Poprawki do Katalogu kapsli niepiwnych
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Rozwiązania są dwa. Pierwsze to najechać na zdjęcie, kliknąć prawym przyciskiem na nie i nacisnąć "pokaż informacje o obrazku" w Firefoxie. W IE, domyślam się, jest podobnie.
Drugie rozwiązanie to zastąpić w kodzie strony alt="opis obrazka" na title="opis obrazka".
Drugie rozwiązanie to zastąpić w kodzie strony alt="opis obrazka" na title="opis obrazka".
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Re: Poprawki do Katalogu Kapsli Niepiwnych
Robię porządki w niepiwnych i zauważyłem, że tego kapsla nie ma w katalogu. Wzór jak S-048, ale bez sygnatury. Od S-075 różni go np położenie litery R w kółeczku i kolor.
EDIT:
brakuje też takiej odwrotki na liście odwrotek od DuoHisteria:
Kolekcja: Kolekcja kapsli
T-065 nalezy do koncernu Pepsico, zauwazylem ze go nie ma w dopisce "zobacz inne tego koncernu"
Kiedy mozna sie spodziewac aktualizacji katalogu?
Padł mi domowy komputer, więc działam tylko w pracy. Powoli postaram się ogarnąć info o nowościach i być może w tym miesiącu zaktualizować katalog.Rattus pisze:Kiedy mozna sie spodziewac aktualizacji katalogu?
Przydałaby się jeszcze fotka kapsla "+HO" jeżeli to polski.
I identyfikacja niebieskiego kapsla z grubymi strzałkami i sygn. cp (znalazłem gdzieś pod sklepem - grube strzałki to raczej Rosja ale czy na pewno?
Jaka sygnatura?
Re:
Ponawiam pytaniedanixus pisze:Mam pewne pytanie dot. kapsli z Bielsko Białej (Społem), a dokładniej numery od B-016 do B-020.
Wydaje mi się że te kapsle znajdują się już w katalogu kapsli piwnych (dział "Rozlewnie"). Nawet sygn. się zgadzają.
Czy "chodziły" one na i piwie i na napojach bezalkoholowych? Czy zostaną w obu katalogach?
Dodam tylko że taka sama sytuacja jest z rozlewnią Tymbark (katalog polskich piwnych) i kapslem T-039 z katalogu niepiwnych
http://pokazywarka.pl/6iyk21/ <-- Zapraszam do wymiany
Z pudełka BHP!
Coca-Cola zero, lico takie jak na CC-076 i 084, ale ząbki srebrne, sygnatura CP na IX - to polski kapsel?
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku
W katalogu coś się poprzesuwało. Wg mnie są dwie wersje CC zero. Jeden z sygnaturą korona z ząbkami lekko matowymi (CC-076), drugi z ząbkami srebrnymi i sygn. cp (C-084). Zdjęcie w katalogu to samo dla obu muszę przy okazji dodać właściwe.Krzysiek pisze:Coca-Cola zero, lico takie jak na CC-076 i 084, ale ząbki srebrne, sygnatura CP na IX - to polski kapsel?
W katalogu umieściłem kapsle 3 somersby z nr S-089, S-090 i S-091
- glogowianin
Ale czemu, skoro w Polsce to miks piwa z zaprawą owocową?
Ponieważ nie znalazło się dla nich miejsce w katalogu kapsli piwnych.
Każdy i tak może je traktować jak chce.
Każdy i tak może je traktować jak chce.
Na zdjęciu kapsel, który "chodził" kiedyś na wodzie "Kania". Skoro w katalogu jest podobny jasnoniebieski (XX-046) to myślę, że i ten powinien się tam znaleźć. Kapsel nie ma sygnatury.
Poniżej nowe zdjęcie kapsla W-046 (czy o to Wiki prosiłeś kilka postów wyżej?), myślę, że jest lepsze o mojego poprzedniego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzięki. Jeden podmienię. Drugi wstawię na stronę. Czy przetrwa w nowym katalogu zobaczymy.
Czy Coca Cola CC-018 występuje również z sygnaturą cp (białą na IX)? Mam taki kapel (cały czerwony) od paru lat - nie wiem, czy polski.
Can Pack czyli (czyli sygn. cp) produkuje kapsle do wielu krajów więc nie ma podstaw by traktować go jako polski, chyba, że zdjąłeś go z butelki na której było wyraźnie to napisane
Wiem, że nie musi być polski. Nietety nie pamiętam, skąd go mam. Na pewno nie zdejmowałem go z butelki, bo ostatnią taką colę w szkle kupiłem między 1992 a 1995 rokiem. Nawet nie wiem, jak długo go mam, bo niepiwne przez lata traktowałem z dużą rezerwą, leżały nieposegregowane w pudełku... Jednak pozostaje pytanie - co to za kapsel. Liczyłem, że na forum ujawni ię jakiś spec od coca-coli. Jeśli nie będzie znał odpowiedzi, zagadka zrobi się ciekawsza. Zrobię zdjęcie i wrzucę do wątku nt. identyfikacji.wiki pisze:Can Pack czyli (czyli sygn. cp) produkuje kapsle do wielu krajów więc nie ma podstaw by traktować go jako polski, chyba, że zdjąłeś go z butelki na której było wyraźnie to napisane
Wychodzi na to, że to Ukraina.mrkta pisze:Zrobię zdjęcie i wrzucę do wątku nt. identyfikacji.wiki pisze:Can Pack czyli (czyli sygn. cp) produkuje kapsle do wielu krajów więc nie ma podstaw by traktować go jako polski, chyba, że zdjąłeś go z butelki na której było wyraźnie to napisane
Przy okazji pytanie - czy ktoś uznaje te dwa jako osobne wzory?