Czy wg Was jest to Wolsztyn 1 lub 2 czy inny kapsel?
Krój czcionki jest delikatnie inny, widać np. po szerokości literki G i po zaznaczonym niżej zawijasku. Poza tym logo jakby delikatnie mniejsze, ale może to tylko przesunięcie (na dole i po bokach jest więcej przestrzeni, ale na górze mniej).
Poza tym kapselek skłania do zastanowienia czy Wolsztyn 1 i 2 to na pewno inne kapsle? Mój wygląda jak nr 1, ale widać przy fladze i na ząbkach resztki koloru złotego (zresztą na nr 1 w Katalogu jakby podobnie, jakiś delikatny cień złotego w tym samym miejscu, chyba że to rdza).
Wolsztyn?
Re: Wolsztyn?
Na tym z lewej jakby logo jest mniejsze.
Odległość litery G od lewego brzegu kapsla.
Kąt między flagami też jakby mniejszy.
Jak dla mnie inny od tego co wstawiłeś do porównania.
Czyżby nowy wzór ?
Odległość litery G od lewego brzegu kapsla.
Kąt między flagami też jakby mniejszy.
Jak dla mnie inny od tego co wstawiłeś do porównania.
Czyżby nowy wzór ?

6075 PL
3270 P
x645 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
3270 P
x645 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Tak mi się wydaje. Potrzymam jako inny, dziękuję.
Szukam informacji na temat kapsli z Wolsztyna. Udało mi się dotrzeć do takich kapsli jak na zdjęciach. Teraz nasuwa się pytanie, czy kapsel 1 i 2 to przypadkiem nie jest ten sam kapsel, który kiedyś był złoty, a w wyniku czasu farba zeszła. Dodatkowo trafiłem na ciekawostkę - naklejka na kapslu, która pokazuje jak wygląda wytłoczone logo z większymi szczegółami. Czy ktoś wie, co mogą oznaczać te litery?
Dziwnie jest widzieć literę Ж na starym kapsli z Wielkopolski.
gdzie można znaleźć historię browaru?
gdzie można znaleźć historię browaru?
Ja tam bardziej widzę G M, ale nie wykluczam, że tam może być po prawej np. J H lub cyrylica
.
Dodam, że te trzy kapsle jeden z kolekcjonerów znalazł na pustyni Atakama w Chile co dodatkowo dodaje więcej znaków zapytania
Oczywiście, nie lubię nie rozwikłanych zagadek i znalazłem metalową reklamę win Zaidlera z Wolsztyna, gdzie jest butelka z napisem rozpoczynający się taką samą literą.Na butelce jest napisane "Malutino", więc zakładam, że inicjały na kapslu to "G M".
Dodam, że te trzy kapsle jeden z kolekcjonerów znalazł na pustyni Atakama w Chile co dodatkowo dodaje więcej znaków zapytania
Oczywiście, nie lubię nie rozwikłanych zagadek i znalazłem metalową reklamę win Zaidlera z Wolsztyna, gdzie jest butelka z napisem rozpoczynający się taką samą literą.Na butelce jest napisane "Malutino", więc zakładam, że inicjały na kapslu to "G M".
Moim zdaniem to jest litera M.