jak zdobywacie kapsle?
jak zdobywacie kapsle?
temat może nie nowy, ale myślę ze wart odświeżenia.
interesuje mnie jak zdobywacie nowości do waszych kolekcji.
ja np. mam taką zasadę, że nie kupuję (no chyba że razem z piwem :-))) i nie sprzedaję kapsli.większość mam z wymian, a te na wymianę to albo z browarów albo z ulicy.trochę też od czasu do czasu dostaję od różnych osób za friko.Ogólnie na moje hobby nie wydaję prawie nic (oprócz kosztów wysyłki i jakiegoś nowego piwa)
interesuje mnie jak zdobywacie nowości do waszych kolekcji.
ja np. mam taką zasadę, że nie kupuję (no chyba że razem z piwem :-))) i nie sprzedaję kapsli.większość mam z wymian, a te na wymianę to albo z browarów albo z ulicy.trochę też od czasu do czasu dostaję od różnych osób za friko.Ogólnie na moje hobby nie wydaję prawie nic (oprócz kosztów wysyłki i jakiegoś nowego piwa)
Hmmm, jeśli chodzi oczęstotliwosć sposobów, to sie zgodzę, no moze zamienie pkt. 2 i 3 ze sobą.Gacka pisze:1 wymiana.2 sklepy.3 ulica.4 gieldy.5 znajomi.6 allegro. Dokladnie w tej kolejnosci.
A co do ilości pozyskiwanych kapsli to jest tak
Giełda--->wymiana--->allegro--->znajomi--->ulica--->sklep
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

-
Kapsle zdobywam ściągając je z butelek z piwem ;-) Te z kolei kupuję w sklepach, w różnych regionach Polski, ale także i w różnych krajach świata. Mój profil kolekcji powoduję, że trudno jest mi się wymieniać, ponieważ wchodzą w grę tylko pełne butelki, ale i tym sposobem zdobyłem wiele eksponatów do mojej kolekcji.
ponad 2.000 kapsli TYLKO z wypitych piw:
http://kapsle.w.interia.pl/
http://kapsle.w.interia.pl/
- mr-perez
- Kontaktowanie:
Dla mnie najwazniejsze sa te , ktore znalazlem ponad 20 lat temu na ulicy , na torach kolejowych , na parkingach itp . Nie ma ceny , za ktora moglbym ich sie pozbyc (no chyba ze nowe BMW
) a te nowki z Allegro sa beznadziejne . Zrobilem sobie jedna gablotke z nimi jako ciekawostke. Poza tym zbieraja mi znajomi , rozgladam sie pod sklepami ... i tak juz od 24 lat.

tak samo jak tezzseusz on tez mi kiedys opowiadał ze po torach kapsle zbierałmr-perez pisze:Dla mnie najwazniejsze sa te , ktore znalazlem ponad 20 lat temu na ulicy , na torach kolejowych , na parkingach itp . Nie ma ceny , za ktora moglbym ich sie pozbyc (no chyba ze nowe BMW) a te nowki z Allegro sa beznadziejne . Zrobilem sobie jedna gablotke z nimi jako ciekawostke. Poza tym zbieraja mi znajomi , rozgladam sie pod sklepami ... i tak juz od 24 lat.

aktualnie
1. wysylki z browarow
2.wymiany
3.allegro
4.znajomi
chodzi mi tu o zdobywanie nowych kapsli
kapsle z ulicy postawilbym u mnie na ostatnim miejscu gdyz te co znajduje to juz zazwyczaj dawno mam

1. wysylki z browarow
2.wymiany
3.allegro
4.znajomi
chodzi mi tu o zdobywanie nowych kapsli
kapsle z ulicy postawilbym u mnie na ostatnim miejscu gdyz te co znajduje to juz zazwyczaj dawno mam
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
na wymiany z zagranicznymi kolekcjonerami tez trzeba miec gruby
jak przesylki ponad 10zl
zreszta lepiej sie jest wymieniac, na allegro nie dostaniesz czesto takich kapsli ja z wymiany z kolekcjonerem zag
jak przesylki ponad 10zl

zreszta lepiej sie jest wymieniac, na allegro nie dostaniesz czesto takich kapsli ja z wymiany z kolekcjonerem zag

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Święte słowa,LenDo pisze:na wymiany z zagranicznymi kolekcjonerami tez trzeba miec gruby
jak przesylki ponad 10zl
Wymiana kosztuje 10zł priorytetem (30-120kapsli), i zwykłym 7.10 lub 7.70zł.
Rac na tydzień można sie wymienić

Czekam na niezłe kapslki teraz , z WYMIANKI, oczywiści (np. piwny Iran,Seszele[4 kapselki], nie pwine Malediwy itp.)
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
odp
Ja osobiście:
*wymiany
*allegro
*ulica:p
*rodzina z zagranicy
*próbuje obecnie nawiązywać kontakty z zagranicą na temat wymian.
moze pomozecie:)
*wymiany
*allegro
*ulica:p
*rodzina z zagranicy
*próbuje obecnie nawiązywać kontakty z zagranicą na temat wymian.

Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com