tak wyglądały przed moczeniem w kwaskuKrzysiek pisze:Jeśli to są kapsle przed odrdzewianiem to naprawdę ładny stan.
Jeśli możesz - pokaż też stan po moczeniu. Jestem ciekaw, jak wyjdą.....yaro28ag pisze:tak wyglądały przed moczeniem w kwaskuKrzysiek pisze:Jeśli to są kapsle przed odrdzewianiem to naprawdę ładny stan.
KZK16 pisze:Jak widać sygnaturę to po co moczyć np
Ja nie moczę w kwasku, tylko w specyfiku o nazwie "Odrdzewiacz" kupionym w markecie budowlanym i kapsle w podobnym stanie jak te ze zdjęcia często wiele na tym zyskują.wiki pisze:Miałem Warki w podobnym stanie. Tu moczenie za dużo nie pomoże.
Kiedys pytales mnie czego uzywam,jak znajde wstawie Konstancin, nic nie bylo widac oprocz czesci bialego tla. Z amocz w tym co kiedys pisalem, nic kapslowi nie zrobi.triple_h_stg pisze:A mi ostatnio w ręce wpadł taki oto specjal. Rdzy jest sporo na godzinie 9-tej. Porównywałem go z katalogową 38 oraz 39 totalnie nie ten odcień, bardziej był podobny do 42. Żadnego PAPC nie ma. Prawdopodobnie jest to katalogowa 40 z RRK - napisy się zgadzają. Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na tą rdze? Pytam, bo sam nigdy się w to nie bawiłem, a nie chce bardziej go zniszczyć, zbyt rzadki kapsel.
A ma na uszczelce duże R? Jeśli tak to wtedy może być 40, jeśli nie ma to jest małe prawdopodobieństwo, że jest to nr 40.triple_h_stg pisze:A mi ostatnio w ręce wpadł taki oto specjal. Rdzy jest sporo na godzinie 9-tej. Porównywałem go z katalogową 38 oraz 39 totalnie nie ten odcień, bardziej był podobny do 42. Żadnego PAPC nie ma. Prawdopodobnie jest to katalogowa 40 z RRK - napisy się zgadzają. Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na tą rdze? Pytam, bo sam nigdy się w to nie bawiłem, a nie chce bardziej go zniszczyć, zbyt rzadki kapsel.
[/url]
Nie wiem jak inni, ale ja znalazłem sporo starych kapsli po prostu przypadkiem, w lesie albo nawet w mieście. Są jednak miejsca specjalne - np. kiedy jeszcze mieszkałem w Gdańsku lubiłem po deszczach chodzić w okolice cerkwi/stadionu. Pojawiały się tam wtedy czasami stare kapsle z piw skonsumowanych prawdopodobnie przed meczami Lechii ;). Kiedyś znalazłem kapsel z rozlewni w Bojano w ruinach po budce z piwem w centrum Wrzeszcza. W Olsztynie na tyłach dawnego browaru WBA można ciągle znaleźć setki (dosłownie) porcelanek i może jakieś pojedyncze kapsle. Generalnie - szukaj w miejscach gdzie ludzi pijali piwo...pawlosek12 pisze:Jak znajdujecie kapsle stare w lesie lub parku.