunięcia. Twój to jakaś pół-odmiana i mozesz go sobie włożyć do ciekawostek
Jeśli chodzi o tego Lwówka to myślę, iż trochę niewarto popadać w takie "szczegóły" bo jeszcze ktoś może mieć kapsla przesuniętego tak, że oko jest w 3/4 czerwone a reszta jest biała ... i to może być rzeczywiście przesunięcie ...
danio_145 pisze:To co wtakim razie zrobisz z rozlewniany N/N nr 2 i 7. Nie popadając w skrajność pasowałoby je dać odpowiednio do Elbląga i Wrocławia.
Nr 7 - to jest zaplanowane od dawna, żeby kapsel ten wrzucić do Wrocławia
Nr 2 - ten kapsel nie ma z Elblągiem nic wspólnego, oprócz tego że jakaś firma się podszywała pod produkty z Elbląga
Właśnie dlatego jest NN, bo nie ma nic wspólnego. Możesz popytać starszych kapslarzy, ktorzy mieli juz ładne kolekcje w czasach gdy pojawił się ten kapsel czy chodził na piwie z Elbrewery Co. Ltd.
Możesz popytać też etykieciarzy, czy motyw z tego wzoru występował na etykietach
No właśnie to jest ten ból, że wielu kapsli nie było mi widzieć gdy wchodziły w obieg. Co do tej warszawskiej rozlewni jest zatym aby ją do rozlewni przenieść.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
To tego jeszcze na forum nie było??
Z tego co pamiętam to na allegro taki kapsel chodzi hohoho ile juz czasu. Też posiadam ten wzór w wersji niebutelkowanej
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Krzysiek pisze:Takie coś nabyłem za 50 czy 30 groszy w Żywcu. Ten po prawej bodajże.
Nie wiem, czy to tylko taki czarny jest, czy może zielony i czerwony też?
Krzysiek być może chodzi Ci o ten po lewej . Bo taki jak ten po prawej to mam zielony, czerwony i czarny. A tego z lewej tylko czarnego. Niech ktoś potwierdzi .
PS.Krzysku odpisz mi na maila w sprawie naszej wymiany.