Pytania visto
Pytania visto
No mam dla was pierwszą z moich zagadek.
Potrzebuje kraj i czy piwny czy nie.
UWAGA!!! SKAN USUNIĘTY ABY NIE ZAŚMIECAĆ FORUM!!!
Potrzebuje kraj i czy piwny czy nie.
UWAGA!!! SKAN USUNIĘTY ABY NIE ZAŚMIECAĆ FORUM!!!
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2008, 08:03 przez visto, łącznie zmieniany 4 razy.
Klub Żużlowy Orzeł Łódź
Mój setny post : Pią Gru 19, 2008 09:11
A mam jeszcze jedno pytanie gdzie produkowane są te nietoperze z kapsli niepiwnych.
A co do postu Bajka szukałem na bottlecaps.de ale nie było tam identycznego kapsla. Miałem pewność, że jest z Turcij, ale nie wiedziałem czy piwo czy nie.
A co do postu Bajka szukałem na bottlecaps.de ale nie było tam identycznego kapsla. Miałem pewność, że jest z Turcij, ale nie wiedziałem czy piwo czy nie.
Klub Żużlowy Orzeł Łódź
I jeszcze jedno pytanko.
Jak widzicie na załączonym poniżej skanie chce się dowiedzieć z jakiego kraju "pochodzi" ten niepiwny kapsel ze Smirnoffa.
Szukałem na bottlecaps.de, ale niestety są tam sprzeczne informacje. Niektórzy podają, że jest on z USA inni, że z Włoch, a jescze inni, że z jakiegoś innego kraju.
Dodam, że kapsel ma sygnature dap na V.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Visto
UWAGA!!! SKAN USUNIĘTY ABY NIE ZAŚMIECAĆ FORUM.
Jak widzicie na załączonym poniżej skanie chce się dowiedzieć z jakiego kraju "pochodzi" ten niepiwny kapsel ze Smirnoffa.
Szukałem na bottlecaps.de, ale niestety są tam sprzeczne informacje. Niektórzy podają, że jest on z USA inni, że z Włoch, a jescze inni, że z jakiegoś innego kraju.
Dodam, że kapsel ma sygnature dap na V.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Visto
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2008, 08:05 przez visto, łącznie zmieniany 5 razy.
Klub Żużlowy Orzeł Łódź
Niedodruk Karmi
Czy taki twór ma jakąś wartość dla nas kolekcjonerów kapsli, czy to tylko zwykła ciekawostka w kolekcji?
Czy taki twór ma jakąś wartość dla nas kolekcjonerów kapsli, czy to tylko zwykła ciekawostka w kolekcji?
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2008, 08:05 przez visto, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Żużlowy Orzeł Łódź
Hmmm...
Mam do was malutkie pytanie. Porządkując swoją kolekcję natrafiłem na Heinekeny z dwoma sygnaturami, których nie ma w katalogu, a mianowicie TF i Astir na godzinie VI. Wiem, że marka Heinken to piwo pochodzące rodem z zagranicy i nie jestem pewien czy te znaleziska to polskie kapsle. Jeśli są z zagranicy to pomóżcie ustalić jaki to kraj.
Mam do was malutkie pytanie. Porządkując swoją kolekcję natrafiłem na Heinekeny z dwoma sygnaturami, których nie ma w katalogu, a mianowicie TF i Astir na godzinie VI. Wiem, że marka Heinken to piwo pochodzące rodem z zagranicy i nie jestem pewien czy te znaleziska to polskie kapsle. Jeśli są z zagranicy to pomóżcie ustalić jaki to kraj.
Klub Żużlowy Orzeł Łódź
Ja gdy zobaczę na marce zagranicznej produkowanej w Polsce np.Heinekenie sygnaturę zagraniczną wkładam to do kolekcji jako oddzielny wzór w danym państwie. Ale nie zbieram na sygnatury kapsli, które są w tylko jednym kraju. Trochę zagmatwana ta wypowiedź, ale być może zrozumiecie
:):0.
A ja nadal poszukuję skąd jest heineken z TF na VI!!!!!

A ja nadal poszukuję skąd jest heineken z TF na VI!!!!!
Klub Żużlowy Orzeł Łódź
No dobra ale jak zobaczysz na Heinekenie jakąś sygnaturkęi włożysz ją do danego państwa a potem trafi Ci się taki sam wzór tylko z inną sygnaturka ale będzie on należał do tego samego państwa to też go zakwalifikujesz do kolekcji?visto pisze:Ja gdy zobaczę na marce zagranicznej produkowanej w Polsce np.Heinekenie sygnaturę zagraniczną wkładam to do kolekcji jako oddzielny wzór w danym państwie. Ale nie zbieram na sygnatury kapsli, które są w tylko jednym kraju. Trochę zagmatwana ta wypowiedź, ale być może zrozumiecie :0.
Ja osobiście zbieram Carlbergi i Heinekeny itp. z rozróżnieniem na sygntury, ale Polskie. Jeśli jest zagraniczna sygnatura to wkładam do danego kraju. Tego samego wzoru z inna sygnaturą w danym kraju nie traktuję jako nowy wzór.właśnie skoro nie zbieram zagranicy na sygnatury . Czy zbierać calsbergi i Heinekeny takie same z innymi sygnaturami ?? jak wy zbieracie ?
Czyli w skrócie : Polska na sygnatury a zagranica bez sygnatur ;)
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.