Tych co nie wiedzą o co kaman odsyłam do wątku pierwszej paczki.
Ponieważ wersja pierwotna upadła dzięki przemiłym panom(i może panią) którzy za nic mają uczciwość
i liczą tylko na własny zysk oświadczam iż jeśli sytuacja się powtórzy to sam

a jak się da to i osobiście ja lub najbliższą miejscowo ekipę zainteresowanych wyślę

Oto podstawowe zasady, liczę na Waszą uczciwość.
1. Każdy wkłada co najmniej tyle kapsli ile wyciągnął,
2. W paczce nie może się znaleźć więcej niż 5 sztuk jednego wzoru *
3. Masówka dozwolona w ilościach nie większych jak 2-3 sztuk, wszak nie każdy ma wszystko, nawet te najbardziej popularne.
4. Informacja na forum, najlepiej jakaś fotka co się wzięło a co włożyło.
5. Nie wyciągać więcej niż jednej sztuki wzoru, pozostałe zostawić dla następnych (zwłaszcza nowości)
6. Kapsle wrzucane muszą bezwzględnie być w stanie zadowalającym dla większości. **
7. Czas na wysyłkę 5 dni.
8. Osoba do której paczka dotarła ma obowiązek sprawdzić zawartość pod względem zgodności z punktami 2 i 6, o ewentualnych nieścisłościach powiadomić na forum w celu napiętnowania poprzednika (nie ma znaczenia że on też takie dostał, jeśli o tym nie poinformował znaczy że to on zrobił)
9. Dopisując się do listy zgadzasz się i zobowiązujesz przestrzegać zasad.
*nie dotyczy nowości, wkładać ile się chce.
** zadowalający czyli nie ogólnie pojęty złom( pogniecione, porysowane, zardzewiałe)
Jeśli jesteś początkującym zbieraczem nie dopisuj się, dla takich są pakiety startowe które niektórzy szczodrze rozdają, trzeba tylko pogadać.
To samo jeśli jesteś nowy na forum i nikt nie może nic o Tobie powiedzieć.(głównie chodzi o wymiany)
Startową paczkę zrobię ja i jeśli pluto się zgodzi to podeśle do niego, aby z pozostałości poprzedniej paczki dołożył co uzna za nadające się i wysłał do następnej osoby. Paczkę planuje wysłać koło połowy miesiąca. W następnym poście lista. Podobnie jak poprzednio dopisze się już na 10 miejscu abym sam mógł również skorzystać, będzie to również pewnego rodzaju kontrola sprawności systemu i zasad.
Potraktuję ten etap jako wdrożeniowy i jeśli się sprawdzi puszcze paczkę dalej.
Edytuje wciąż bo wyłapuję błędy