W przypadku nowych kapsli jestem bardzo skłonny je usunąć w przypadku braku potwierdzenia, że to polskie kapsle.
7up nr 3 - To Czechy, kapsel był chyba dodany przez Cinx'a dawno temu
7up nr 7 - To niedodruk lub wytarte R ]. Jak widac nawet po pozostałych nigdy nie wychodził na polskich kapslach 7up bez erki.
7up nr 15 - To wg. mnie tez będzie Holandia lub Belgia
7up nr 19 - czy ktoś ma zdjęcie butelki zamkniętej tym kapslem? Taki sam wzór z dapem był używany w Belgii/ Holandii
Fanta nr 7, 12, 13 wg mnie Ukraina. To, że jest papc nic nie znaczy, bo latach 90 w fabryce w Krakowie Ukraina również zamawiała kapsle dla siebie. Kiedyś nawet dostałem od osoby która odkładała po jednym kapslu przez kilka lat i jakieś 10% to były kapsle z Ukrainy z PAPC. Napisy to TRADE WITH MARK, więc i na etykiecie powinien taki być, w co wątpie aby w latach 90 u nas to przeszło. Coś 3 miesiące temu na ebay kolekcjoner z Rosji wyprzedawał kolekcje i też miał w niej te kapsle ( była też Bonaqa z papc i trade with mark - tylko czekac aż ktoś zgłosi do katalogu, bo pewnie wylicytował rodak)
Fanta nr 6 to jakaś próba? W ogole jako polska dziwne
Fanta nr 22 - N to sygnatura stosowana w Rosji.
Bonaqa nr 14 - kapsel BONAQUA raczej nigdy nie była produkowana w polsce. Co innego bonaqa
Sprite nr 13 - też wg mnie to będzie Ukraina z końcówki lat 90
Sprite nr 35 - Holandia / Belgia
Mirinda nr 31, 38 też wg mnie Rosja/ Ukraina