mrkta pisze:Czy Somersby Apple nie jest przypadkiem już produkowane w Polsce? Nowe kapsle mają sygnaturę cp.
fabryka kapsli nie jest wyznacznikiem produkcji cydru.
Can-pack produkuje już kapsle niemal na całą Europę.
Czyli niby każdy kapsel z sygn.cp zaliczamy do polskich?Proszę pomyśl troszkę.
Dla wyjaśnienia, cp produkuje na europe, azję i afrykę
Nie ma fabryk CP (kapsli) poza Polską które nazywają się CP. Tapon jeden i drugi, Camoco, Tik itp są własnością CP, ale są jakby oddzielnymi spółkami córkami. Fakt że czasem może dochodzić między nimi do pewnych "zapożyczeń" klienteli jak w każdym biznesie.
menio pisze:Nie ma fabryk CP (kapsli) poza Polską które nazywają się CP. Tapon jeden i drugi, Camoco, Tik itp są własnością CP, ale są jakby oddzielnymi spółkami córkami. Fakt że czasem może dochodzić między nimi do pewnych "zapożyczeń" klienteli jak w każdym biznesie.
Na Ukrainie robią kapsle z sygnaturą CP. Więc nawet jeśi były Ukr-Pak(chyba ta fabryka podlega CP) jest oddzielną spółką to sygnuje się na swoich wyrobach logo CP.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
menio pisze:Nie ma fabryk CP (kapsli) poza Polską które nazywają się CP. Tapon jeden i drugi, Camoco, Tik itp są własnością CP, ale są jakby oddzielnymi spółkami córkami. Fakt że czasem może dochodzić między nimi do pewnych "zapożyczeń" klienteli jak w każdym biznesie.
Na Ukrainie robią kapsle z sygnaturą CP. Więc nawet jeśi były Ukr-Pak(chyba ta fabryka podlega CP) jest oddzielną spółką to sygnuje się na swoich wyrobach logo CP.
o tym pisałem mówiąc o zapożyczeniach klienteli, w Pl też robi się czasami z innymi sygnaturami, podejrzewam iz ma to znaczenie jeśli chodzi o transport.
Kolejny wygrany tym razem Kasztelan po południu wrzucę fotki.
6088 PL
3273 P
x654 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Piast 160 w katalogu między literami a żółym tłem ma raster żółto czarny czy raster czarny ze srebrem tła? bo ze zdjęcia nie widzę a nie mam w kolekcji 160tki.
Bo ten nowy o którym pisze: http://forum.kapsle.net.pl/viewtopic.php?p=69317#69317 ma właśnie między literami a tłem raster czarno srebrny, nie czarno żółty jak to wynika ze zdjęcia 160tki.
Ktoś potwierdzi jak ma ten stary?
Wydaje się, że ta odpowiedź jest jednoznaczna ale czy na pewno właściwa? To że koleś z Łomży handlował w Wa-wie tymi kapslami i że kapsel pojawiły się (prawdopodobnie) w Czechach mnie jeszcze nie przekonuje!
Stąd moje pytanie.
TOMI pisze:Wydaje się, że ta odpowiedź jest jednoznaczna ale czy na pewno właściwa? To że koleś z Łomży handlował w Wa-wie tymi kapslami i że kapsel pojawiły się (prawdopodobnie) w Czechach mnie jeszcze nie przekonuje!
Stąd moje pytanie.
ok,no cóż złapałeś mnie!kłamałem! jest to Perła,eksport na Galapagos.
szukaj dalej
Jego nieobecność w katalogu chyba o czymś świadczy?
Być może jest to import z Galapagos, do Lublina!
Z przyjemnością pogadam z kimś, kto pił to piwo; po polsku.
Po polsku, czyli życzliwie i nie pić a pogadać!
Miast tetryczyć przejdźmy do sedna sprawy.
Wszystko wskazuje, że piwo jest "robione" w Łomży ale czy na pewno?
menio pisze:Piast 160 w katalogu między literami a żółym tłem ma raster żółto czarny czy raster czarny ze srebrem tła? bo ze zdjęcia nie widzę a nie mam w kolekcji 160tki.
Bo ten nowy o którym pisze: http://forum.kapsle.net.pl/viewtopic.php?p=69317#69317 ma właśnie między literami a tłem raster czarno srebrny, nie czarno żółty jak to wynika ze zdjęcia 160tki.
Ktoś potwierdzi jak ma ten stary?
Menio, w katalogowym kapslu 160 nie widzę żadnego rastra. Ani na zdjęciu, ani na kapslu w kolekcji. Kapsle z rastrami to były 117 i 118.