Proponuję wzorem warszawskich i wrocławskich kartek spróbować uruchomić kartki śląskie. Wiem, że pomysł nie jest oryginalny ale dobre pomysły trzeba wykorzystywac zwłaszcza, jeśli pomysłodawcy ani nie opatentowali ani nawet nie zastrzegli swego pomysłu ;-)
Ale tak poważnie proszę o wpisy, kto chciałby się w ten sposób zabawić a przy okazji jak najpoważniej powiększyć swoją kolekcję kapsli
Pozdrawiam
Jasiu
Zbieracz od 09.2009 z synem ;-)
1800 kapsli większość piwnych bez sygnatur i odwrotek z tego 625 polskich
georgeko pisze:Wiem, że pomysł nie jest oryginalny ale dobre pomysły trzeba wykorzystywac zwłaszcza, jeśli pomysłodawcy ani nie opatentowali ani nawet nie zastrzegli swego pomysłu
A po co zastrzegać ? Nazwa spontaniczna, impreza przednia, skoro Wam pasuje to KARTKOWICZE łączmy się
Czyli raczej wchodzą w grę dni czerwone ? Poczekamy na kolejnych chętnych i myślę, że ustalimy wtedy czas i miejsce tak żeby pasowało jak największej liczbie chętnych Już się cieszę jeśli coś z tego ukręcimy ;-)
Pozdrawiam
Jasiu
Nie chce się wtrącać w sprawy organizacyjne. Ale z doświadczenia wiem ze jeżeli nie poda się daty i miejsca... to nic z tego szybko nie wyjdzie... ;p padną konkretne daty i miejsca to i chętni się pojawią...
Cisza. Więc może ja rzucę swoją propozycje Co sądzicie o Spiżu w Katowicach? Lokal dobrze znany kolekcjonerom z naszej okolicy poza tym w centrum województwa. Co Wy na to?
Ja też jestem za choć...nigdy tam jeszcze nie byłem ale co do terminu to muszę dobrze pomyśleć bo w najbliższych dniach mam trochę zajęć no i urodziny synka wkrótce
ale nie popuszczę tematu!
Pozdrawiam
Jasiu
P.S. Chętni proszę wciąż się zgłaszać!!!
rzadko tu bywam ale równiez jestem za spotkaniem w spiżu .
podajcie konkretną datę , abym mógł sobie zarezerwować ten termin .
może namówie jeszcze jednego gościa. pozdrawiam i czekam na konkrety
Panowie,
nie to bym się wtrącał do zacnej inicjatywy, niemniej nauczony już po ósmej edycji ZK, widzę że nie zbliżacie się do celu, a to z powodu braku zdecydowania, czy inaczej mówiąc wyznaczenia "lidera" który weźmie sprawę na swoje barki. Ustalcie datę z minimum dwu/trzy tygodniowym wyprzedzeniem tak, by każdy miał czas dopasować swoje plany, wskażcie godzinę i do BOJU ! Zawsze komuś nie będzie pasowało, więc z założenia kompletu się nie uzbiera.
Dla przykładu powiem, że my zaczynaliśmy w trójkę (jeden gość był zaproszony i bynajmniej nie był kolekcjonerem). A teraz sami widzicie, co miesiąc stała ekipa ponad 10 osób.
02 KWIETNIA GODZINA 17:00 SPIŻ KATOWICE (oczywiście przykład)
POWODZENIA od ZK !!!
i jeszcze raz sorki za wtrącenie.
ps. dajcie tą datę bo z chęcią bym się wybrał na takie spotkanko!
Lowolak, gdzie ty sie k... wp...? To oczywiście taki mocny żarick Masz rację (a ja nie często innym rację przyznaję ;-)) i trzeba tak zrobić. Więc może niech to będzie.... 9 kwietnia. Ale właśnie zajrzałem na stronę Spiżu i tam widzę, że prawie bez przerwy są tam jakieś imprezy najróżniejsze i trzeba wtedy całkiem czasem niemało płacić za wjazd.ą mnie. Poza tym jest Door selection a ja nie jestem za przystojny i mogą mnie zredukować przy wejściu ;-) A tak poważnie - to zna ktoś ten Spiż lepiej? Kiedy najlepiej tzn. jaki dzień? Bo piątki, soboty i niedziele to mi pachną po pierwsze tłumem ludzi, po drugie drogim wejściem (rezerwacja!) itp. ale moge się mylić bo jak pisałem lokalu nie znaju.
Proszę o pomoc kogoś kto zna lokal bo jeśli nie to może być pudło na początek :-(
Pozdrawiam
J
Ja tam bywam tylko na giełdach więc się nie wypowiem jak wygląda sytuacja w dni "imprezowe" co do 9kwietnia to nie wiem czy to za dobra data bo gdzieś słyszałem ze 10kwietnia jest tam giełda... i po co spotykać się 2 dni z rzędu... i kolejny pomysł. Może spotkamy się na tej giełdzie 10kwietnia (o ile jest? ma ktoś jakieś info?) i tam obgadamy sprawę Śląskich Kartek ze śląską ekipą
Pozdrawiam.
EDIT:
Znalazłem info na browar.biz
"2011.04.10 - Katowice, XII Giełda Birofiliów w Spiżu
W niedzielę 10 kwietnia odbędzie się XII Giełda w Katowickim Spiżu.
Zaczynamy o godz. 12.00 kończymy o 17.00
Zapraszam też wszystkie mamuśki ze swoimi pociechami na salę sportową żeby mogły"