Nowości 2016 - tampodruki, laserodruki, naklejki, flamastry, okolicznościowe, wizytówki, giełdowe, itp. itd.
-
Re: Nowości 2016 - tutaj tylko info !!!
Brakuje jeszcze czarnego.
CC.I # 2864
2016 - 2025
31.01.2017 - 2047
28.02.2017 - 2095
31.03.2017 - 2227
https://www.facebook.com/kapsleprzem/
https://www.youtube.com/channel/UCZeV-c ... 5eACOMNjww
2016 - 2025
31.01.2017 - 2047
28.02.2017 - 2095
31.03.2017 - 2227
https://www.facebook.com/kapsleprzem/
https://www.youtube.com/channel/UCZeV-c ... 5eACOMNjww
Re: Nowości 2016 - tampodruki, laserodruki, naklejki, flamastry, okolicznościowe, wizytówki, giełdowe, itp. itd.
Fotka z browar biz. Edycja limitowana przygotowana na 4 urodzimy gliwickiego Klubu Koneser
Re: Nowości 2016 - tampodruki, laserodruki, naklejki, flamastry, okolicznościowe, wizytówki, giełdowe, itp. itd.
Na allegro pojawił się kapsel poznańskiego browaru "Ułan"
szukam słowackich serii TIK sprzed 2005 r
Czy kapsel Piwoteka to Tempodruk ?
Pojawiła się ostatnio informacja , że ma sygnaturę Dap !
http://allegro.pl/kapsel-piwoteka-nowy- ... 19073.html
Pojawiła się ostatnio informacja , że ma sygnaturę Dap !
http://allegro.pl/kapsel-piwoteka-nowy- ... 19073.html
Mój ma sygnaturę dap, ale na uszczelce
Na typowego tampona to nie wygląda, ciężko stwierdzić co to dokładnie jest.

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Nepomucen na tampona też nie wyglada.
Możliwe,że jest to ten sam producent.
Możliwe,że jest to ten sam producent.
Piwoteka powstała dokładnie w tym samym miejscu co łódzkie kapsle giełdowe - info od źródła. Jest to bardzo dobrej jakości tampodruk (farba nie zdrapuje się) na czarnym kapslu z dapa (znak na uszczelce, bez sygnatury).
Browar Piwoteka (nakład 1200 szt.) Fotka z fejsa
Browar Ułan, info z facebooka
Szczecińska Giełda Birofiiów (foto Browar biz)
Rumscy kolekcjonerzy także doczekali się kapselka!!!
Na razie 2836 Polska-piwne,169 pozostałe piwne 707 odwrotki, 502 inne, 367 serie oraz 577 niepiwne--razem 5214-- ale pracuję nad powiększeniem....a i 2133 na wymianę, na razie.....
A ilu kolekcjonerów jest w Rumii?
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
oj tam,oj tam,czepiasz się - jak jest więcej jak 1 to już kolekcjonerzyPluto pisze:A ilu kolekcjonerów jest w Rumii?
czekam na kapsle - Kolekcjonerzy z Błonia,Karczewa ,Otwocka,Dęblina itd.
Chyba ja zrobię kapsle kolekcjonerzy z os.Piastowskiego ,potem z LSM / dzielnica Lublina/ a na końcu z Lublina.Oczywiście na kapslach we wszystkich dostępnych kolorach

Nas w Lipkowie jest dwóch. A w gminie Stare Babice trzech.
Chociaż nie wiem, bo PGA ostatnio gdzieś zaginął.
Chociaż nie wiem, bo PGA ostatnio gdzieś zaginął.
Kibi to już można robić kapsle
p.s. PGA jeszcze z ostatniego biegu nie wrócił/ dobiegł /?

p.s. PGA jeszcze z ostatniego biegu nie wrócił/ dobiegł /?
Czego Kolega czepia się kolekcjonerów z Błonia?
Błonie z całą gminą należy do powiatu Warszawskiego Zachodniego, więc identyfikuje się z kolekcjonerami z Warszawy
.

Błonie z całą gminą należy do powiatu Warszawskiego Zachodniego, więc identyfikuje się z kolekcjonerami z Warszawy

Jestem trollem 

Możemy też zrobić " Kolekcjonerzy z powiatu Warszawskiego Zachodniego" . Jest nas co najmniej czterech, tylko czy napis się zmieści na kapslu ? 

Tylu ilu w Luzinie....no może ciut więcej.yoreck pisze:oj tam,oj tam,czepiasz się - jak jest więcej jak 1 to już kolekcjonerzyPluto pisze:A ilu kolekcjonerów jest w Rumii?
czekam na kapsle - Kolekcjonerzy z Błonia,Karczewa ,Otwocka,Dęblina itd.
Chyba ja zrobię kapsle kolekcjonerzy z os.Piastowskiego ,potem z LSM / dzielnica Lublina/ a na końcu z Lublina.Oczywiście na kapslach we wszystkich dostępnych kolorach![]()
![]()
Na razie 2836 Polska-piwne,169 pozostałe piwne 707 odwrotki, 502 inne, 367 serie oraz 577 niepiwne--razem 5214-- ale pracuję nad powiększeniem....a i 2133 na wymianę, na razie.....
Odpowiadam na pytanie.Pluto pisze:A ilu kolekcjonerów jest w Rumii?
Oficjalnie zadeklarowanych publicznie, oraz czynnych kapslarzy w Rumi jest (nas) obecnie: 2.
Pan Krzysiu D, któremu niejeden z czytających niniejszy tekst (zaręczam), że mógłby tylko pozazdrościć jego imponującej kolekcji!
Dodam tylko, że pan Krzysiu zbiera kapsle już od prawie 40 lat!
Specjalizuje się on głównie w polskich kapslach katalogowych.
Czyli zbiera je "na sygnatury", oraz odwrotki.
A o jej wartości niech chociażby zaświadczy to, że w-w zajmuje obecnie 6 miejsce w rankingu kapslarzy prowadzonym przez K. Żubera z Gdańska (Wzmacniacza)
I oczywiście moja skromna osoba.
Niestety ja tak imponującą kolekcją co w-w nie mogę się pochwalić, gdyż nie mam tak długiego stażu w tym temacie.
Jednak co by nie było prawie 18 tysięcy, głównie kapsli piwnych zagranicznych to już w swojej kolekcji także posiadam!
Na dowód tego zał. link do filmiku na którym ją uwieczniłem, a następnie zamieściłem na Y.T.
https://www.youtube.com/watch?v=DienBys ... tion=share
Informuję również, że w chwili obecnej kończę zapełnianie ostatniej z wolnych płyt styropianowych jaką widać na wymienionym filmiku...
Więc nie o ilość TU chodzi (kolekcjonerów) co raczej o "jakość"!
Chciałbym również zauważyć, że zaprezentowany wzór kapsla (ten z tematu) bazuje na powszechnie obowiązującym wzorze jaki jest charakterystyczny dla
wszystkich lokalnych klubów zrzeszających kapslarzy w Polsce.
Jest on pewnego rodzaju naszą wizytówką, której powszechnie nie można kupić w raz butelką piwa w żadnym sklepie, czy też hipermarkecie.
Z kapslarskim pozdrowieniem:
Wojtek (oczywiście z Rumi).
- naitsabess
Z Panem Krzysiem udało mi się nawet w zeszłym tygodniu dokonać wymiany.
Niestety nie dał się namówić na korzystanie z nowego katalogu i forum...
Pozdrawiam rumian.
Niestety nie dał się namówić na korzystanie z nowego katalogu i forum...
Pozdrawiam rumian.
Piwoteka - tym razem w wersji szarej. Być może to efekt nałożenia druku na ciemnej blasze albo po prostu wytarcie nadruku (tylko czy byłoby możliwe tak równomierne wytarcie?).
- Załączniki
-
- 20160623_112025.jpg (44.58 KiB) Przejrzano 10911 razy
Jestem trollem 

Ukłony dla Kolegi!!! Kolega nie mieszka na Poznańskiej ?woj6918 pisze:Odpowiadam na pytanie.Pluto pisze:A ilu kolekcjonerów jest w Rumii?
Oficjalnie zadeklarowanych publicznie, oraz czynnych kapslarzy w Rumi jest (nas) obecnie: 2.
Pan Krzysiu D, któremu niejeden z czytających niniejszy tekst (zaręczam), że mógłby tylko pozazdrościć jego imponującej kolekcji!
Dodam tylko, że pan Krzysiu zbiera kapsle już od prawie 40 lat!
Specjalizuje się on głównie w polskich kapslach katalogowych.
Czyli zbiera je "na sygnatury", oraz odwrotki.
A o jej wartości niech chociażby zaświadczy to, że w-w zajmuje obecnie 6 miejsce w rankingu kapslarzy prowadzonym przez K. Żubera z Gdańska (Wzmacniacza)
I oczywiście moja skromna osoba.
Niestety ja tak imponującą kolekcją co w-w nie mogę się pochwalić, gdyż nie mam tak długiego stażu w tym temacie.
Jednak co by nie było prawie 18 tysięcy, głównie kapsli piwnych zagranicznych to już w swojej kolekcji także posiadam!
Na dowód tego zał. link do filmiku na którym ją uwieczniłem, a następnie zamieściłem na Y.T.
https://www.youtube.com/watch?v=DienBys ... tion=share
Informuję również, że w chwili obecnej kończę zapełnianie ostatniej z wolnych płyt styropianowych jaką widać na wymienionym filmiku...
Więc nie o ilość TU chodzi (kolekcjonerów) co raczej o "jakość"!
Chciałbym również zauważyć, że zaprezentowany wzór kapsla (ten z tematu) bazuje na powszechnie obowiązującym wzorze jaki jest charakterystyczny dla
wszystkich lokalnych klubów zrzeszających kapslarzy w Polsce.
Jest on pewnego rodzaju naszą wizytówką, której powszechnie nie można kupić w raz butelką piwa w żadnym sklepie, czy też hipermarkecie.
Z kapslarskim pozdrowieniem:
Wojtek (oczywiście z Rumi).
Dzięki Wojtek za fachową odpowiedź 

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.

Wzór jak na Inne -> Giełdowe -> Wrocław nr 2 tylko inne kolory
Jeszcze raz Piwoteka. Dla porównania na jednym zdjęciu.
Jestem trollem 

- elektryczny
Kapsle z Browaru domowego Hołda Chmielu
:
https://www.facebook.com/HoldaChmielu/?fref=ts
kapsle wyprodukowane w ilości 1000 sztuk każdego z kolorów.

https://www.facebook.com/HoldaChmielu/?fref=ts
kapsle wyprodukowane w ilości 1000 sztuk każdego z kolorów.
Re: Nowości 2016 - tutaj tylko info !!!
Jednak to nieco szersza akcja! Wszak pół Polski kupuje w...
- Załączniki
-
- słociak_e_04.jpg (15.9 KiB) Przejrzano 10698 razy
-
- słociak_01.jpg (12.43 KiB) Przejrzano 10698 razy