Jakoś cisza zaległa na tym forum...
Załączam zdjęcia Lord of Taste, producent (wg etykiety): Głosków. Oranżada, różne smaki, kapsel jeden, sygnatura dap.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Shrek pisze: ↑17 lutego 2023, 13:08
Załączam zdjęcia Lord of Taste, producent (wg etykiety): Głosków. Oranżada, różne smaki, kapsel jeden, sygnatura dap.
Nie producent a dystrybutor a to jest zasadnicza różnica. Wyprodukowane w European Union
Już wiem o co chodzi. Dla mnie kropka po "Limited", a potem "OS Polska" było równoznaczne z potwierdzeniem. Chociaż kod "841..." sugerowałby jednak Hiszpanię. Przy najbliższej okazji sprawdzę, czy na opakowaniu zbiorczym jest coś więcej.
Nie producent a dystrybutor a to jest zasadnicza różnica. Wyprodukowane w European Union
Birra Mania, włoski producent, polski dystrybutor, piwo warzone w Szczyrzycu - kapsel w katalogu.
Lord of taste, polski dystrybutor, napój robiony w Polsce - kapsel w katalogu? Niekoniecznie
Kapsel Birra Mania wg informacji od uznanych kolekcjonerów z którymi zdaniem się liczę przy tworzeniu katalogu, został wyprodukowany w Szczyrzycu. Kapsle dostali prosto z browaru, a adres podany na etykiecie to adres firmy, która zajmuje się rozwojem polsko-włoskich biznesów.
A skąd masz pewność, że Lord of taste jest robiony w Polsce?
Trochę się zagalopowałeś, Mateusz. To nie kapsel ma być robiony w Polsce a to co pod nim. A co do tego, że jest produkowany i rozlewany w Polsce po przeczytaniu poprzednich postów, raczej nie ma wątpliwości. Poza tym spora liczba dostępnych kapsli dziewiczych na giełdach sugeruje, że wyszły gdzieś od polskiego producenta (chociaż, to drugie akurat tak oczywiste nie jest).
Słusznie, płyn w butelce ma być robiony i rozlewany w Polsce. Zamknięcie go kapslem robionym w fabryce w Wietnamie, Laosie, Urugwaju na Antarktydzie albo Atlantydzie to już mniej istotna kwestia. Może tam było taniej wyprodukować kapsel. Więc jak dla mnie ten Lord of Taste do katalogu!
A i ja jeszcze zrobię tu trochę dymu.
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.