moja kolekcja okolicznościowa

Oferty wymiany.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
msoba
Kontaktowanie:

moja kolekcja okolicznościowa

#1 Post autor: msoba »

Witam
Właśnie trafiła do katalogu Pawła moja seria 6 okolicznościowych kapsli z okazji 10tys kolekcji i jednocześnie umieściłem serię (w pojedynkę) na alle (tak jak jest w opisie - ma to na celu zneutralizowanie kosztów produkcji ;) )
Zachęcam do licytacji, bo z racji niewielkiej ich produkcji nie zamierzam tam za wiele wkładać
Pozdrawiam
Marek

Awatar użytkownika
KOLEKCJONER
Kontaktowanie:

#2 Post autor: KOLEKCJONER »

:O
Jak ma to na celu zneutralizowanie kosztów, było tyle różnych nie wydawać i zrobić 1. Albo wcale.
Jako kolekcjonerzy mówimy o alle...drogo. Ale sami te ceny ustalamy, sami samym sobie.. to przykre. :(
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. :)
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

Awatar użytkownika
msoba
Kontaktowanie:

#3 Post autor: msoba »

Mawiają, że winny się tłumaczy, ale powiem "dwa słowa", aby uciszyć spekulacje, choć nie lubię uzewnętrzniać się na forach.

Jakby kolega zauważył "puszczone oczko" po słowach neutralizowania kosztów, to nie czepiałby się mojego niewybrednego żarciku. Mogłem wystawić aukcję bez żadnego komentarza, ale że wesoły ze mnie człowiek to musiałem coś dodać od siebie.
Czemu ustaliłem taką cenę wyjściową? Po prostu priorytetem aukcji był marketing samych kapsli wiedząc jak wielu kolekcjonerów tam zagląda. Przecież nie wszyscy są tu na forum lub na browarizie. Mógłbym też się bawić w jakieś ceny minimalne itp., ale po co? Później jeszcze ktoś by mi zarzucił podbijanie ceny... Jak ktoś się zdecyduje na zakup, to jego sprawa. Nigdy nic nie kosztuje tyle ile ktoś zażąda za dany przedmiot, tylko tyle ile ktoś jest chętny zaoferować. Może po prostu jest cel taki, że jak nikt nie kupi to pójdzie na wymianę? W końcu powiększanie kolekcji o nowe okazy jest dla mnie priorytetem (choćby z definicji kolekcjonerstwa).

Czemu zrobiłem tyle wzorów skoro mogłem zrobić jeden taniej? Bo chciałem sam uczcić swoją okrągłą kolekcję i wiele lat zbierania czymś wyjątkowym, a po drugie od dłuższego czasu myślałem o zrobieniu sobie własnej serii i odłożyłem sobie na to. Podkreślam, że to dla mnie jest coś wyjątkowego i wcale nie musi być takie dla was.

Na alle jest tyle różnych rzeczy po tak dziwnych cenach, że chyba nic tam nas nie powinno dziwić. Wiele razy zdarzało mi się tam kupować/sprzedawać coś po absurdalnie niskich i wysokich cenach. Nie raz się spotkałem z wystawioną rzeczą tylko dla samego pokazania przedmiotu, albo też prawnego zabezpieczenia już dogranego handlu i gwarancji otrzymania towaru.

Spuentuję komentarz KOLEKCJONERA, zapraszając kolegę i innych kolekcjonerów, aby zgłaszali się na adres z kapsla i oferowali się z możliwością wymiany na coś równie wartościowego dla was, jak te kapsle są dla mnie. Nie mam tego tyle aby zaistnieć w każdej kapslowej kolekcji a już zaczynam oferować moją seryjkę zagranicznym przyjaciołom.

Pozdrawiam
Marek

Awatar użytkownika
msoba
Kontaktowanie:

#4 Post autor: msoba »

Wystawiłem tym razem całą serię bez ceny minimalnej i obiecuję, że nie będę sztucznie podbijać ;-)
http://allegro.pl/show_item.php?item=3443845295

To ukłon w kierunku tych, co nie mają nic w zamian na wymianę, a chcieliby powiększyć swój zbiór.

Zapraszam do licytacji i pozdrawiam

ODPOWIEDZ