Identyfikacja
Re: Identyfikacja
super dziękuję za odpowiedź
Witam mam problem z identyfikacją tych kapsli jest ich sporo, na żadnych stronach nie mogę ich znaleźć. Proszę o pomoc
A próbowałeś na stronie crowncaps,info?
Ja znalazlem tam Sunken Brew i Weasel Brewing jako kapsle do użytku domowego.
Myślę, że z resztą może być podobnie.
Ja znalazlem tam Sunken Brew i Weasel Brewing jako kapsle do użytku domowego.
Myślę, że z resztą może być podobnie.
Tak próbowałem i nic nie mogę znaleźć, też uważam, że to kapsle do uzytku domowego, chciałem się upewnić dziękuję i pozdrawiam
Dzień dobry znalazłem się w posiadaniu wielu kapsli, których nie mogę zidentyfikować. Będę stopniowo wrzucał zdjęcia z prośbą o pomoc. Niektóre kapsle MOIM ZDANIEM są kapslami do użytku domowego, jeżeli Państwo się ze mną zgadzają proszę o potwierdzenie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Po raz kolejny polecam stronę www.crowncaps.info,
Można tam wyszukiwać nawet kapsle beż żadnych napisów, natomiast szukanie kapsli opisanych to już zupełna prościzna.
Oprócz dwóch kapsli z jednego z poprzednich postów, po wpisaniu frazy beer-o-county znalazłem kapsel nr 19.
Wprawdzie to nie kapsel dla piwowarów domowych, lecz również nie jest przeznaczony do zamykania piwa.
To kapsel reklamowy firmy Peliconi, czyli właściciela marki dap.
Po wpisaniu tekstu z kapsla nr 15 wyświetlił się bardzo podobny wzór z indyjskiego piwa - można przypuszczać, że ten ma to samo pochodzenie, sprawdź jeszcze sygnaturę.
Po zaznaczeniu w wyszukiwarce piktogramów głowa, zwierzę i kolor brązowy okazało się, że numer 16 pochodzi z tej samej reklamowej serii Pelliconiego.
Wyświetliłem całą serię (145 sztuk) i okazało się że należą do niej również pozostałe niezidentyfikowane kapsle z wyjątkiem siedemnastki.
Ostatni kapsel nr 17 to piwo z Wielkiej Brytanii, które również znalazłem na tej stronie, ale nie mam już czasu tłumaczyć jak.
Jeśli jesteś ciekawy to to napisz na PW, wszystko objaśnię w późniejszym terminie
Można tam wyszukiwać nawet kapsle beż żadnych napisów, natomiast szukanie kapsli opisanych to już zupełna prościzna.
Oprócz dwóch kapsli z jednego z poprzednich postów, po wpisaniu frazy beer-o-county znalazłem kapsel nr 19.
Wprawdzie to nie kapsel dla piwowarów domowych, lecz również nie jest przeznaczony do zamykania piwa.
To kapsel reklamowy firmy Peliconi, czyli właściciela marki dap.
Po wpisaniu tekstu z kapsla nr 15 wyświetlił się bardzo podobny wzór z indyjskiego piwa - można przypuszczać, że ten ma to samo pochodzenie, sprawdź jeszcze sygnaturę.
Po zaznaczeniu w wyszukiwarce piktogramów głowa, zwierzę i kolor brązowy okazało się, że numer 16 pochodzi z tej samej reklamowej serii Pelliconiego.
Wyświetliłem całą serię (145 sztuk) i okazało się że należą do niej również pozostałe niezidentyfikowane kapsle z wyjątkiem siedemnastki.
Ostatni kapsel nr 17 to piwo z Wielkiej Brytanii, które również znalazłem na tej stronie, ale nie mam już czasu tłumaczyć jak.
Jeśli jesteś ciekawy to to napisz na PW, wszystko objaśnię w późniejszym terminie
Dziękuję bardzo za pomoc, muszę bardziej się skupić przy przeszukiwaniu tej strony przytłoczyła mnie ilość kapsli jaką mam do zidentyfikowania. Dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam
Dzień Dobry,
Potrzebuję pomocy w identyfikacji trzech kapsli (kraj). Z góry dziękuję i pozdrawiam
Potrzebuję pomocy w identyfikacji trzech kapsli (kraj). Z góry dziękuję i pozdrawiam
Dzień dobry,
Dziękuje za pomoc w identyfikacji tych dwóch panamskich kapsli. Może uda się rozgryźć komuś skąd jest ten "T light", a tymczasem mam kolejną zagwozdkę. Podczas dzisiejszego uzupełniania zbiorów znalazłem kapsel Juranda, którego za nic nie mogę znaleźć w katalogu. Tam gdzie są wszystkie inne Jurandy, tego nie ma. Macie jakieś wskazówki gdzie go znaleźć? Czy może faktycznie jeszcze nie został dodany?
PS: w poczekalni też go nie widzę.
Serdecznie Pozdrawiam
Dziękuje za pomoc w identyfikacji tych dwóch panamskich kapsli. Może uda się rozgryźć komuś skąd jest ten "T light", a tymczasem mam kolejną zagwozdkę. Podczas dzisiejszego uzupełniania zbiorów znalazłem kapsel Juranda, którego za nic nie mogę znaleźć w katalogu. Tam gdzie są wszystkie inne Jurandy, tego nie ma. Macie jakieś wskazówki gdzie go znaleźć? Czy może faktycznie jeszcze nie został dodany?
Serdecznie Pozdrawiam
Szczytno (Jurand) Mazurska Manufaktura
Rzeczywiście jest, nie widziałem go. Dziękuje bardzo za pomoc.
T Light wygląda na jakiś nowy wzór z Nikaragui z piwa Toña.MaciekP pisze: ↑13 lipca 2022, 16:15 Dzień dobry,
Serdecznie Pozdrawiam
Dzień dobry,
I to chyba jest prawidłowy trop. Logo na etykietce takie samo. Dziękuję bardzo za pomoc
I to chyba jest prawidłowy trop. Logo na etykietce takie samo. Dziękuję bardzo za pomoc
Dzień dobry,
Mam problem z trzema kapslami.
1) EDI browar - "mały browar regionalny założony w 1996 roku przez piwowara-amatora Edwarda Wilka. Zakład mieści się w miejscowości Nowa Wieś pod Wschową." Niestety nie widzę tego browaru w katalogu.
2) Solveza - należy do grupy Van Pur, ale nie widzę go w katalogu.
Jakieś wskazówki?
Mam problem z trzema kapslami.
1) EDI browar - "mały browar regionalny założony w 1996 roku przez piwowara-amatora Edwarda Wilka. Zakład mieści się w miejscowości Nowa Wieś pod Wschową." Niestety nie widzę tego browaru w katalogu.
2) Solveza - należy do grupy Van Pur, ale nie widzę go w katalogu.
Jakieś wskazówki?
https://bezsygnatur.katalogkapsli.pl/kapsel/RA2021
"Nowa Wieś (EDI) przeniesiono do niedodanych (brak potwierdzenia, że kapsel był na butelkach"
"Nowa Wieś (EDI) przeniesiono do niedodanych (brak potwierdzenia, że kapsel był na butelkach"
Osobiście rozmawiałem z człowiekiem z browaru EDI. Kapsle powstały, ale nigdy nie nałożono ich na butelki. Nie znam powodu, ale dla tego wyleciał do nie dodanych.
Grzegorz & Krzysio
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami
Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
Grzegorz & Krzysio
Super, dziękuję bardzo za wyjaśnienie.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Dzień dobry
Potrzebuję pomocy w identyfikacji jednego kapselka. Pozdrawiam
Potrzebuję pomocy w identyfikacji jednego kapselka. Pozdrawiam
Niemiecki napój słodowy, do kupienia w Polsce w Auchanie.
Dziękuję bardzo ! Pozdrawiam
Dzień dobry,
Potrzebuję pomocy w identyfikacji jednego kapsla. Z góry dziękuję za pomoc.
Potrzebuję pomocy w identyfikacji jednego kapsla. Z góry dziękuję za pomoc.
Dziękuję bardzo za pomoc.