Chciałbym się przywitać na zacnym forum

Zarejestrowałem się dopiero niedawno a kapsle zbieram od roku około 1994

Zaczęło się w szkole średniej, potem były małe przerwy ale piwko dalej lubię i popijam a kapselki lądują w mojej kolekcji

Chciałbym dodać że 99,8% mojej kolekcji to kapsle z piwek które osobiście wypiłem

Fotki mojej kolekcji a z czasem dam fotki tego co mam na wymianę a są to zapasy sprzed roku 2000

brak mi dużo okazów z ostatnich lat i z browarów raczej na moich terenach niedostępnych np. Bosman, Piast. Łódzkie i wiele wiele innych
(browary lokalne) u mnie dostępne są koncerniaki i browary lokalne: Perła, Zwierzyniec, Jagiełło itp. chętnie się wymienię tym co mam w zapasach.
Aha i jeszcze jedno nie zbieram po sygnaturach i uznaję tylko kapsle zdjęte z butelek

Pozdrawiam

Ps: poczytałem na forum no i udało się wrzucić fotki

Ps. nie będę dorzucał postów więc dopiszę do tego

Kolekcja jest sporo zaniedbana bo nigdy nie byłem na żadnych giełdach itd. 98% pochodzi z zakupionego piwka, dopiero kilka lat temu jak założyłem sobie neta to pojawiły się nowe możliwości

Otóż w latach 90ątych piwo kosztowało około 10.000zł a butelka 3000 - 4000zł więc szkoda było kasy na butelki i do szkoły jak jechałem to zawsze miałem ze sobą jedną dwie buteleczki na wymianę, a po szkole runda po mieście w poszukiwaniu okazów... no i pewnego pięknego dnia pamiętam że to było na lekcji polskiego plecak przewrócił się i butelka z łomotem wytoczyła się aż pod tablicę, wyobraźcie sobie minę polonistki, jak zobaczyła jak się browar wytacza....