ojoj... jak dla mnie to mam sie czym pochwalic
dziś w pobliskiej budowie znalazłem pięknego tyskiego z olbrzymią koronką ... jak brat twierdzi jest to unikat .. i właśnie od was kolekcjonerów (ekspertów) chcę się zapytać czy to prawda ??
stan:idealny! bez ryski!
Nie wiesz Andi czy wyślą taką serię pocztą, wysłałem emaila z prośbą kilka dni temu ale nie wiem czego mogę się spodziewać.
Coca Cola z Belgii wysłała mi tylko 3 kapsle ze swojej serii, nie wiem jak tu.
A że widziałem już u ludzi że mają tę serię "unused" to czy mógłbys mi powiedzieć czy jes szansa że dostanę takową ??
Pzdr,
Cinx
"Live as you will die today,
Dream as you will live forever"
Jako ze Browar Gaffel jest bardzo przychylny Kolekcjonerom musze powiedziec ze dostaniesz od Nich wszystkie Kapsle po wyslaniu Koperty zwrotnej ze znaczkiem.
Musze cie jednak rozczarowac Nowej Serii nie wysylaja.
To co piszesz ze kilku kolekcjonerow ma ta serie niezamykana -miedzy innymi ja tez jestem wsrod nich jest prawda ale napewno te kapsle nie pochodza z Browaru.
Do zakonczenia Mistrzostw Swiata w zasadzie nie masz szans zdobycia tej seriii w niezamknietej Formie chyba ze trafisz na odpowiednich Ludzi.
W EBAY juz te seria leci po 25 i wiecej Euro.
Ja moge komus zaoferowac ta serie ale w uzywanej wersji i oczywiscie wzamian za inna serie albo cos specjalnego
Coz, wygladaja na raczej bardzo stare. Nazwa Katanga Brasserie sugeruje ze pierwsze 3 sa z Zairu; Manica i Laurentina z Mozambiku; Presidente z Dominikany. To tyle co znam nazw.
Wiekszosc kapsli,z lat 60'.Kilka z lat 30' .Od lewej 3 D.R.KONGA,MONAKO, 2 MOZAMBIK ,2 KONGO, ERYTREA,TANZANIA,DOMINIKANA,KOSTARYKA,GWATEMALA,PUERTO RICO,D.R.KONGA.
Gacka pisze:Wiekszosc kapsli,z lat 60'.Kilka z lat 30' .Od lewej 3 D.R.KONGA,MONAKO, 2 MOZAMBIK ,2 KONGO, ERYTREA,TANZANIA,DOMINIKANA,KOSTARYKA,GWATEMALA,PUERTO RICO,D.R.KONGA.
Mógłbyś Grzesiek mniej więcej powiedzieć któe są z lat 60 a które z 30.
Bądź co bądź 30 lat to duuuuża różnica
"Live as you will die today,
Dream as you will live forever"
3,11,i ostatni,sa z lat 30'.Reszta 60',i troche wiecej.Niedlugo,podesle kolejne skany,z pieknymi&starymi kapslami.Znajda sie tez 2 serie z Norwegii,ktore maja 3-4 osoby na swiecie.1 seria ptakow-44 sztuki,2 seria zwierzat - 5 sztuk.Obie serie z lat 70'.
Dla mnie marzec był bardzo obfity. Ponad 600 nowych, dużo z USA, około 350 w większosci z 80 i początku 90 lat. Jakies 100 z Kanady w tym kilka z lat 30 i 40. Reszta z Europy i troche z Azji i Ameryki Południowej.