Jeszce raz prośba - Wacek
- JulasTczew
Panowie ,to jest dział identyfikacji /mój temat ustaleń /.Wybaczcie.KOLEKCJONER pisze:Może jeszcze wycenę kapsli ?? !!wtk pisze: Dlatego jestem za wprowadzeniem do katalogu
stanu rzadkości kapsla.
Nie jestem za wprowadzaniem jakiejkolwiek skali rzadkości. Ceny wtedy kapsli będą się opierały na katalogu. Każdy kolekcjoner w zasadzie wie jakie kapsle są unikatowe, jeśli nie - to niech obejrzy listy braków kolekcjonerów, których listy są najkrótsze. Po za tym, np kapsel z browaru Zaczernie do nie dawna był dość rzadkim kapslem (nie mówię tu o unikatach). Znalazła się osoba z tymi kapslami i ceny spadły. I co skala rzadkości się zmieniła. Kto to będzie monitorował na bieżąco. I na jakiej podstawie ocenisz unikatowość kapsla? CENY? ilości osób go nie posiadających. Wszystkie kapsle są do zdobycia, tylko ich zdobycie nie jest takie proste.
Odradzam wprowadzenie takiej skali. Ceny kapsli są i tak już wysokie, prze to będą wyższe.

edyt:
Ale popieram Kolekcjonera.
- JulasTczew
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Spójrz na białą obwódkę napisu Lech w numerze 130. A teraz spójrz na numer 140. Różnica spora, ale nie każdemu rzuca się na początku w oczy.
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Łódź 37?
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Zbieram tylko piwne. Zgodnie z wcześniejszą informacją kolegów że to Obolon i myśląc że jak Obolon to piwo,więc umieściłem go w Ukrainie.Nie zadałem sobie trudu odczytanie treści z kapsla /zrobiłem to dziś po Twoim poście/. Teraz dostał eksmisję z kolekcji.yoreck pisze:nie wiem czy zbierasz również niepiwne,bo ten kapsel z Ukrainy taki jestwtk pisze:1. Czechy - Královský pivovar Krusovice
2. Ukraina - AO Obolon lub JSC Obolon ;)
Dziękuję za informację.
Mam jeszcze takie do zidentyfikowania.
1 - wiem że Rosja tylko jaki browar i skąd.
2 - jeżeli Rosja to poproszę też o browar i skąd .
Reszta może być tylko państwo.
1 - wiem że Rosja tylko jaki browar i skąd.
2 - jeżeli Rosja to poproszę też o browar i skąd .
Reszta może być tylko państwo.
- Załączniki
-
- IMG_0758.JPG
- (65.01 KiB) Pobrany 38 razy