A więc rok prawie się już skończył. Kilka ankiet już napłynęło, fajnie bo teraz miałem sporo czasu aby w spokoju je wprowadzić. A wiec zapraszam do "wielkiego liczenia" i nadsyłania ankiet. Przypominam o solidności przy liczeniu, bo na tym to właśnie polega .
Kolego "KOLEKCJONER", nadal czekam na rozwinięcie tezy nieścisłości w ankiecie
Nie wiem właściwie dlaczego tak napisałem skoro jest uśmiech. Coś mi chyba się pokręciło.. Z góry przepraszam za kłopot . W zwracam honor. Ankieta jest poprawna i zawiera wszystko co tylko potrzeba
tak ale nie wiem czy się wyrobie podliczyć kapsle. Chyba nie zdążę w tym roku.. pozostała mi zagranica a nie wiem czy dziś nie dostanę tego dużego kosza smakołyków (kapsli) jak tak to tym bardziej.. może odstawię to na przyszły rok. A dużo osób zgłosiło się już z ankietą do Ciebie??
Kiedy upływa termin składania Ankiet?
KOLEKCJONER pisze:tak ale nie wiem czy się wyrobie podliczyć kapsle. Chyba nie zdążę w tym roku.. pozostała mi zagranica a nie wiem czy dziś nie dostanę tego dużego kosza smakołyków (kapsli) jak tak to tym bardziej.. może odstawię to na przyszły rok. A dużo osób zgłosiło się już z ankietą do Ciebie??
Kiedy upływa termin składania Ankiet?
Rozumiem jakby Grzesiu Gacka powiedział że sie nie wyrobi z liczeniem kapsli, bo w tym przypadku jest naprawdę co policzyć.
20 stycznia bedzie wiadomo ilu kolekcjonerów sie zgłosi, Jak upłynie termin składania ankiet.
a ja nie muszę liczyć!
po prostu systematycznie wprowadzam wszystkie dane do komputera (excel się przydaje) i mam wszystko jak na dłoni.
wypełnienie ankiety nie powinno zatem potrwać więcej niz 10 minut.
Moją sugestią jest usunięcie czegoś takiego jak CZECHY+SŁOWACJA. Wg mnie jest to niepotrzebna pozycja. Wpisujemy do Czech i do Słowacji i to wystarczy.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
danio_145 pisze:Moją sugestią jest usunięcie czegoś takiego jak CZECHY+SŁOWACJA. Wg mnie jest to niepotrzebna pozycja. Wpisujemy do Czech i do Słowacji i to wystarczy.
Są osoby które do dzis nie rozdzielają tych dwóch państ. Pozatym oba państwa są też odzielnie więc nie widzę problemu aby wpisać tak jak komu pasuje!
Ja tez mam kapsle z Czechosłowacji i to nawet dużo i mam je rozdzielone na dzisiejsze państwa. Ale Lamberto niema i chyba niechce miec. Dale mnie to akurat żaden problem.
Ja tez mam na swojej stronie nie rozdzielone. Zaczalem zbierac kapsle jeszcze kiedy istniala Czechoslowacja, i sporo tez stamtad sam przywiozlem, wiec jak kraj sie rozpadl to postanowilem nie rozdzielac kolekcji. Choc jakis czas temu sprobowalem je posegregowac, ale nadal mam watpliwosci co do kilku kapsli, czy pochodza z dzisiejszych Czech czy Slowacji.
Ew. zrobić tak jak to wygląda w zagranicznej ankiecie. Piwo i Razem
Jest to dobre z kilku względów. Niektórzy od razu liczą całość bo tak szybciej. Innym powodem jest, że nie zawsze ma się pewność czy jest on piwny czy nie.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
A wiec nadsyłanie ankiet zakończone!
Jak ktoś nie zdazył to zaprasam za rok. Mogę teraz stwierdzic iż padł kolejny rekord frekwencji, zapowiada sie ciekawie.
Za kilka dni powinienem porozsyłac wyniki do wszystkich bioracych udział oraz zamiescić skrócona wersje na forum.