Z tego co się orientuję , to w Can-Packu było jedno zlecenie na produkcję kapsla.
Mało tego - ten kapsel z cienką korona jest już w katalogu - nr 8

Z tego co się orientuję , to w Can-Packu było jedno zlecenie na produkcję kapsla.
hmmm,wiki a w katalogu w/g ciebie jest który ? Ten z prawej czy z lewej? Proszę zajrzyj do katalogu .
wiki,nikt nam nie udowodni ,że czarne jest czarne.Wymiękłem
Każda partia kapsli, niezależnie od tego czy różni się od poprzedniej czy nie, zapewne najpierw zakładana jest na jedno piwo, a dopiero potem na inne bo tak działa linia rozlewnicza. I wcale to nie świadczy o jakimś celowym zamyśle browaru.
Jeżeli dobrze rozumiem wychodzi na to, że ten z "małym okiem" (kapsel po prawej) jest to nr 8 z katalogu, zaś ten z "większym okiem" (po lewej) to nr 7 z katalogu. Czyli rzekoma nowość, jest już w katalogu. Skoro wcześniej występowały podobne różnice w przypadku Bytowa i potraktowano to jako jeden wzór (bez rozróżniania sygnatur) , teraz powinno być tak samo. To samo tyczy się katalogu z sygnaturami, bo jest już Bytów z cp na 2.
Niestety nie. 7 i 8 różnią się sygnaturami. A tu mowa o tym, że Bytów z cp ma grafiki różniące się od siebie grubością.Patryk pisze: ↑24 września 2019, 12:04Jeżeli dobrze rozumiem wychodzi na to, że ten z "małym okiem" (kapsel po prawej) jest to nr 8 z katalogu, zaś ten z "większym okiem" (po lewej) to nr 7 z katalogu. Czyli rzekoma nowość, jest już w katalogu. Skoro wcześniej występowały podobne różnice w przypadku Bytowa i potraktowano to jako jeden wzór (bez rozróżniania sygnatur) , teraz powinno być tak samo. To samo tyczy się katalogu z sygnaturami, bo jest już Bytów z cp na 2.
Ja mam taki z błyszczącym "złotym" tłem, tuż za kuflem tło jest matowe i widać na nim błyszczące kontury zabudowań (Browaru?)
A o który kapsel dokładnie chodzi? Może ktoś wrzucić jakieś zdjęcie albo link?
Macie racje, kapsel kuflowe wyjatkowo zle wyszedl na skanie, ze wzgledy na zloty kolor, ktory bardzo mocno odbija swiatlo. Podmienie to kiedys na zdjecie zapostowane tutaj.
I rodzi się następne pytanie. Który jest lewy, a który prawy?