kapsle od browarów
Re: kapsle od browarów
Widać obdarowali seryjnie jak im się więcej osób nazbierało:)
Witam. Kapsle zbieram od początku tego roku. W styczniu trafiłem na to forum (bez rejestracji) i przeczytalem o możliwosci wysyłania listów do browarów z prośbą o kapsle. Postanowilem spróbować swoich sił i wysłałem bodajże 5-6 maili i ku mojemu zaskoczeniu otrzymalem 3 odpowiedzi ;) Jak piszecie maile do browarów to jakies elaboraty czy krótko zwięźle i na temat ??
- glogowianin
Ja już nie piszę próśb do browarów, ale jak jeszcze pisałem, to pisałem zwięźle kim jestem i o co mi chodzi. Długich elaboratów raczej nikt nie będzie czytał. Trochę spóźniłeś się, moim zdaniem, z rozsyłaniem próśb po browarach, bo czasy łatwych, darmowych kapsli z browarów przechodzą do lamusa, a kto wie, czy nie należałoby powiedzieć, że już bezpowrotnie przeminęły.
Na twoim miejscu nie nastawiałbym się na nie wiadomo jak duży odzew, ale próbuj szczęścia.
Na twoim miejscu nie nastawiałbym się na nie wiadomo jak duży odzew, ale próbuj szczęścia.
W ostatnim tygodniu otrzymalem 5 listow od browarow. 4 z kapslami jeden z St. Luci (tradycyjnie) z etykietami: zdjecie malo wyrazne ale staralem sie zmiescic wszystkie na jednym ;)
Cześć! Ktoś coś dostał w ostatnim czasie?
Pytam bo chciałbym spróbować swojego szczęścia w pisaniu do browarów.
Pytam bo chciałbym spróbować swojego szczęścia w pisaniu do browarów.
Poza tym co widac powyzej w ostatnim czasie dostalem jeszcze przesylke z Vanuatu ;) z dwoma kapslami i duzá iloscia etykiet i wafli Pan z którym prowadzilem korespondencje ponad to zaznaczyl ze wyslal by wiecej wzorow ale mieli tsunami i zalalo im magazyny i stracili duza ilosc zapasow.
A gdzie fotka z tymi z Vanuatu ??
Zajechałem ostatnio do Radomia, aby nabyć kapsle z browaru "Czarny Kot". Myślę sobie: pojadę osobiście, przedstawię się to będzie lepiej. Nie łatwo trafić, ale po długim szukaniu po Radomiu w końcu znalazłem siedzibę firmy (hurtownia Dionizos) na ul. Domagalskiego. No i wchodzę, przedstawiam się i grzecznie proszę czy mógłbym kupić trochę kapsli do kolekcji i wymian, a tu gościu wylewa na mnie, jak kubeł wody, swoje oburzenie - że on piwo sprzedaje, nie kapsle, a w ogóle to że ktoś tam na allegro jego kapsle sprzedaje po 5zł. i to sku....stwo.
Kurde, zaniemówiłem. Różne czasami niezbyt przyjemne powitania miałem w browarach(z reguły w tych małych), ale teraz nie wiedziałem co powiedzieć, zaproponowałem ponownie; że kapsel to też produkt jak piwo i chętnie go kupię(przecież nie chcę za darmo), tylko niech określi cenę (przecież jak prowadzi hurtownię piwa, to nie dla przyjemności, a dla zysku - myślę) a on swoje, że kolekcjonerów to ma w d..pie, bo oni wcześniej go nie zauważali, jak zaczynał.
Zwątpiłem, na koniec mówię że przyjechałem specjalnie do niego z okolic Warszawy, a on; że mogłem zadzwonić wcześniej. No i gó..no dostałem, nawet sztuki, a niesmak pozostanie na długo.
Kurde, zaniemówiłem. Różne czasami niezbyt przyjemne powitania miałem w browarach(z reguły w tych małych), ale teraz nie wiedziałem co powiedzieć, zaproponowałem ponownie; że kapsel to też produkt jak piwo i chętnie go kupię(przecież nie chcę za darmo), tylko niech określi cenę (przecież jak prowadzi hurtownię piwa, to nie dla przyjemności, a dla zysku - myślę) a on swoje, że kolekcjonerów to ma w d..pie, bo oni wcześniej go nie zauważali, jak zaczynał.
Zwątpiłem, na koniec mówię że przyjechałem specjalnie do niego z okolic Warszawy, a on; że mogłem zadzwonić wcześniej. No i gó..no dostałem, nawet sztuki, a niesmak pozostanie na długo.
Jaki browar - taki stosunek do klienta.
Przecież Czarny Kot to nie żaden browar, tylko firma, która zamawia piwo pod marką własną.
Te kapsle pewnie łatwiej dostać w Zodiaku, Pokrówce czy Krajanie, gdzie są zakładane na butelki niż w Dionizosie, który tylko zajmuje się sprzedażą.
Przecież Czarny Kot to nie żaden browar, tylko firma, która zamawia piwo pod marką własną.
Te kapsle pewnie łatwiej dostać w Zodiaku, Pokrówce czy Krajanie, gdzie są zakładane na butelki niż w Dionizosie, który tylko zajmuje się sprzedażą.
-
- Kontaktowanie:
Jak dostajecie kapsle od zagranicznych browarów
A co sądzicie o kupowaniu również kapsli w CEB w Piotrkowie Trybunalskim ??
Sori, ale co to jest CEB w Piotrkowie Trybunalskim?
- yaro28ag
- Kontaktowanie:
Ja mam 30 km do Piotrkowa Tryb. i tez nie wiem
Jak ktoś kupuje kapsle, to czy to ma jakieś znaczenie od kogo ? Przynajmniej dla mnie nie ma żadnej różnicy, a ich ceny są w miarę atrakcyjne. Jedne "ale", to póki co, mają mało kapsli do zaoferowania, ale może to się zmieni.venator24 pisze:A co sądzicie o kupowaniu również kapsli w CEB w Piotrkowie Trybunalskim ??
Centrum Edukacji BrowarniczejWładek pisze:Sori, ale co to jest CEB w Piotrkowie Trybunalskim?
Poszukuję kapsli z moich niebutelkowanych braków (wymiana, kupno). Propozycje przez PW. KATALOG Z SYGNATURAMI
Tak napisałem to pytanie bo wydawało mi się że to miejsce jest mało znane, no i nie pomyliłem się.
Osobiście też tam nabyłem parę sztuk. Kapsli mają mało ale myślę że to dopiero początki ich działalności.
Osobiście też tam nabyłem parę sztuk. Kapsli mają mało ale myślę że to dopiero początki ich działalności.
-
Czesc, jak już piszecie do takich browarów to co np? mozecie wysłać np jeden ze swoich maili ?
Że chcymy dużo kapsli i niech nam wysyłajoo!!!11Paveu19POL pisze:Czesc, jak już piszecie do takich browarów to co np?
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
-
Coś konkretniej i poważnie proszę
W e-mailu piszemy ze zbieramy kapsle i że będziemy bardzo szczęśliwi jeśli kilka nam wyślą.Paveu19POL pisze:Coś konkretniej i poważnie proszę
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
-
- Kontaktowanie:
Jak by brzmiał ten tekst po angielsku.
Ja dostałem kapsle z tego browaru:Paveu19POL pisze:Coś konkretniej i poważnie proszę
---- 8< -----------------------------------
Do: Kompania Piwowarska SA
ul. Szwajcarska 11, 61-285 Poznań
Dzień dobry,
Mam na imię XXXXXXXXXXXXX i od XXXXXX roku zbieram kapsle.
Jeśli to możliwe bardzo proszę o przesłanie mi kapsli
z Państwa Browaru. Interesują mnie zarówno wzory obecne,
jak i te już nieaktualne.
Na mojej stronie internetowej http://kapsle.XXXXXXXX.XXXXX
opisuję cały czas stan mojej kolekcji.
Będę wdzięczny za wysłanie kapsli na adres:
XXXXXXXXX XXXXXXXXXX
XX-XXXX XXXXXXXXXXXX
ul. XXXXXXXXXXXXXXX XXXX m. XX
Dołączyłem zdjęcie z albumem z kapslami.
Wysłałem takich maili chyba ze 6 i z 2 browarów dostałem kapsle.
Grzegorz & Krzysio
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami
Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
-
- Kontaktowanie:
Do jakich browarów pisałeś na kampani piwowarskiej.krzysio pisze:Ja dostałem kapsle z tego browaru:Paveu19POL pisze:Coś konkretniej i poważnie proszę
Do: Kompania Piwowarska SA
ul. Szwajcarska 11, 61-285 Poznań
Dzień dobry,
Mam na imię XXXXXXXXXXXXX i od XXXXXX roku zbieram kapsle.
Jeśli to możliwe bardzo proszę o przesłanie mi kapsli
z Państwa Browaru. Interesują mnie zarówno wzory obecne,
jak i te już nieaktualne.
Na mojej stronie internetowej http://kapsle.XXXXXXXX.XXXXX
opisuję cały czas stan mojej kolekcji.
Będę wdzięczny za wysłanie kapsli na adres:
XXXXXXXXX XXXXXXXXXX
XX-XXXX XXXXXXXXXXXX
ul. XXXXXXXXXXXXXXX XXXX m. XX
Dołączyłem zdjęcie z albumem z kapslami.
Wysłałem takich maili chyba ze 6 i z 2 browarów dostałem kapsle.
To jest właśnie adres. Dokładnie na ten.pawlosek123 pisze: Do jakich browarów pisałeś na kampani piwowarskiej.
Poniżej masz spis adresów polskich browarów:
http://browarnik.blogspot.com/p/browary-w-polsce.html
Grzegorz & Krzysio
browar Kingpin - 3 kapsle oraz komplet etykiet i naklejki
Browar Jako - same etykiety - sporo
Browar Kościerzyna - 3 kapsle i komplet etykiet
Grupa Gotyniec - 5 kapsli oraz całe dzikie mnóstwo etykiet
Aslan Brewing - naklejki oraz podstawki
piwne i nie piwne bez sygnatur Polskie, zagraniczne serie , zakrętki PET Polskie , porcelanki Polskie
dubelki :https://chomikuj.pl/caralinus
- elektryczny
Wszędzie wysyłałeś koperty zwrotne??caralinus pisze:browar Kingpin - 3 kapsle oraz komplet etykiet i naklejki
nie - z tych to do kościerzyny kingpina i gotyniec - jako i aslan przysłali sami
piwne i nie piwne bez sygnatur Polskie, zagraniczne serie , zakrętki PET Polskie , porcelanki Polskie