Okocim 29,30,31,32

Kapsle piwne + ogólne dyskusje.
Wiadomość
Autor
krzysztof

Okocim 29,30,31,32

#1 Post autor: krzysztof »

Czy te kapsle były w jednym czasie na 4 róŻnych gatunkach piwach, czy moŻe wszystkie na tym samym?

Paweł
Administrator

#2 Post autor: Paweł »

Za młody jestem żeby pamiętać na jakich piwach chodziły te kapsle, ale z opowieści od starszych kolekcjonerów słyszałem, że chodziły na piwach z Pigwą, etykiety znajdziesz tutaj http://browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=2182
Jak widać wszystkie Pigwy to był Jędrzejów, nie wiem dlaczego w dawnych katalogach kapselki te widniały jako Brzesko.

Awatar użytkownika
chinet

#3 Post autor: chinet »

No nie takie stare patrząc na datę na etykiecie :wink: . Chociaż ja w ogóle nie kojarzę takich etykiet i kapsli. Może bardziej regionalne to były produkty.
Jestem trollem :mad:

wzmacniacz
Kontaktowanie:

#4 Post autor: wzmacniacz »

A ja pamietam je. Wiele lat temu na Jarmaku Dominikańskim na ulicy Piwnej stała duża puszka piwa, puszka taka z Zagłobą, w której było poprostu stoiko Okocima. Te kapsle były tam dostępne każdy na innym piwe, etykiety takie z beczkami.
Dawne dobre czasy, eh szkoda że to przeminęło! Co roku na Jarmarku były takie akcje z browarmi. A teraz SPECIAL w plastiku, masakra!

Awatar użytkownika
Dariobeer
Kontaktowanie:

#5 Post autor: Dariobeer »

Kapsle były stosowane na piwie Pigwa i podpiwku Podpigwek.Różniły się kolorem (tak jak etykiety).Jeżeli się nie mylę,to były stosowane w latach 1993-95.

ODPOWIEDZ