Kartki Śląskie

O nas - zbieraczach. Spotkania.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
pga

#31 Post autor: pga »

pga pisze: Ps. szykuje się "nalot" ZK
BG Zabrze pisze:Pga mamy się spodziewać delegacji z Warszawy sprawdzającej jakość spotkań spotkań spod szyldu "Kartki"? :mrgreen:
Się zobaczy. :mrgreen:[/

Szykuje się drugi wyjazd pod szyldem: "ZK on TOUR"
ZK on T(O)UR

JURANDI

#32 Post autor: JURANDI »

Panowie przepraszam za bałagan, oczywiście macie racje. do zobaczenia

georgeko

już za dwa dni !

#33 Post autor: georgeko »

Panowie

trochę mnie tu nie było co nie znaczy, że zasypiałem gruszki w smole czy jakoś tak ;-) A poważnie to byłem zajęty co nie znaczy, że zbieractwo cierpiało. Dużo nowych nabytków i właśnie skoczyliśmy z Pawłem pakowanie naszych dubli na wymianę, Furory nie zrobimy ale powalczyć można - coś tak jak nasi na Euro za rok ;-).

A całkiem poważnie - to będziemy z simim około 12.00 w Spiżu. Rozpoznacie nas po tym, że dwóch średnio młodych (jeszcze przed 40) będzie się rozglądać wokół i od razu będzie widać, że nowicjusze :)

No ale pierwsze śląskie kartki się musza odbyć!

Pozdrawiamy J+ P

PS. Będziemy bez chłopaków bo pierwszy raz będziemy tak zakręceni, że jeszcze ich wymienimy za kapsle ;-)
Zbieracz od 09.2009 z synem ;-)
1800 kapsli większość piwnych bez sygnatur i odwrotek z tego 625 polskich :-)

Awatar użytkownika
BG Zabrze
Kontaktowanie:

#34 Post autor: BG Zabrze »

Witam!

Wstałem dziś rano umyłem się spakowałem kapsle i ruszyłem do Katowic autobusem. Podchodzę do Spiża łapie za klamke drzwi zamknięte i uświadomiłem sobie ze giełda jest jutro :D :mrgreen:
K.

georgeko

#35 Post autor: georgeko »

no toś pogiełdował :-)

do zobaczenia jutro!!!

georgeko

no i po :-)

#36 Post autor: georgeko »

No i odbyło się! Wprawdzie PGA pewnie obsmaruje nas w stolicy ;-) to jednak nasze pierwsze spotkanie się odbyło! Giełda w Spiżu a pod jej koniec spotkanie w składzie:

georgeko
simi
bg zabrze
miodek
tomtom (nieoficjalnie bo się nie udziela jak sam mówi ;-))
PGA - jako Wizytator (Zakład Karny na wycieczce czy jakoś tak ;-))
Piotr z Poznania - kurcze jaki on miał nik??? syndykator ;-)?
Andrzej L z Poznania - nie udziela się na forum

Dwaj ostatni byli goścmi wśród nas hanysów ale jeśliby wszystkie pyry były jak oni to Górny śląsk i WIelkopolska byłyby najlepszymi kumplami ;-)

Ale poważnie to spotkanie było z punktu widzenia nas dwóch nowicjuszy super! Fajnie było posłuchać fachowców w branży ;-) Umówiliśmy się, że spotkamy się teraz w Tychach na giełdzie bo to już 21 maja ale kto wie może wcześniej spotkamy się gdzie indziej ;-)?

Więc spotkanie założycielskie można uznać chyba za udane a samą giełdę za bardzo udaną!! ale o giełdzie będzie pewnie osobny wątek to się coś opowie więcej ;-)

Pozdrawiam uczestników śląskich kartek - było miło panowie koledzy!

Jasiu i Paweł, który śpi ale wysłuchał dokładnego sprawozdania (na szczęście nie musiałem na piśmie go składać ;-))

simi

#37 Post autor: simi »

Nic dodać, nic ująć... dobrze to streściłeś! Jak dla mnie giełda i spotkanie było całkiem miłe, fajnie było spotkać forumowiczów (i nie tylko) - wyżej opisanych, których serdecznie pozdrawiam! Dodam, że nawet choroba nie zdołała pokrzyżować mi planów co do mojej pierwszej giełdy, no i mam nadzieję, że takie spotkania staną się tradycją! Oczywiście młodemu też musiałem zdać pełną relację, chociaż bardziej interesowała go zawartość mojego plecaka i zanim zdołałem przekroczyć próg mieszkania już zostałem pozbawiony plecaka (wraz z cenną dla mnie zawartością;-)
Kolekcjoner od 10.2010
polskie piwne 2622

strappado

Re: no i po :-)

#38 Post autor: strappado »

georgeko pisze:Piotr z Poznania - kurcze jaki on miał nik??? syndykator ;-)?
taki jak widnieje po lewej stronie :D

georgeko

strappado :-)

#39 Post autor: georgeko »

I widzisz Piotrek - dzięki mnie i mojej słabej pamięci pyknąłeś 100-go posta :-) wisisz mi piwo na następnej giełdzie ;-)

A tak całkiem poważnie to miło Cię było poznać w Spiżu i do zobaczenia na następnych giełdach!!!

georgeko

ODPOWIEDZ