Nowości 2015 - tutaj tylko info !!!
Re: Nowości 2015 - tutaj tylko info !!!
Kupiłem Żywca Białego z sygnaturą przesuniętą na godz. 1 i cyfrą na 9 (identycznie jak w 128). Pewnie cała reszta wkrótce będzie podobnie...
Kapsle z giełdy człuchowskiej (foto z browar biz)
Bock z CP na I też już na butelkach.PawelG pisze:Kupiłem Żywca Białego z sygnaturą przesuniętą na godz. 1 i cyfrą na 9 (identycznie jak w 128). Pewnie cała reszta wkrótce będzie podobnie...
Jestem trollem
Nie wiem czy było ? Wojak zmiana sygnatury cp z 5-ej na 7 trochę mniejsze literki w nazwie Wojak .A Lech też przeskoczył z sygnaturą cp na 12
Zbieram kapsle od czerwca 2011.
Podziękowania za wzbogacenie kolekcji dla; wtk ,bucik i Kardzik z forum emonety
Podziękowania za wzbogacenie kolekcji dla; wtk ,bucik i Kardzik z forum emonety
inny Krajan
- Załączniki
-
- 5535870350.jpg (13 KiB) Przejrzano 11066 razy
Nie widzielem informacji na forum, jedynie na stronie Wikiego ale niekompletna. Tenczynek sygnatura new box na godz. 3
,, Gloger,, i ,,Biale,, z CP na 13 juz dostepne w Rumii.
Na razie 2836 Polska-piwne,169 pozostałe piwne 707 odwrotki, 502 inne, 367 serie oraz 577 niepiwne--razem 5214-- ale pracuję nad powiększeniem....a i 2133 na wymianę, na razie.....
I Marcowe również.chinet pisze:Bock z CP na I też już na butelkach.PawelG pisze:Kupiłem Żywca Białego z sygnaturą przesuniętą na godz. 1 i cyfrą na 9 (identycznie jak w 128). Pewnie cała reszta wkrótce będzie podobnie...
Jeżeli już było, to przegapiłem. "Uwarzono w Browarze Zarzecze ul. Łąkowa 1 przez Birbant S.C. Właśnie kończę.
Znalazłem właśnie informację, więc dodam tylko, że sygnatura białe "new box" na III.
Znalazłem właśnie informację, więc dodam tylko, że sygnatura białe "new box" na III.
Lotniczy Puck - wydane z okazji Festiwalu Historycznego w Pucku dostępne w dniach 17-19 lipca 2015 - ponoć był jeszcze jeden lub dwa wzory (inny kolor) - nadruk na kapslach dość nie trwały - łatwo się wyciera
piwne i nie piwne bez sygnatur Polskie, zagraniczne serie , zakrętki PET Polskie , porcelanki Polskie
dubelki :https://chomikuj.pl/caralinus
dubelki :https://chomikuj.pl/caralinus
Są dwie wersje sygnaturowe. Jeżeli przerwę w napisie ustawić na VI to:chinet pisze:Kapsel zdjęty już z butelki. Sygnatura CP na VII, jednak kod na etykiecie LUALJ...Tomek pisze:
białe cp (V) lub
czarne cp (IX)
dla bezsygnaturowców - różnią się odcieniem niebieskiego koloru na ząbkach
Heineken - wzór dotychczasowy (nr 7), białe CP na V.
ZK on T(O)UR
W dniu dzisiejszym mój znajomy był w browarze i pytał o kapsle. Niestety mam tutaj złe wiadomości.caralinus pisze:Lotniczy Puck - wydane z okazji Festiwalu Historycznego w Pucku dostępne w dniach 17-19 lipca 2015 - ponoć był jeszcze jeden lub dwa wzory (inny kolor) - nadruk na kapslach dość nie trwały - łatwo się wyciera
Okazuje się, że widoczne powyżej kapsle stworzył jakiś "kolekcjoner" i przekazał 120 sztuk browarowi, którymi zostały zamknięte butelki z piwem a później trafiły do sprzedaży na festiwalu.
Śmiem twierdzić, że kapsle powstały w celach zarobkowych jak to było w przypadku Hellgate'a.
Pewnie w niedługim czasie pojawią się na allegro/ebayu za kosmiczne pieniądze lub u kogoś, kto będzie je oferował do wymiany.
Mam podejrzenie, że podobnie może być pierwszymi kapslami z tego browaru. Jeżeli browar robi kapsle które maja być na butelkach to dlaczego powstało ich rzekomo tylko 1000 sztuk?
STOP SZEMRANYM KAPSLOM!
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Wiem że to nie jest właściwy wątek, ale pragnę odpowiedzieć koledze Pluto że te 1000 szt to info "wyssane z palca". Wiem z pierwszej ręki , że kapsli powstało znacznie więcej i będą dodrukowywane sukcesywnie w miarę zapotrzebowania. Ktoś puścił plotkę na allegro żeby podnieść cenę. A że znaleźli się "pseudo kolekcjonerzy" gotowi zapłacić za kapsel 50 i więcej zł ??? Cóż minęły bezpowrotnie czasy kiedy nasze hobby było czysto kolekcjonerskie. Teraz to " biznes misiu, biznes ".
Poszukuję replik kapsli przedwojennych.
Co do Kapsli z Pucka to wczoraj dostałem z browaru wersje w kolorze niebieskim.
Parę dni wcześniej otrzymałem też rakszawę podobna do nr 52 z tą różnica ze sygnatura brązowa niestety nie udało mi się aparatem zrobić zdjęcia tak żeby była widoczna
Parę dni wcześniej otrzymałem też rakszawę podobna do nr 52 z tą różnica ze sygnatura brązowa niestety nie udało mi się aparatem zrobić zdjęcia tak żeby była widoczna
dzisiaj w biedronce znalazłem takowy z kodem na etykiecie PLwiki pisze:Są dwie wersje sygnaturowe. Jeżeli przerwę w napisie ustawić na VI to:chinet pisze:Kapsel zdjęty już z butelki. Sygnatura CP na VII, jednak kod na etykiecie LUALJ...Tomek pisze:
białe cp (V) lub
czarne cp (IX)
dla bezsygnaturowców - różnią się odcieniem niebieskiego koloru na ząbkach
Dzis trafilem nowego Lecha z ,,odciskiem palca,,- ale ,, CP ,, ma na 13 godzinie. Tego chyba nie bylo?
Na razie 2836 Polska-piwne,169 pozostałe piwne 707 odwrotki, 502 inne, 367 serie oraz 577 niepiwne--razem 5214-- ale pracuję nad powiększeniem....a i 2133 na wymianę, na razie.....
Puck jest też zielony.danjas pisze:Co do Kapsli z Pucka to wczoraj dostałem z browaru wersje w kolorze niebieskim.
źródło: allegro.pl
Pasja przerodziła się w obsesję!
Aktualna liczba polskich kapsli bez sygnatur 2567 (stan na 15.08.2024)
Zbieram tylko kapsle butelkowane.
Jestem otwarty na każdą możliwą wymianę
Moje duble: http://forum.katalogkapsli.pl/viewtopic.php?f=2&t=3998
Aktualna liczba polskich kapsli bez sygnatur 2567 (stan na 15.08.2024)
Zbieram tylko kapsle butelkowane.
Jestem otwarty na każdą możliwą wymianę
Moje duble: http://forum.katalogkapsli.pl/viewtopic.php?f=2&t=3998
w żabce nowy Harnaś RZEŚKIE
Doctor Brew pokazał swoje kapsle na faceboku.
Chyba tego jeszcze nie było
- Załączniki
-
- vifling.jpg (8.42 KiB) Przejrzano 8933 razy
I jeszcze Piotrków na eksport (astir na VI)
- Załączniki
-
- piotrków.jpg (7.4 KiB) Przejrzano 8933 razy
Komplet lotniczych z Pucka + 2 wikingi z browaru domowego
Chyba jeszcze nie było tego wątku. Pinta sygnatura dap na V, ale kapsel w macie.
Poszukuję replik kapsli przedwojennych.
Złoty Desperados jak nr 1 z CP na 1