Jak długo zbieracie kapsle?
Jak długo zbieracie kapsle?
Mam pytanie takie jak w temacie Wiec prosze o odpowiedz kiedy zaczeliscie zbierac kapsle Ja dopiero zaczynam i zbieram od początku listopada a Wy ?
Ja zbieram od Maja 2004 :twisted: Nom i na Luty jest ich 1500 
Ale wtedy miałem już ze 120 kapsli z dzieciństwa które zbierałem dla jaj bo fajnie wyglądały te metalowe krążki :twisted:

Ale wtedy miałem już ze 120 kapsli z dzieciństwa które zbierałem dla jaj bo fajnie wyglądały te metalowe krążki :twisted:
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2005, 14:28 przez Cinx, łącznie zmieniany 1 raz.
Chelsea We Love You....Blue is the colour
FC CHELSEA is the best in the world yeahhh
FC CHELSEA is the best in the world yeahhh
Zaczalem zbierac jako dziecko gdzies w polowie lat 80tych, a wiec jeszcze 10 lat nie mialem. Wtedy to co mi wpadlo w rece, a wpadalo niewiele, bo takie czasy byly, ze za granice nie jezdzilo sie czesto, piw obcych w sklepach nie bylo, a wiele polskich mialo puste kaspsle. Kiedy mialem lat 13-14 interesowalem sie juz bardziej (czyli pod koniec lat 80tych), czesto wypijalem cos tylko dla kapsla. Ale wymieniac sie zaczelem dosc niedawno.
Jak długo zbieracie kapsle
Tak coś czuję, że wśród tych co się wypowiedzieli na temat zbierania kapsli to jestem dinuzaurem,ponieważ w tym roku obchodzę jubileusz 40 - lecia zbierania kapsli.Również traktowałem to nasze hobby jako zabawę,ale teraz widzę,że mam do czynienia już z zawodowcami i będę musiał przejść na zasłużoną emeryturę zbieracza kapsli.Pozdrawiam wszystkich - Tezzeusz
Ślązak
A ja zbieram od końca wakacji jak przywiozłem stamtąd pare Lomż z myślą o począrku kolekcji, a w tym samym czasie na taki sam pomysł wpadł tata i odłożył dla mnie parenaście wypitych kapsli, ponadto w moich kapslowych piłkarzykach znalazlem starsze wzory Lecha, Tych i Królewskiego. I task se zaczęło...
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Własciwie to odpowiedziałem na ten temat w dziale : Dlaczego
Początki to lata 70-te - dla zabawy. W erze supermarketów - dla przyjemności (smakowo - wzrokowej), od trzech lat - "profesjonalnie" - dzięki giełdom i internetowi.
Tak więc "pi razy oko" mnie stuknęło XXX lecie.
To taka dygresja, żeby dinozaur Tezzeusz nie czuł się osamotniony (teraz ma kolegę mamuta
)
Początki to lata 70-te - dla zabawy. W erze supermarketów - dla przyjemności (smakowo - wzrokowej), od trzech lat - "profesjonalnie" - dzięki giełdom i internetowi.
Tak więc "pi razy oko" mnie stuknęło XXX lecie.
To taka dygresja, żeby dinozaur Tezzeusz nie czuł się osamotniony (teraz ma kolegę mamuta

- zgrredek
- Kontaktowanie:
Ja zacząłem zbierać latem 2001r. Mój brat zbierał dużo wcześniej i często podrzucałem mu jakieś kapsle. A w 2001r. zaczął zbierać kapsle mój wówczas ośmioletni syn. Jak mój brat to zobaczył to oddał mu swoje duble i już na wstępie kolekcja liczyła kilkadziesiąt kapsli. Pomagałem synowi przy tym zbieraniu, woziłem na giełdy, a potem jemu przeszło, a mi zostało. Choć jak zdobęde jakiś polski rarytasik to widzę, że oczka mu się świecą. Odkąd zbieram kapsle mój brat też wziął się do roboty bo trochę zaniedbywał to swoje hobby. Teraz rywalizujemy ze sobą, ale też wspieramy się - wszystkie duble oddajemy sobie bezinteresownie. Aktualnie rywalizacja przedstawia się tak, że w polskich kapslach JA jestem lepszy. Wystarczyło, że brat opuścił jedną giełdę i już nie może mnie dogonić.
Witam
Ja jestem chyba najmlodszy wiekiem i staŻem. Mam 3 lata i trzy miesiące i zbieram mniej wiecej od dnia swoich urodzin. Opieram się na wlasnych znaleziskach naziemnych oraz obrotnosci taty i mamy którzy sie bardzo zaangazowali w to fajne hooby. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich do zobaczenia w ¯ywcu.
Ja jestem chyba najmlodszy wiekiem i staŻem. Mam 3 lata i trzy miesiące i zbieram mniej wiecej od dnia swoich urodzin. Opieram się na wlasnych znaleziskach naziemnych oraz obrotnosci taty i mamy którzy sie bardzo zaangazowali w to fajne hooby. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich do zobaczenia w ¯ywcu.
Tak, Ty, chyba data Ci się troszke pomyliła.
Al dosyć starczy zaśmiecania.

Al dosyć starczy zaśmiecania.

Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku