Wczoraj postanowiłem iść do młynu który jest w Rakszawie. Młyn ten wybudowany został w 1912 roku. Po wojnie właściciel wyjechał i od tamtego czasu stoi i nieszczeje. Myślałem ze nie da się tam wejśc ale okazało się ze mozna wejsc przez dziurę. Więc weszliśmy z kolegą. Byliśmy na samym dole przeszukałem wszystkie zakamarki i nic, więc poszliśmy na piętro (na początku byliśmy tak jakby w piwnicy) weszliśmy wyżej po schodach i tam się zaczęło...MASA kapsli Stare Łańcuty i Leżajski. Łańcutów było strasznie dużo nie dałem rady zabrać ich bo nie miałem ich gdzie schować wziełem garść kapsli. Jeszcze można było iść 1 piętro wyżej ale tam nic nie było. A oprócz kapsli znalazłem 3 butelki z Łańcuta i tyle poprostu nic tam już nie ma wszystko zostało wykradzione tylko te maszyny które są przymocowane do stropu i nie da się z nich nic odkręcić. Na dniach pujdę tam 2 raz tym razem z jakąś reklamówką żebym mógł wszystko zabrać.
To jest ten młyn w którym znalazłem te kapsle. A ta biała budka przy młynie to dawny sklep który jest juz od dawna zamknięty.
Gratuluję zdobyczy! To jest najciekawszy sposób na zdobycie nowych starych i cennych kapsli! Odwiedzasz stare, zapomniane przez innych ludzi miejsca a przy okazji znajdujesz coś co jest dla Ciebie cenne ;) Ja także bym się pisał na wymianę
Jeśli chodzi o wymianę to dopiero jak już wszystkie kapsle z tamtąd zbiore i wyszyszcze. I raczej wolał bym większe wymiany nie po 2 kapsle. Jestem początkujący i raczej na większe wymiany będe sie porywał.
Super !! Kurcze gratuluje ! Ja tak samo z Sebolem mieliśmy podobnie 8-) A tylko uważaj żeby ktoś was nie złapał. . . bo kiepsko może to się skończyć ,ostatnio byliśmy w starym domu i właściciel akurat nas przyłapał i na Policje zadzwonił ;p Niestety żadnych kapsli nie znaleźliśmy ;/
Wiem tam też może ktoś przyjść jak się będzie głośno. Ale my jesteśmy raczej cicho i staramy się aby nas nikt nie widział, no i trzeba uważać na podłogę... ten młyn ma 96lat. W niektórych miejscach są dziury w podłodze.
Dodaję zdjęcia wszystkich kapsli na wymianę. (sorki ze w tym dziale ale nie ma sęsu zakłądać nowego tematu w dziale "Wymiana").
Czekam na ciekawe oferty za te kapsle. Piszcie na pw.
W pierwszej kolejności do wymiany będą najciekawsze propozycje.
Łącznie do wymiany jest 45 kapsli.