Dzień dobry wszystkim.
Pewnie niektórzy mogą stwierdzić że się czepiam, ale musiałem.
Przechowuje kapsle w specjalnych stronach dostępnych do kupienia na allegro i nie tylko. Rzecz ma się do stron kupowanych od sklepu "Marcia", niestety ich jakość trochę spadła, a dokładniej chodzi o rozmiar stron i samych kieszeni na kapsle. Najzwyklej są mniejsze od poprzedniego wzoru i kapsle nie mieszczą się do końca bez problemów. Mnie to trochę co najmniej zdenerwowało, więc musiałem wylać swoje żale.
Na zdjęciach stary i nowy wzór stron oraz kapsle w stronie: dziewica i zdjęty z butelki.
Dobrze że napisałeś bo bym się przejechał na tej inwestycji, muszę poszukać innych lepszych takich stron na kolekcję polskich kapsli.
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Ja zamawiałem 10 stron 3 tygodnie temu, też przyszły mi takie "liche", ale u mnie normalnie bez problemu wchodzą kapsle, dziewice wchodzą nawet lepiej niż w tych starszych stronach.
Dziś przyszło mi 40 szt. kart, jak dla mnie są identyczne jak wcześniej co kupowałem. Niebutelkowane wchodzą trochę gorzej, ale podobnie było z tymi wcześniejszymi. Kiedyś już był podobny temat i też były odzewy, że "dziewice ciężej wchodzą do kieszonek Marci" - http://forum.katalogkapsli.pl/viewtopic.php?f=1&t=3662 P.S. yaro28ag - ja odwiedzasz ich osobiście, to może podsuń im pomysł, żeby zrobili drugą matryce i robili dwa rodzaje kart na kapsle butelkowane i niebutelkowane.
Poszukuję kapsli z moich niebutelkowanych braków (wymiana, kupno). Propozycje przez PW. KATALOG Z SYGNATURAMI
kapselek pisze:Siemka wielu z was miało rację co do wielkości stron w wykoaniu MARCI. wEdług mnie jest ono dużo gorsze. W tamtych wygląda to o wiele lepiej ;/ poleccie skad mozna zamowic dobre strony do kapsli nie za drogie aaaaa czy do nowych stron marci dobrze wam wchodza kapsle bo mi srednio???
kapselek pisze:Siemka wielu z was miało rację co do wielkości stron w wykoaniu MARCI. wEdług mnie jest ono dużo gorsze. W tamtych wygląda to o wiele lepiej ;/ poleccie skad mozna zamowic dobre strony do kapsli nie za drogie aaaaa czy do nowych stron marci dobrze wam wchodza kapsle bo mi srednio???
Wczoraj kupiłem strony do kapsli na giełdzie w Człuchowie,z tymi nie ma problemu że coś odstaje czy coś wszysko wygląda super;)
Jak podoba wam się pomysł rozmieszczenia giełdowych kapsli na stronie według daty giełdy,tam gdzie jest luka,wystarczy zdobyć tego kapsla i gites;)
Domyslam się że raczej koledzy kapslarze nie posiadają ale mimo wszystko gdyby ktokolwiek z Was miał zbędne (po np rozwodzie z podstawkami) orginalne albumy (tzn segregator plus komplet stron) do podstawek wydane przez klub IBV to wzamian chętnie dam za nie używane ale orginalne włoskie albumy do kapsli firmy Dikapa (segregator, strony i, jeśli dobiorę, przekładki stron). Detale do dogadania.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.