dopiero niedawno trafilem na ta stronke, choc coprawda juz od dluzszego czasu zbieram kapsle.
zastanwiam sie tylko skad macie kapsle nowe, niekapslowane (poza allegro, itp ) ??
ok, wydaje sie logiczne, ale jezeli podejde do np. fabryki jak osoba z ulicy to jakie sa szanse ze mi daja/sprzedadza taki kapsel (tak z doswiadzenia...)
To zależy od browaru, ale raczej w sekretariacie czy w portierni powinni Ci dać co trzeba.
Osobiście byłem raz w Żywcu, ale niestety była sobota i wszystko pozamykane, a potem w Coca-coli u siebie w Łodzi, ale mi nic nie dali bo "przyjeżdża pudło pełne kapsli a oni tylko to wrzucają do maszyny".
Najczęściej jednak zamiast jeździć do browarów prościej jest wysłać maila bądź kopertę zwrotną.
danio_145 pisze:Z browarów i z fabryk. Potem już są różne koleje tych kapsli.
Kiedyś, niejaki Sebus23 miał sporo niekapslowanych (prosto z fabryki ), ale jak mu zawiesili kilka kont na Allegro to coś słuch o nim zaginął. Tylko , że on miał dosyć drogo. Ale fajne były i w miarę ŻADKIE .
adam pisze:ok, wydaje sie logiczne, ale jezeli podejde do np. fabryki jak osoba z ulicy to jakie sa szanse ze mi daja/sprzedadza taki kapsel (tak z doswiadzenia...)
Byłem w TIKu(fabryka kaspli w Słowacji) i dostałem bez większych problemów ok. 100 kapsli. Trzeba było tylko dobrze zabajerować
adam pisze:ok, wydaje sie logiczne, ale jezeli podejde do np. fabryki jak osoba z ulicy to jakie sa szanse ze mi daja/sprzedadza taki kapsel (tak z doswiadzenia...)
Byłem w TIKu(fabryka kaspli w Słowacji) i dostałem bez większych problemów ok. 100 kapsli. Trzeba było tylko dobrze zabajerować
A po słowacku trzeba bajerować czy po polsku?? i czy to 100 takich samych było??
dzieki chłopaki, będę musiał spróbowac, może akurat się uda.
a co do historii związanych z restauracjami widzę że nie jestem sam. kilka razy również za granicą próbowałem "wycyganic" kilka kapsli to chcieli mi piwo sprzedawac...
Witam!
Może nie dołujmy nowego kolekcjonera
Młody Kapslu moze na poczatku sie przedstaw, a puzniej poczytaj starsze tematy zamiast zakładać nowe bezsensowne Pozdro! Powodzenia w zbieraniu!
ok to sie przedstawiam :
mam 13 lat i zbieram kapsle piwne i nie piwne moja kolekcja liczy narazie tylko 192 kapsle to troszke malo ale ciagle przybywa
pisaliscie maile do browarow np. w niemczech/ukrainie/czechach itp.? i wyslali wam "za granice"
czy musieliscie np. oplacic koszt przesylki, a jezeli tak, to w jaki sposob?
(sorry jezeli te pytania juz na tym forum byly i powtarzam sie po raz setny...)