Kapslowe nowości - komentarze
Re: Kapslowe nowości - komentarze
Zacznijmy od tego kto pierwszy wrzucił ten kapsel na CCI. Kto wykazał posiadanie kapsla. Bo jeszcze kilka takich akcji i źródło wyschnie.
6075 PL
3270 P
x645 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
3270 P
x645 N
Kilka kolekcji mogłoby tego nie przetrwać i wylądować na Allegro. 

Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Uważasz, że to jest najistotniejsze? Łatwo możesz to sprawdzić, tylko co z tego?
Dla mnie jest to odwracanie kota ogonem. Problemem jest to, że przez kilku bezmyślnych ludzi, chcących zarobić parę złotych, cierpią wszyscy kolekcjonerzy, tracimy zaufanie w browarach, gdzie patrzą na nas spode łba z jawną wrogością. Chciwość to dość brzydka cecha, natomiast w połączeniu z brakiem wyobraźni i bezmyślnością jest wrecz zabójcza
szukam słowackich serii TIK sprzed 2005 r
Tak to jest istotne, pierwsza osoba która wrzuciła ten kapsel na CCI lub poprosiła o dodanie go ze świadomością bądź nie, że to jest totalna nowość która nie powinna jeszcze być ujawniana. To duży błąd, tak jak udostępnianie dalej tego oraz pytanie browaru o kapsel. Co w przypadku gdyby browar ich jeszcze nie miał i czekał na dostawę? A tu dostaje takie hasło "czy to macie" ?
Poza tym na poprzedniej stronie tego tematu jest komentrz do którego się nie odniosłeś.
Poza tym na poprzedniej stronie tego tematu jest komentrz do którego się nie odniosłeś.
6075 PL
3270 P
x645 N
3270 P
x645 N
-
O co chodzi dokładnie w tej inbie?
Czy o to, że kilku kolekcjonerów ma lewy dostęp do nowości, a reszta ma potulnie siedzieć i im zazdrościć?
Pozdrawiam
Czy o to, że kilku kolekcjonerów ma lewy dostęp do nowości, a reszta ma potulnie siedzieć i im zazdrościć?
Pozdrawiam
Chodzi o to, że ktoś dodał kapsel na CCI zanim nawet browar miał kapsle u siebie jak przypuszczam.
6075 PL
3270 P
x645 N
3270 P
x645 N
goblin pisze: ↑25 marca 2025, 23:02Uważasz, że to jest najistotniejsze? Łatwo możesz to sprawdzić, tylko co z tego?
Dla mnie jest to odwracanie kota ogonem. Problemem jest to, że przez kilku bezmyślnych ludzi, chcących zarobić parę złotych, cierpią wszyscy kolekcjonerzy, tracimy zaufanie w browarach, gdzie patrzą na nas spode łba z jawną wrogością. Chciwość to dość brzydka cecha, natomiast w połączeniu z brakiem wyobraźni i bezmyślnością jest wrecz zabójcza

To ja to tu tylko zostawię.
viewtopic.php?t=3955
Ty piszesz, że kolekcjonerzy cierpią?
A kto produkował kapsle aby mieć materiał na wymianę i zalewać nimi rynek? A może chodziło o zarobek? Ktoś tu chyba był chciwy

A potem kolekcjonerzy, którzy trochę bardziej obracają się w międzynarodowym środowisku dostają zapytania o co chodzi? Co to za browar? Czy te kapsle były na piwie? Czy to jakaś "lewa" produkcja?
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
-
No i co z tego, że dodał. Skoro wszedł w jego posiadanie to czemu miał tego nie zrobić? Żeby kryć osobę, która w lewy sposób zdobyła czy tam puściła w obieg kapsel?
Pozdrawiam
Chyba nikt nie wie o co chodzi, może poza osobą która nie dostała kapsli w browarze.
Od zawsze jest tak, że niebutelkowane kapsle często wypływają szybciej na rynek niż są na butelkach czy nawet w browarze.
Przyczyna jest prosta- są brane prosto z fabryki kapsli i nie jest to tajemnicą.
Osoba która zbiera już kilkadziesiąt lat, powinna wiedzieć jak to działa i zamiast pytać się w browarze o konkretny najnowszy wzór i pokazywać zdjęcie,
powinna po prostu zapytać się czy nie mają czegoś nowego, albo czy nie będą mieli wkrótce. Sama jest więc sobie winna.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
No ktoś dodał kapsel do CCI wiedząc, że to jest kurwa ultra nowość, która nie powinna jeszcze być ujawniana skoro jak się okazało, że browar tego jeszcze nie miał w tamtej chwili.
Jak już miał taki kapsel to nie powinien dodawać, poczekać trochę jeśli wie skąd to było i od kogo.
Jak dostaje/kupuję jakiś kapsel od pewnej osoby na giełdzie/spotkaniu kapslarzy i słyszę że to nowość nie ma tego na butelkach to wiem, że nie mogę ujawniać info w postaci zdjęcia, czekam. Kurwa jaśniej się nie da. Masz coś czego nie ma nigdzie, poczekaj, nic się nie stanie. Poza tym jak się nie jeździ na Giełdy czy Spotkania to się gówno wie.
Swoją drogą brakuje co najmniej trzech kapsli z Warszawy. To tak informacyjnie
Mówię "co najmniej" bo sporo kapsli jest w posiadaniu a mało kto wie plus nie udostępnia zdjęć.
Jak już miał taki kapsel to nie powinien dodawać, poczekać trochę jeśli wie skąd to było i od kogo.
Jak dostaje/kupuję jakiś kapsel od pewnej osoby na giełdzie/spotkaniu kapslarzy i słyszę że to nowość nie ma tego na butelkach to wiem, że nie mogę ujawniać info w postaci zdjęcia, czekam. Kurwa jaśniej się nie da. Masz coś czego nie ma nigdzie, poczekaj, nic się nie stanie. Poza tym jak się nie jeździ na Giełdy czy Spotkania to się gówno wie.
Swoją drogą brakuje co najmniej trzech kapsli z Warszawy. To tak informacyjnie

Mówię "co najmniej" bo sporo kapsli jest w posiadaniu a mało kto wie plus nie udostępnia zdjęć.
6075 PL
3270 P
x645 N
3270 P
x645 N
malo sie wypowiadam, ale tu chyba musze, szczegolnie ze chodzi o dziewice a takowe zbieram. Sposob pozyskiwania? Kiedys tam pisalo sie do browarow, i jak mieli jeszcze kase na Pubic relations to czasam cos sie dostawalo, w pozniejszym okresie juz nie. Ale jak znowu poslalo sie czekolade to sie mozna bylo spodziewac przesylki, pozniej juz nie. W pewnym okresie nawet na listy z koperta zwrotna z oplaconym porto browary przestaly odpisywac. Tzw. "osobiste kontakty" w browarze ale zawsze dzialaly, mysle ze wlasnie w Twoim przypadku Goblin tak jest. Myslisz ze byles u zrodelka, ale chyba przez nieostroznosc zrodelko wyschlo. Czym sie kierowales? zdobyc jeden kapsle do kolekcji? raczej watpie ;-) po prostu zeby miec nowosc i cos na wymiane. Jezeli dobrze odnalazlem ten kapsel to dodany zostal przez Jordi. Mysle ze to juz chyba inna liga kolekcjonerow :-(. Znam ludzi ktorzy z fabryki kapsli dostawali tzw "proby technologiczne" Ich kontakty sa ogromne i newyobrazalne dla takiego zbieracza jak ja.
Nie zdziwie sie jak dostaniesz tu troche hejtu bo kto wiatr sieje zbiera huragan. Ktos juz napisal o Twoich kapslach na scenie miedzynarodowej, ja takze bylem pytany czy to "fake" czy nie? Taki miales pomysl i juz, moge tylko powiedziec trudno wiec nie rzucaj kanieni w szklanym domu. A jezeli chodzi o Olsztyn bo z tamtad piszesz to powiedz tez trudno. Znam ten bol nie raz bylem w dortmundzkich browarach i odchodzilem z kwitkiem.
W zadnym wypadku nie osmielilbym sie napisac ze cos z dziewicami jest nielegalne. Jeden dostanie inny nie dostanie i nie ma w tym nic dziwnego. Chyba nie liczyles Twoim postem tu na potepienie i oburzenie komunity. Twoje oburzenie jest chyba nie na miejscu, po prostu miales pecha a w dodatku jeszcze na sile chcesz powiedziec ze ktos zawalil bo juz ma ten kapsel......
Nie napisalem jeszcze o tym ze znam kogos kto wyczail zlomowisko na ktorym browar oddaje swoje kapsle. Miejsce dobroci wszelakiej na tym zawistnym swiecie.
PS. Opisane przezemnie sytuacje maja miejsce w de i za oceanem.
Nie zdziwie sie jak dostaniesz tu troche hejtu bo kto wiatr sieje zbiera huragan. Ktos juz napisal o Twoich kapslach na scenie miedzynarodowej, ja takze bylem pytany czy to "fake" czy nie? Taki miales pomysl i juz, moge tylko powiedziec trudno wiec nie rzucaj kanieni w szklanym domu. A jezeli chodzi o Olsztyn bo z tamtad piszesz to powiedz tez trudno. Znam ten bol nie raz bylem w dortmundzkich browarach i odchodzilem z kwitkiem.
W zadnym wypadku nie osmielilbym sie napisac ze cos z dziewicami jest nielegalne. Jeden dostanie inny nie dostanie i nie ma w tym nic dziwnego. Chyba nie liczyles Twoim postem tu na potepienie i oburzenie komunity. Twoje oburzenie jest chyba nie na miejscu, po prostu miales pecha a w dodatku jeszcze na sile chcesz powiedziec ze ktos zawalil bo juz ma ten kapsel......
Nie napisalem jeszcze o tym ze znam kogos kto wyczail zlomowisko na ktorym browar oddaje swoje kapsle. Miejsce dobroci wszelakiej na tym zawistnym swiecie.
PS. Opisane przezemnie sytuacje maja miejsce w de i za oceanem.
Priorytet niebutelkowane
Ten nowy kapsel z Tyskiego to jest rewelacja. Dawno już nie było nic tak fajnego od koncernowego browaru. Jak do tej pory to jest mój faworyt na kapsel roku. O ile nie pojawie się coś jeszcze lepszego.
Znak towarzyszy zastrzelonych