Gdańsk 31
Re: Gdańsk 31
Chyba mamy nowy wzór 

https://1drv.ms/f/s!Arqm-0vCoijQaLJ078Oqx-f0oWs - zagraniczne i polskie, piwne i niepiwne, kilka szkieł i wafli - na wymianę tylko za kapsle piwne. ZAPRASZAM!!!
Nie wiem, czy blacha była kiedyś symetryczna, ale to może być odwrócony o 180 stopni nadruk. Jeśli to wykonalne technicznie - gdy rozmieszczenie kapsli było symetryczne.
Edit: HA!! Jasne - zobaczcie na wzory 32 + 33 oraz 34 + 35.
Edit2: Mogą istnieć też wariacje dla numerów 29 i 30.
Grzegorz & Krzysio
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami
Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
nie no krzysiu ,poważnie ,przechodzisz samego siebie. do tej pory nikt tych różnic w katalogu do tej pory nie zauważył .Brawo Ty ;-)krzysio pisze: ↑28 stycznia 2022, 21:57 Nie wiem, czy blacha była kiedyś symetryczna, ale to może być odwrócony o 180 stopni nadruk. Jeśli to wykonalne technicznie - gdy rozmieszczenie kapsli było symetryczne.
Grzegorz & Krzysio
No więc odmiany, błędodruki czy kapsle, które powinny zostać w katalogu?
A swoją drogą, jestem pełen podziwu dla dociekliwości. Ja odkąd do szukania sygnatur, muszę "uzbrajać" oczy, muszę opierać się tylko na Waszych spostrzeżeniach.
A swoją drogą, jestem pełen podziwu dla dociekliwości. Ja odkąd do szukania sygnatur, muszę "uzbrajać" oczy, muszę opierać się tylko na Waszych spostrzeżeniach.
To trochę off topic, ale ze 4 lata temu kupiłem sobie lupę podświetlaną - taką montowaną do stołu jak lampa. Właśnie w tym celu.
Grzegorz & Krzysio