Pytanie kolejne mam.
Dlaczego część z Was nie aktualizuje dubli i braków w katalogu?
Nie piję do nikogo konkretnego, po prostu kilka osób gdy się z Nimi skontaktowałem w sprawie wymiany (albo Oni ze mną) stwierdzało iż to co w katalogu jest nieaktualne. Jak więc mam szukać osób do wymiany skoro nie pewności nie mam, kto co ma.
na początku każdy dba z czasem, jak się kolekcja powiększa to i lenistwo się zjawia, poza tym niektórym już chyba nie tak łatwo to ogarnąć przy rozmiarach ich kolekcji. A do tego dochodzą: praca, dom, dzieci i inne obo
wiązki
To proste bo niektórym się nie chce czyli lenie są. Jak dobrze pamiętam to Mi wystarczyło 2 dni aby wszystko zrobić a mam tego dość dużo, to naprawdę nie zajmuje dużo czasu tylko trzeba mieć chęci, Ja aktualizuje kapsle po każdej wymianie. Wiele osób się tylko zarejestrowało i wogóle nie korzysta z katalogu, skąd widać u niektórych że ostatnie logowanie było 60, 70 a nawet 100 dni temu. Mam nadzieję że Paweł w końcu powyrzuca te osoby.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2012, 15:45 przez paolus111, łącznie zmieniany 1 raz.
menio pisze:Pytanie kolejne mam.
Dlaczego część z Was nie aktualizuje dubli i braków w katalogu?
Niedawno była giełda w Żywcu, więc sporo osób części kapsli się pozbyło, wymieniło itd. Być może jakieś inne duble wpadły, więc mało czasu było na aktualizację. Ja zaraz być może wpadnę na kolejną giełdę, więc nie chce mi się na chwilę wprowadzać zmian, tym bardziej, że by mi to sporo czasu zajęło.
Tomek ma rację. Zwłaszcza na giełdzie w Żywcu przechodzi tornado przez duble, a później to już trzeba wszysko na nowo przeglądać i sprawdzać co zostało.
No przebiłeś mnie Trzeci - ale ja koledze raczej proponowałem coś innego niż wymianę:)
Kolego menio wyślij mi swój adres na PW a otrzymasz pakiet startowy na dobry początek kolekcjonowania
GF
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
paolus111 pisze:To proste bo niektórym się nie chce czyli lenie są.
Warto zwrócić uwagę, że niektórzy forumowicze skończyli już gimnazjum i mają również jakieś inne obowiązki. Hm... praca? nauka? rodzina?
Ja mam te rzeczy, które wymieniłeś, na okrągło, plus jeszcze parę innych, ale jakoś znajduje czas na aktualizowanie danych w katalogu na bieżąco. Kapsle, które przychodzą nie trafiają do kolekcji, dopóki ich nie umieszczę w katalogu. Czasem może to być kwestia tygodnia, ale nie dłużej. Wymawianie się zatem obowiązkami, dla mnie brzmi śmiesznie.
To samo dotyczy dubli, bo zdarza się, że jakiś dubel dochodzi, a częściej wypada z kolekcji przy okazji wymian. A z aktualizacją braków to już nie ma żadnego problemu. Jeśli wprowadzam kapsel na stan w katalogu, to robię jedno kliknięcie więcej i usuwam z braków.
rwjak, pogratulować zaangażowania i systematyczności. Ale np. ja - traktuję zbieranie jako zabawę, nie obowiązek i kapslom poświęcam czas wtedy, kiedy mam ochotę i dodanie paru nowych kapsli do kolekcji nie jest dla mnie specjalnym priorytetem.