jeden kaplsel
jeden kaplsel
witam, mam mały problemik, z pewnością dla innych on nie istnieje, otóż znalazłem ostatnio biały kapsel z czerwonym napisem Ralco, jeśli wiecie co to jest to jestem rad
- mr-perez
- Kontaktowanie:
Ja mam ten kapsel w polskich niepiwnych (podobnie jak wiki na swojej stronie). Jest dosyc stary , igłowka jest nabity 1994 rok. Mysle , ze po jakiejs wodzie
. Niestety nie moge odczytac sygnatury na XII bo akurat w tym miejscu kapsel ma dziurke.
PS poszperalem w necie i z duzym prawdopodobienstwem moge stwierdzic , ze ten kapsel pochodzi z Przedsiebiorstwa Produkcji Wód Mineralnych w Grodzisku Wlkp. Niech ktos potwierdzi lub zaprzeczy bo jestem pewien na 80%.

PS poszperalem w necie i z duzym prawdopodobienstwem moge stwierdzic , ze ten kapsel pochodzi z Przedsiebiorstwa Produkcji Wód Mineralnych w Grodzisku Wlkp. Niech ktos potwierdzi lub zaprzeczy bo jestem pewien na 80%.
Re: grodzisk
jeśli chcesz się ich pozbyć spokojnie możesz mi go wysłaćiro pisze:mam takie dwa kapsle, na jednym jest data 93.08.16 i jest w średnio-dobrym stanie, a na drugim 94.08.13 i jego stan jest dobry, ze względu że nie zbieram niepiwnych, spokojnie mogą opóścić mój lokal

czeskie?
Moge sie mylić, ale tego typu kapsle wystepuja jako czeskie niepiwne. Domyslam się, ze w tym przypadku mamy do czynienia z zakupem i stosowaniem czeskich kapsli przez jakąs mała wytwórnię lub rozlewnię np. soczków. mamy wiele takich przykładów. Ale chętnie usłyszę że sie mylę, bo sam mam takie kapsle w kolekcji i potrzebuje podjąć decyzję co z nimi zrobić. Do "kosza" czy zostawić.