Ja nie wiem dlaczego mi wysyłają a innym nie Ja po prostu piszę email . Normalny email typu "nazywam sie ... blebleble , zbieram kapsle i czy moglibyście mi wysłać kilka waszych ? Mój adres to : ... . Pozdrawiam Radek " I tyle , żadna filozofia
menio pisze:tak samo ja dostalem z Kormorana jak wszyscy pisali że nie wysyłają
Nie wiem jak było wcześniej z Kormoranem, ale teraz Browar dostaje codziennie kupę e'maili z zapytaniem o kapsle. te nowe kapsle są pod specjalnym nadzorem, pilnują ich jak cholera, więc nie wierzę, żeby je wysyłali ludziom. cena na allegro za dziewice /jeśli takie się pojawią/ będzie horrendalna. ale podobno same kapsle są równie piękne, co niedostępne.
W oczekiwaniu na przesyłkę z ankietą (której niestety nie dostałem) listonoszka przyniosła mi inną miłą niespodziankę A mianowicie 16 kapsli z Estonii !!! 15 dochodzi mi do zbioru , na wymianę niebieski Viru (również w dziewicy)
Dzisiaj wracam wkurzony ze szkoły, że spadł śnieg i nie widać kapsli. Wchodzę do klatki schodowej i mówię... a co tam, zajrzę do skrzynki pocztowej... Patrzę... O! jest koperta, zaraz patrze jest druga!, O i trzecia
Opłaciło się wysyłanie maili po browarach...
Heineken Slovensko, a.s.
Od Heinekena, mimo iż prosiłem o kapsle, dostałem podstawki pod piwo i etykietki...
Ulala , ale się ciesze !!! Dostałem dziś kapsle z Kajmanów czego się zupełnie nie spodziewałem Dojdzie mi nowy kraj Oprócz kapsli dostałem też etykiety , więc jak ktoś zbiera to pisać.
Dziś może nie kapsle, ale to najdziwniejsza przesyłka jaką kiedykolwiek dostałem. W środku była puszka. Niby nic w tym dziwnego, ale doczytałem, że nie jest pusta. Według listu znajduje się tam piana (foam) . Byłby ktoś zainteresowany czymś takim?
plyny nie mogą być wysyłane pocztą. najprawdopodobniej wypełnili puszkę jakąś pianką montażową i wysyłają do kolekcjonerów. najwidoczniej nie zrozumieli różnicy między kapslem a puszką albo coś ktoś pomylił.
Puszka jest wypełniona pianką, żeby zachować swoje gabaryty.
W przeciwnym przypadku zanim dotarłaby z Australii mogłaby już być przepakowana do koperty .
Ja pisałem narazie tylko do polskich browarów, i tylko przez fanpage na facebooku ;p Póki co dostałem tylko 3 samki Fortuny z Miłosławia i niedawno przyszły mi też Łomże. Coś niechętnie wysyłają w tej Polsce kapsle... Albo to ja jestem taki pechowy...
BTW: W jakich miastach w Polsce były produkowane Grolsch'e? Bo wiem że na pewno w Elblągu, ale czy gdzieś jeszcze?
Rattus pisze:I mam bardzo wazne pytanie, jak wyslac oplacona koperte zwrotna do Kanady? Da sie ?
Czy da się wysłać opłaconą kopertę to nie wiem, ale z całą pewnością można do środka przesyłki < do dużej koperty wrzucasz zaadresowana kopertę zwrotną, tą w której spodziewasz sie odpowiedzi i do środka wrzucasz jeszcze "takie coś" jak: Międzynarodowy Kupon Na Odpowiedź Tzn. czytałem, ze właśnie tak się to robi, sam nie miałem jeszcze okazji, wiec jak się mylę, to sprostujcie
We can send you bottle caps, but we would need you to send us a self addressed stamped packaging for us to send the bottle caps back to you in.
Once we receive the packaging we will fill it with caps and then send them back to you ASAP.
Drugi taki
Thank you for your interest in adding our bottle caps to your collection. We are a very small brewery and do not have many extra bottle caps to give away. The ones that we do not use are often imperfect and are thrown out. We could send you some of these unusable bottle caps if you could send us a self-addressed stamped (postage paid) envelope.