Prima Aprilis 2012
- JulasTczew
- JulasTczew
Bajek znowu zrobił sobie prima aprilisowy żarcik z kolegów (i koleżanek) kolekcjonerów, przepraszam, wybaczcie, ale na pewno nie "fejkowym" kapslem... Po poprzednich latach wiedziałem jakie będą reakcje na jakiekolwiek zdjęcie wrzucone przeze mnie 1 kwietnia, i że tego roku będę musiał się bardziej wykazać, swój niecny plan układałem w głowie przez przeszło miesiąc, i muszę Was, drodzy koledzy, zmartwić... Moja przekmina posiada drugie dno. Wszyscy myśląc że przeczytali moje intencje, że ów kapsel tam na górze jest wytworem czysto graficznym, a to błąd... KAPSEL ISTNIEJE! Mało tego, już w piątek będzie zakładany na butelki
Otóż jakiś czas temu zaopatrzyłem się na stronie browar.biz w sprzęt do warzenia piwa, w celu spełnienia swojego marzenia z dzieciństwa, i stworzenia własnego mikrobrowaru, a mianowicie Browaru Domowego Wizna. I właśnie wtedy w mojej głowie zrodził się ów niecny plan. Do zwieńczenia dzieła (rozlewu własnego piwa) potrzeba odpowiedniego opakowania. W ten sposób powstał ów kapsel i etykieta. Wszystko jest już przygotowane, i czeka aż wrócę w rodzinne strony. Piwo będzie rozlewane do butelek 0,33 L i rozdane wśród znajomych i rodziny. Oczywiście kilka butelek zostawię również dla siebie.
A dla Was drodzy koledzy (i koleżanki) mam specjalną wiadomość, która powinna Was ucieszyć. KAPSEL MOŻECIE OTRZYMAĆ ZUPEŁNIE ZA DARMO ! I to nie jest żart. Wystarczy przesłać na moje konto jakieś 3-4 zł w ramach pokrycia wysyłki (nie wiem dokładnie ile, musiałbym to sprawdzić) i możecie dołączyć do grona posiadaczy kapsla nowo powstałego browaru domowego. Dziękuję i pozdrawiam ;) Zobaczymy co wymyślimy za rok ;))
ps. Jutro postaram się o jakieś lepsze zdjęcie.
ps2. Na kapslu widnieją napisy Wiskie Jasne Pełne, Browar Domowy Wizna i Prawdziwie Szlachetny Smak.

ps. Jutro postaram się o jakieś lepsze zdjęcie.
ps2. Na kapslu widnieją napisy Wiskie Jasne Pełne, Browar Domowy Wizna i Prawdziwie Szlachetny Smak.
Nowe kapsle z Jabłonowa mają dwie odmiany - ciemniejszą i jaśniejszą. Zauważyłem to na 5 różnych wzorach na 6 możliwych.
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
Pytałem kolegi, który uwarzył ponad 100 warek więc ma doświadczenie w kapslowaniu.Jacek pisze: Będziesz butelkował butelkowanymi kapslami butelki ?
Ponowne użycie nakładanych kapsli nie stanowi problemu technicznego, robił to wielokrotnie.
Największa trudność to ich zdezynfekowanie, żeby nie zakaziły piwa.
Chciałbym sprostować: powyższy post nie jest primaaprilisowym żartem.Kibi pisze:Pytałem kolegi, który uwarzył ponad 100 warek więc ma doświadczenie w kapslowaniu.Jacek pisze: Będziesz butelkował butelkowanymi kapslami butelki ?
Ponowne użycie nakładanych kapsli nie stanowi problemu technicznego, robił to wielokrotnie.
Największa trudność to ich zdezynfekowanie, żeby nie zakaziły piwa.
Jakiś czas temu zaprezentowałem na forum wzory kapsli z browaru domowego Pierwszy Chmiel. Spotkały się one z zainteresowaniem kolekcjonerów, którzy pisząc na moje PW pytali jak można je zdobyć.
Poprosiłem twórcę kapsli, żeby nie wyrzucał tych, które będzie zdejmował z butelek, żebym mógł je przekazywać zainteresowanym, ale dowiedziałem się, że będą one wykorzystywane ponownie, jak już wielokrotnie miało to miejsce w przeszłości.
Rozmowa nasza była najzupełniej poważna i nie miała miejsca 1 kwietnia.
Natomiast wiadomość o tym ze w sklepach pojawią się zgrzewki piwa z Witnicy zamykane wyłącznie kapslami z Wielką Brytanią żartem była.
Bajek, możesz zdradzić koszty produkcji? Ile agencja śpiewa za takie coś?
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Aby zdobyć kapsel Browaru Domowego Wizna należy przelać 4 zł na konto:
92 1020 3541 0000 5402 0192 9405
Bartosz Grabowski
Czarnieckiego 118
18-430 Wizna
Od razy zaznaczam, że pieniądze te mają na celu pokrycie kosztów wysyłki, kapsel sam w sobie jest w pełni darmowy. Kapsle będą wysyłane listem poleconym po moim powrocie do Olsztyna, czyli po 16 kwietnia. Możliwy odbiór osobisty w Olsztynie lub Łomży po wcześniejszym uzgodnieniu.
92 1020 3541 0000 5402 0192 9405
Bartosz Grabowski
Czarnieckiego 118
18-430 Wizna
Od razy zaznaczam, że pieniądze te mają na celu pokrycie kosztów wysyłki, kapsel sam w sobie jest w pełni darmowy. Kapsle będą wysyłane listem poleconym po moim powrocie do Olsztyna, czyli po 16 kwietnia. Możliwy odbiór osobisty w Olsztynie lub Łomży po wcześniejszym uzgodnieniu.
Ok, to ja się zgłoszę w kwietniu kiedyś, bo planuję na któryś weekend wpaść do Olsztyna.Bajek pisze:Możliwy odbiór osobisty w Olsztynie
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Nie
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich