Szukam osoby, która posiada kapsel oznaczony w katolugu Bartka jako Warka 68 (poprzedni wzór Stronga).
Mocno podejrzawam ten wzór o nieistnienie - w tym czasie sygnatura A była juz dawno nieuzywana na kapslach.
Szukam osoby która jest właścicielem kapsli oznaczonych w katalogu Bartka jako Gdańsk 42 i 43 (Heveliusy z PAPC).
Ponadto chciałbym nawiązać kontakt z osobą która posiada rodzynka oznaczonego jako Wrocław 55, tego co w załączniku - zielony kolor jest domalowany na komputerze więc w rzeczywistości kapsel może się różnić.
Mam oba kapsle.
Gdańsk 42 i 43 różnią się od tych w katalogu napisem z lewej strony kapsla, na moich jest napis:
ELBREWERY CO. LTD. SP. Z O.O. 82-300 ELBLĄG UL. BROWARNA 71
przy kapslach w katalogu nie ma nazwy ulicy i numeru.
W "Browarze Podole" należałoby chyba umieścić dwa kapsle - jeden z sygnaturą tak jak jest w katalogu a drugi bez sygnatury. Oba kapsle wyglądają tak samo, różnica jest tylko w sygnaturce producenta.
Potwierdzam to co napisał Robert. Ponadto jesli chodzi o sygnatury to są minimalnie poniżej 15-tej. Myślę, że przy nr 43 na 15:30, a przy nr 42 ta różnica jest trochę mniejsza.
Paweł , zaraz podeślę Ci fotki na maila.
PS.Chodzi o post Roberta w sprawie Gdańska 42 i 43
RyBy pisze:Gdańsk 42 i 43 różnią się od tych w katalogu napisem z lewej strony kapsla, na moich jest napis:
ELBREWERY CO. LTD. SP. Z O.O. 82-300 ELBLĄG UL. BROWARNA 71
przy kapslach w katalogu nie ma nazwy ulicy i numeru
mam taki sam 42 tzn. z nazwą ulicy
mr-perez pisze:przy nr 42 ta różnica jest trochę mniejsza
Oba Gdański są już poprawione.
Prace nad katalogiem zbliżają się już do końca, do opracowania zostaly mi już tylko obrazki kapsli z Zabrza, Zielonej Góry, Żywca i rozlewni. Później już tylko budowa strony internetowej i myślę że wszystko powinno ruszyć
Proszę o kontakt wszystkie osoby które posiadają jakiś kapsel, którego nie ma w katalogu Bartka a uważają że powinien się tam znaleźć.
Jestem zdania, że zmienianie nazw zwyczajowych na nazwy miejscowości tylko zagmatwało by niektórym (zwłaszcza początkującym) kolekcjonerom. Okazało by się wtedy, że browar Okocim nie jest w Okocimiu tylko w Brzesku (choć do Okocimia rzut beretem), browar Konstancin jest w Oborach a browar Jabłonowo wcale nie jest w Jabłonowie ale tak naprawdę w sąsiedniej wsi. Myślę, że przykłady można by mnożyć. Niech lepiej zostanie tak jak było dotychczas.