Chwalimy się!
No nie łatwo ją dostać, z tego co mi się wydaje pochodzi ona z 1988 roku, browar Labatt, i jak już Grzesiek wspomniał 4 kolory były wydane.maryk pisze:dzie można taką seryjkę dostać . Bardzo by mi się przydała
Co do serii to jest je bardzo ciężko dostać bo zazwyczaj druga osoba chce inną serię za swoją, a w Polsce serii jest jak na lekarstwo.....

1000 kapsli
Pama, Witnica nr 1 i Nowy Żywiec. W zasadzie nic szczególnego.
Ale to moj 999, 1000 i 1001 polski kapsel piwny (z różnymi sygn. bez odwrotek).
czas akcji: 21 miesięcy
koszty: 630 zł (Allegro + wymiana, bez wymiany zagranicznej)
dodatkowo: 244 polskie niepiwne (czyli średnio 2 kapsle dziennie).
kolejny 1000: za ok. 6 lat.
Re: 1000 kapsli
Gratulacje, następny 1000 wbij też szybciutko.wiki pisze:Pama, Witnica nr 1 i Nowy Żywiec. W zasadzie nic szczególnego.
Jeszcze raz gratulacje.

-
- Kontaktowanie:
Re: 1000 kapsli
Niesamowicie szybko!! Jednak internet i przepływ informacji to potęga!! Mi zdobycie pierwszego tysiąca polskich kapsli zajęło około 8 lat, dopiero w ankiecie z 1999 roku miałem 1077 kapsli polskich. I to wliczając odwrotkiwiki pisze:Pama, Witnica nr 1 i Nowy Żywiec. W zasadzie nic szczególnego.

- mr-perez
- Kontaktowanie:
Jest dokładnie tak jak pisze wzmacniacz.
Bez internetu udało mi sie zebrać 1400 szt przez...24 lata.
Ale od kiedy zawitałem na tą stronkę wszystko sie zmieniło...wymiana , giełdy , allegro, nowi koledzy. Oj ciężkie było życie bez internetu
Ale jakby to opowiedzieć dzisiejszej młodzieży to nie uwierzą
Ja też wiki gratuluje i myślę , że jeszcze niejedną lokalną wymiankę przeprowadzimy
Mi stuknęło już 1560 polskich ( piwnych i niepiwnych ) i okolo 3500 zagranicy , której nie zbieram już .
Bez internetu udało mi sie zebrać 1400 szt przez...24 lata.
Ale od kiedy zawitałem na tą stronkę wszystko sie zmieniło...wymiana , giełdy , allegro, nowi koledzy. Oj ciężkie było życie bez internetu
Ale jakby to opowiedzieć dzisiejszej młodzieży to nie uwierzą

Ja też wiki gratuluje i myślę , że jeszcze niejedną lokalną wymiankę przeprowadzimy
Mi stuknęło już 1560 polskich ( piwnych i niepiwnych ) i okolo 3500 zagranicy , której nie zbieram już .
jeśli nie zbierasz to znaczy, że chcesz ją wydać za darmo??mr-perez pisze:okolo 3500 zagranicy , której nie zbieram już .
bo jeśli tak to chętnie przyjme

a tak na poważnie
jeśli masz internet to masz dużo możliwości na powiększenie zbioru
jeśli nie masz pozostaje zbieranie z ziemi i prezenty rodziny
jeśli nie masz pozostaje zbieranie z ziemi i prezenty rodziny :
no nie wiem czy masz racje .. znam kolekcjonerów którzy nie mają internetu i nigdy go nie mieli a mają nawet po 40 000 kapsli, poprostu wymieniają się listownie,jeżdzą na giełdy itp. Oczywiście internet umożliwia rozwinięcie kolekcji,ale bez niego też da się zbierać i to z powodzeniem w niektórych przypadkach
no nie wiem czy masz racje .. znam kolekcjonerów którzy nie mają internetu i nigdy go nie mieli a mają nawet po 40 000 kapsli, poprostu wymieniają się listownie,jeżdzą na giełdy itp. Oczywiście internet umożliwia rozwinięcie kolekcji,ale bez niego też da się zbierać i to z powodzeniem w niektórych przypadkach

Poszukuję starszych kapsli po piwie z Italii
- mr-perez
- Kontaktowanie:
A mój kolega przypomniał sobie , ze kilkanaście lat temu jego ojciec stosował kapsle jako podkładki pod gwozdzie do zrobienia półek do komórki.
I tym sposobem przybyło mi 9 nowych wzorów do kolekcji.
Na skanie widać , ze uzyte gwożdzie nie były na szczęście zbyt duze
I tym sposobem przybyło mi 9 nowych wzorów do kolekcji.
Na skanie widać , ze uzyte gwożdzie nie były na szczęście zbyt duze

- Załączniki
-
- podkładki.jpg (16.04 KiB) Przejrzano 11086 razy
No niestety kapsle nie sa moje
.Ale chcialem zebysmy sobie wszyscy popatrzyli,na naprawde ciekawe kapsle! Pierwszy rzad to ISLANDIA,dalej MONAKO,GRENLANDIA,LUXEMBURG. Spojrzcie na MONAKO
,sa to jedyne,chyba wszystkie kapsle,ktore pochadza z tego kraju! Ponizej link,z cena za jednego z nich
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... %3AIT&rd=1

Wks Slask! Kocham kapsle!
Kazdy sie cieszy z tego i chwali tym, co jest dla niego wazne. Dla kogos kto zbiera od niedawna, kazdy kapsel jest wazny, chocby byl on z Niemiec (a i z Nimiec moga byc bardzo ciekawe kapsle), dla innego ktorym ma kilkanascie tysiecy byc moze nie warto sobie zawracac glowy jesli nie jest on np. z Tahiti. Cisnie sie na usta przyslowie, ktore niektorzy powinni sobie przypomniec: "Zapomnial wol jak cieleciem byl".AnDrEw pisze: chwalmy się czymś porzadnym ... a nie masowka ..