Chwalimy się!
-
nabytki z pierwszej naszej giełdy ;-)
Hej!
No i pierwszą giełdę w SPiżu mamy za sobą! Obłowiłem się nieźle ale najlepszy nabytek to Browar Zabrze nr 1
tak tak tak - trafiło się ślepej kurze ziarno
ci co wiedzą jaka była historia tego nabytki wiedzą, że jestem na pewno jednym z zadowolonych po tej giełdzie ;-) Poniżej nie najlepsze fotki wszystkiego co przywiozłem.
Pozdrawiam
No i pierwszą giełdę w SPiżu mamy za sobą! Obłowiłem się nieźle ale najlepszy nabytek to Browar Zabrze nr 1

Pozdrawiam
- Załączniki
-
- Zdjęcie0121.jpg
- (476.95 KiB) Pobrany 74 razy
-
- Zdjęcie0123.jpg
- (522.63 KiB) Pobrany 77 razy
Zbieracz od 09.2009 z synem ;-)
1800 kapsli większość piwnych bez sygnatur i odwrotek z tego 625 polskich
1800 kapsli większość piwnych bez sygnatur i odwrotek z tego 625 polskich

No proszę! Pochwal się jak zdobyłeś to Zabrze
Jestem ciekaw historii 
Widzę trochę znajomej Belgii ;)
Tylko pogratulować zdobyczy

Widzę trochę znajomej Belgii ;)
Tylko pogratulować zdobyczy

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
LOLKA pozdrawiamy

Uploaded with ImageShack.us
najnowsze korki w mojej kolekcji:
1 rząd Nowa Zelandia
2 i 3 rząd opisany
4 rząd - 1 i 2 -Czechosłowacja - 2 kolejne Bułgaria.
Dwa nowe "korkowe"państwa - Kenia i Kolumbia

najnowsze korki w mojej kolekcji:
1 rząd Nowa Zelandia
2 i 3 rząd opisany
4 rząd - 1 i 2 -Czechosłowacja - 2 kolejne Bułgaria.
Dwa nowe "korkowe"państwa - Kenia i Kolumbia
JUREK,JAKA SYGNATURE MA TUSKER? TROCHE DZIWNIE NOWO WYGLADA,JAK NA KOREK.
Obiecywal kapsle. Potem dowiedzialem sie,ze nie tylko mi. Jeszcze wielu innym KOLEKCJONERom!!! W "trakcie" rozmow,mowil ze dalsze rozmowy jutro,ewentualnie pojutrze,moze zaraz. No i byl zajety...wiecznie zajety...Szkola. Wazna lekcja. Wazniejsza lekcja!Bol gardla. Potem glowy.Wyjazd zagranice. Zaraz odpowiem,za tydzien...Potem ze na pewno porozmawiamy. Ze jutro. No i znow szkola...Dalem spokoj. Pomyslalem ze nie warto znac takiego KOLEKCJONERa...No i przyszly maile z zagranicy. A kto to,dlaczego nie odpisuje,Grzegorz,znasz go??? No i ten WSTYD,ze potraktowano mnie,i wielu innych moich kolegow jak dziecko...
Obiecywal kapsle. Potem dowiedzialem sie,ze nie tylko mi. Jeszcze wielu innym KOLEKCJONERom!!! W "trakcie" rozmow,mowil ze dalsze rozmowy jutro,ewentualnie pojutrze,moze zaraz. No i byl zajety...wiecznie zajety...Szkola. Wazna lekcja. Wazniejsza lekcja!Bol gardla. Potem glowy.Wyjazd zagranice. Zaraz odpowiem,za tydzien...Potem ze na pewno porozmawiamy. Ze jutro. No i znow szkola...Dalem spokoj. Pomyslalem ze nie warto znac takiego KOLEKCJONERa...No i przyszly maile z zagranicy. A kto to,dlaczego nie odpisuje,Grzegorz,znasz go??? No i ten WSTYD,ze potraktowano mnie,i wielu innych moich kolegow jak dziecko...
Wks Slask! Kocham kapsle!
A lolek dziękuje, choć nie bardzo ma czym się pochwalićyoreck pisze:LOLKA pozdrawiamy![]()

... no może te Kobylepole

A co do pytania kolegi Gacki, to również najbardziej zaskoczył mnie ten Tusker. Zawsze myślałem że to na cześć naszego premiera wydawali

POZDRAWIAM
sPISkowej propagandzie mówię NIE
Grześ oto sygnatura Tuskera - ja taka widzę pierwszy razJUREK,JAKA SYGNATURE MA TUSKER? TROCHE DZIWNIE NOWO WYGLADA,JAK NA KOREK.

LOLKA pozdrawiamy... GRZESIA pozdrawiamy .....i jakoś tak wyszło ,że znowu kilka fajnych kapselków wpadło..
1,2,3 to korki z Japonii,Belgii i Puerto Rico oraz starszy Hong Kong
poniżej kilka rzadszych z Holandii

1,2,3 to korki z Japonii,Belgii i Puerto Rico oraz starszy Hong Kong
poniżej kilka rzadszych z Holandii

To i ja się pochwalę. Uprzedzając ewentualne pytania: nie ma tam żadnych korków. Nie ma też nic z Puerto Rico, ani Nowej Zelandii
.
Ale w krajowych wymianach praktycznie nie zdarza się, żeby mi doszło 9 polskich do zbioru (plus dwa do wymiany na lepszy stan), a w "imporcie" już kolejny raz. Więc mnie to cieszy.
I do tego parę Grolschy. Zbieram je od miesiąca i mam już ok 35 sztuk.
Jeśli ktoś ma coś do zaoferowania w tym temacie to zapraszam na PW.

Ale w krajowych wymianach praktycznie nie zdarza się, żeby mi doszło 9 polskich do zbioru (plus dwa do wymiany na lepszy stan), a w "imporcie" już kolejny raz. Więc mnie to cieszy.
I do tego parę Grolschy. Zbieram je od miesiąca i mam już ok 35 sztuk.

Tak się składa, że mam ich trochę, może coś Ciebie zainteresuje. https://picasaweb.google.com/PacoElbl/K ... 0724820834Kibi pisze: I do tego parę Grolschy. Zbieram je od miesiąca i mam już ok 35 sztuk.
a szkoda ,bo chętnie bym wymienił na GrolschaKibi pisze:Uprzedzając ewentualne pytania: nie ma tam żadnych korków. Nie ma też nic z Puerto Rico, ani Nowej Zelandii

każdy zbiera to co lubi - jeden woli korek z NZ ,drugi GrolschaKibi pisze:I do tego parę Grolschy.Zbieram je od miesiąca i mam już ok 35 sztuk.

Jurku, jak możesz to pochwal się Grolsch'em wartym korka z Puerto Rico lub Nowej Zelandii. :mrgreen:yoreck pisze:a szkoda ,bo chętnie bym wymienił na Grolscha :mrgreen:Kibi pisze:Uprzedzając ewentualne pytania: nie ma tam żadnych korków. Nie ma też nic z Puerto Rico, ani Nowej Zelandiikażdy zbiera to co lubi - jeden woli korek z NZ ,drugi Grolscha :mrgreen:Kibi pisze:I do tego parę Grolschy.Zbieram je od miesiąca i mam już ok 35 sztuk.
pozdro
ZK on T(O)UR
Jurek! Czy Ty koniecznie chcesz się ze mną spierać przy Wielkanocy?yoreck pisze:o ,to świetnie ! a,to napisz jeszcze z czym się nie zgadzałeś?Kibi pisze:I tu się z Tobą zgadzam
Gdzie ja napisałem że się z czymś nie zgadzam?
Możesz być pewien, że jak się nie będę z Tobą zgadzać, to bez problemu to wyrażę

A jak mi się trafi jakiś korek z NZ, a Ty będziesz miał atrakcyjnego Grolscha, to Ci zaproponuję wymianę