Wacek pisze:Na niemieckim forum,identyfikacja odbywa się w ten sposób,że kolekcjoner umieszcza zdjęcie np.10 kapsli do identyfikacji a pod spodem ich numeracje ze zdjęcia,o tak:
"zdjęcie"
1.
2.
3.
4. itd.
Następnie w miarę napływu odpowiedzi od innych kolekcjonerów,edytuje swój wątek i wstawia dane kapsla przy jego numerze.
Kolekcjonerzy widzą które kapsle już są zidentyfikowane a i mogą się też z zapoznać z pochodzeniem czasem nieznanych im kapsli,nie przeglądając całego
/czasem długiego/ wątku.
Problem tylko w tym,że tam można umieścić numerację pod zdjęciem a u nas chyba się nie da,bo załączniki ukazują się pod tekstem.
No to byłoby na tyle.Mnie się to podoba.
Co szanowni Koledzy na to ?
Wacek, chyba czytasz mi w myślach. Sam miałem to samo zaproponować jakiś czas temu.
Oczywiście pomysł jest genialny i bardzo prosty do wykonania.
Zdjęcia sugeruję wrzucać na hosting i wklejać odpowiedni link, a nie dodawać jako załącznik.
Wystarczy stworzyć poradnik (dla mniej kumatych), gdzie wrzucić zdjęcie, jaki link wkleić aby zdjęcie było widoczne a nie tylko miniaturka.
To wszystko pozwoli na znacznie szybsze znajdowanie informacji na temat takiego samego NN kapsla jaki już ktoś wrzucił na forum i został zidentyfikowany.
Dodatkowym plusem jest to, że jeśli część kapsli została już zidentyfikowana to nie muszę przeglądać reszty postów i sprawdzać co jeszcze czeka na identyfikację, tylko patrzę na numerek bez opisu i jeśli wiem co to za kapsel to pomagam.
A tak, tracę czas i czytam dyskusję o jednym kapslu przez 3 strony ;)
Ps. Sam parę razy tak wrzucałem kapsle do identyfikacji ;)