Gratuluję [b]Bucik[/b] pięknej liczby kapsli. Życzę szybkiego podwojenia kolekcji. Ja z kolei po długim zwolnieniu mam widoki na przyspieszenie kolekcjonowania.
Dawno nie było mnie w tym dziale a więc, rok 2012 to był rok jubileuszowy dla mnie gdyż miałem 15 lat kolekcjonowania ( z przerwami ) ale jednak. Wydałem z tej okazji kapsel w dwóch wersjach kolorystycznych ( czarna ograniczona dla wybrańców złota większa ilość, docelowo ma być 100 sztuk) A teraz bez przeciągania okazy poniżej.
PS Bucik gratulacje piękna liczba, i ja też już w nią celuje
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
KZK16 zostań prezesem i przejmij inicjatywę w zrobieniu tej naszej serii kolekcjonerów kapsli. Tam sprawa ucichła na kolejne dwa lata, a tu widzę że sporo kolekcjonerów wydało już swoje własne kapsle. Gratuluję i życzę wytrwałości do 50-tki.
Tyle że logo na tych kapslach to naklejki, tańsza opcja no niestety i robiona dosyć szybko ale ładnie. Właśnie widzę że teraz nic nikt nie pisze, lista jest, o wzór ciągła dyskusja, fajnie było by to pociągnąć do końca ale nie wiem jak się za to zabrać gdzie fabryka itp.
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Dzięki nieocenionej pracy taty który poskanował wszystkie te kapsle, powrzucałem swoje zagraniczne zbieranie (a więc Afrykę, Carlsbergi, Tuborgi, Heinekeny i Amstele) do internetu. Zachęcam do zwiedzania i odzywania się w przypadku gdy macie na wymianę coś czego nie ma u mnie.
Zdobycze z Warszawy. Nieco ponad 60. Przy mojej kolekcji to jeszcze całkiem sporo jak z giełdy. Będę zadowolony jak z Krakowa uda mi się przywieźć połowę z tego.
lendoo pisze:Zdobycze z Warszawy. Nieco ponad 60. Przy mojej kolekcji to jeszcze całkiem sporo jak z giełdy. Będę zadowolony jak z Krakowa uda mi się przywieźć połowę z tego.
5 niepiwnych...
Marien Brunnen, Clown (między Samuelem a Dreherem), i koliber (przedostatni kapsel w przedostatnim rzędzie) i 2 pierwsze kapsle z 4 rzędu (Avanus i Foerstina)
od 2-3 miesiące dowiedziałem się od pana od w-f (mówiąc mu że zbieram kapsle ) że jego syn ( 9 lat) dostał jakieś kapsle od wujka i może mi je da za jakieś zabawki. Bardzo się ucieszyłem , codziennie chodziłem do pana i się pytałem czy coś się już ruszyło , czy syn mi je da czy nie . Po 1 miesiącu pan przyniósł kapsle , wszystko obcykałem itp. , po chwili zawiozłem panu te zabawki , dziecko zobaczyło ale na następny dzień pan zwrócił mi zabawki ... smutek i żal Nie udało się bo dziecko zaczęło płakać czy chcę zabawki czy kapsle od wujka . Pan mnie zapewnił że po feriach się go spyta spytał się i we wtorek usłyszałem że niestety nie chcę się "wymienić". Dziś po w-f pan mnie zawołał do siebie i dał mi te juz moje perełki