Po pierwsze nie widzę by było w tekście Jacka coś niegrzecznego. Po drugie, zabieranie głosu przez osoby nie zainteresowane kapslem jest co najmniej nie na miejscu. No i co ma z tym wspólnego wiek. Kibi nie ma 80 lat, żeby go traktować z należnym wiekowi szacunkiem.miodek pisze:Jacek, litości, nie można grzeczniej? Kibi nie jest Twoim rówieśnikiem.Jacek pisze:
No to ja nie rozumiem jaki masz problem, nie ma Cię na liście, nie jesteś zainteresowany więc po co się udzielasz skoro i tak Ci ta cała akcja nie pasuje.
OSTATECZNY WYBÓR WZORU NA KAPSEL KOLEKCJONERSKI
wiki nikt nie powiedział że osoby które się nie dopisały tego nie zrobią gdy już wszystko będzie pewnie i czekało tylko na wykonanie. ja się nie dopisałem choć możliwe że to zrobię, zależy to tylko i wyłącznie w moim przypadku od jednego czynnika, dlatego czekam na finał, czy pójdzie w moją stronę czy nie.
20.02.2013 - 920 polskich w tym 286 kormorany
Wymiana: https://picasaweb.google.com/1063765482 ... 81/Duble02
Braki: http://katalog.ikro.eu/pokaz.php?kto=menio
Wymiana: https://picasaweb.google.com/1063765482 ... 81/Duble02
Braki: http://katalog.ikro.eu/pokaz.php?kto=menio
Dzięki Miodek, mnie też uczyli że starszych należy szanować, nawet przed osiemdziesiątką
.
Żeby nie było: nie mam do Jacka pretensji, że nie uszanował mojej siwej głowy, ale (jak to już wcześniej zauważył Chinet) nigdy nie napisałem, że mnie ta akcja nie interesuje. Co więcej zadeklarowałem swój udział, pod warunkiem akceptowalnego wzoru i ceny.
I zgadzam się z Meniem: nigdy nie wiadomo, czy więcej jest osób, które się nie wpisały, ale finalnie się zdecydują, czy tych którzy dziś są na liście, a kiedy trzeba będzie robić wpłatę wymiękną.

Żeby nie było: nie mam do Jacka pretensji, że nie uszanował mojej siwej głowy, ale (jak to już wcześniej zauważył Chinet) nigdy nie napisałem, że mnie ta akcja nie interesuje. Co więcej zadeklarowałem swój udział, pod warunkiem akceptowalnego wzoru i ceny.
I zgadzam się z Meniem: nigdy nie wiadomo, czy więcej jest osób, które się nie wpisały, ale finalnie się zdecydują, czy tych którzy dziś są na liście, a kiedy trzeba będzie robić wpłatę wymiękną.
-
- Kontaktowanie:
To jest bezsensu. Jako esteta powinieneś to zauważyć. Wjazd czerwonego na ząbki wygląda fajnie na płasko, w trójwymiarze będzie to po prostu czerowona plama. Czcionkę można zmienić w każdym momencie. Pracowałeś kiedyś na warstwach to wiesz. Napis Polscy kolekcjonerzy... można zboldować(pogrubić) będzie lepiej widoczny. Nr 1/42 służy przedewszystkim kolekcjonerom. To, że Rosjanie dali takie oznaczenie jest wg mnie strzałem w dziesiątke bo strasznie ułatwia zebranie kompletu. Wystarczy sprawdzić nr by wiedzieć co się ma a czego nie. I tak dalej i tak dalej.Bajek pisze:to można je zrobić na biało
A kto zajmię się logistyką? Bo my tu ciągle pitu pitu o niczym

O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
-
- Kontaktowanie:
Aha i jeszcze jedna sprawa. Udział w tym po pierwsze nie jest obowiązkowy. Po drugie zróbcie coś lepszego. Wymyślajcie soczystości kolorów dalej. A za 4 lata podajcie mi nr konta na który mam przelać kasę kiedy każdemu wszystko będzie pasować. Traktujcie to dalej tak emocjonalnie zamiast jak zabawę i możliwość uzyskanie fajnej pamiątki.
PS. swoją drogą to tylko dwóm czy trzem osobom coś nie pasuje w projekcie. Pozostałe 40 chyba tak jak ja po prostu chciałoby mieć kapsla.
PS. swoją drogą to tylko dwóm czy trzem osobom coś nie pasuje w projekcie. Pozostałe 40 chyba tak jak ja po prostu chciałoby mieć kapsla.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Przepraszam jeśli poczułeś się urażony moimi słowami, choć ja nie widzę w nich nic złośliwego, jedynym błędem jaki popełniłem to to ,że nie zwróciłem się do Ciebie przez Pan co z racji różnicy wieku powinienem zrobić, postaram się to poprawić. Mamy różne zdanie na temat wzoru i może rzeczywiście nie potrzebnie wywiązała się dyskusja pomiędzy nami. Każdy ma swoje zdanie i nic tego nie zmieni. Mi po prostu zależy aby ten kapsel powstał i staram się robić coś w tym kierunku bez zbędnych utrudnień.Kibi pisze:Dzięki Miodek, mnie też uczyli że starszych należy szanować, nawet przed osiemdziesiątką .
To prawda ,że nigdy nie napisałeś ,że Cię ta akcja nie interesuje ale mówisz ,że deklarujesz swój udział jeśli wzór i cena będzie dla Ciebie akceptowalna, więc może warto poczekać aż wzór zostanie wybrany i cena ustalona ? Bo na tę chwilę wypowiadasz się w temacie ,który Cię nie dotyczy bo nie ma Cię na liście.
Jak ktoś już wcześniej napisał możliwe ,że są takie osoby które dopiszą się do listy gdy będzie znany wzór i cena, ale skoro nie są zapisane nie wypowiadają się tylko czekają, bo mają inne priorytety niż Ci ,którzy są na liście i czekają na wydrukowanie kapsla niekiedy nie patrząc nawet czy wzór będzie taki czy inny, dla nich liczy się aby tego kapsla mieć.
Trochę tego nie rozumiem. Czemu kryterium decydującym o tym kto może wypowiadać się w temacie jest lista na którą ludzie wpisali się nie znając:
a) wyglądu kapsla
b) ceny
c) ilości sztuk
Na zdrowy rozum, to właśnie pozalistowcy powinni mieć prawo do decydowania. W końcu to oni decyzję o wzięciu udziału w przedsięwzięciu uzależniają od wyglądu kapsli, reszta bierze w ciemno.
To otwarte forum i prawo do wypowiadania się ma każdy zalogowany użytkownik. Każdy ma prawo pochwalić obowiązujący wzór, ale tak samo każdy może go skrytykować. I nie trzeba być grafikiem by móc wyrazić dezaprobatę dla danego projektu, tak samo jak nie trzeba być piłkarzem by krytykować zawodnika za nieudane podanie czy kucharzem by skomentować niesmakujące nam danie.
Szkoda że tak fajna inicjatywa kapslarska przebiega w atmosferze spinki i wzajemnych pretensji.
a) wyglądu kapsla
b) ceny
c) ilości sztuk
Na zdrowy rozum, to właśnie pozalistowcy powinni mieć prawo do decydowania. W końcu to oni decyzję o wzięciu udziału w przedsięwzięciu uzależniają od wyglądu kapsli, reszta bierze w ciemno.

To otwarte forum i prawo do wypowiadania się ma każdy zalogowany użytkownik. Każdy ma prawo pochwalić obowiązujący wzór, ale tak samo każdy może go skrytykować. I nie trzeba być grafikiem by móc wyrazić dezaprobatę dla danego projektu, tak samo jak nie trzeba być piłkarzem by krytykować zawodnika za nieudane podanie czy kucharzem by skomentować niesmakujące nam danie.

Szkoda że tak fajna inicjatywa kapslarska przebiega w atmosferze spinki i wzajemnych pretensji.
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Może i dyskusja jest gorąca i na granicy dopuszczalności ale powoli dochodzimy do jakiegoś porozumienia. Na taki kapsel, który zadowoli wszystkich nie ma raczej co liczyc. Te same kapsle pojawiają się corocznie jednocześńie na liście najbrzydszych i najładniejszych polskich kapsli.
Co do szacunku dla starszych to internet rządzi się trochę innymi zasadami. Na jednakowy szacunek zasługuje zarówno 10-latek jak i gość 40-letni. I odwrotnie na brak szacunku może sobie zapracować każdy niezależnie od wieku.
Co do szacunku dla starszych to internet rządzi się trochę innymi zasadami. Na jednakowy szacunek zasługuje zarówno 10-latek jak i gość 40-letni. I odwrotnie na brak szacunku może sobie zapracować każdy niezależnie od wieku.
I kolejna sprawa, nie każdy, każdego zna osobiście, żeby wiedzieć ile ma lat.wiki pisze:Co do szacunku dla starszych to internet rządzi się trochę innymi zasadami. Na jednakowy szacunek zasługuje zarówno 10-latek jak i gość 40-letni. I odwrotnie na brak szacunku może sobie zapracować każdy niezależnie od wieku.
Nie poczułem się urażony i już to napisałem. Rozumiem, że to o zwracaniu się per Pan, to lekka ironia z Twojej strony? Mieliśmy niejednokrotnie okazję rozmawiać w realu i chyba nie było takiej potrzeby.Jacek pisze:Przepraszam jeśli poczułeś się urażony moimi słowami, choć ja nie widzę w nich nic złośliwego, jedynym błędem jaki popełniłem to to ,że nie zwróciłem się do Ciebie przez Pan co z racji różnicy wieku powinienem zrobić, postaram się to poprawić. Mamy różne zdanie na temat wzoru i może rzeczywiście nie potrzebnie wywiązała się dyskusja pomiędzy nami. Każdy ma swoje zdanie i nic tego nie zmieni. Mi po prostu zależy aby ten kapsel powstał i staram się robić coś w tym kierunku bez zbędnych utrudnień.
To prawda ,że nigdy nie napisałeś ,że Cię ta akcja nie interesuje ale mówisz ,że deklarujesz swój udział jeśli wzór i cena będzie dla Ciebie akceptowalna, więc może warto poczekać aż wzór zostanie wybrany i cena ustalona ? Bo na tę chwilę wypowiadasz się w temacie ,który Cię nie dotyczy bo nie ma Cię na liście.
Jak ktoś już wcześniej napisał możliwe ,że są takie osoby które dopiszą się do listy gdy będzie znany wzór i cena, ale skoro nie są zapisane nie wypowiadają się tylko czekają, bo mają inne priorytety niż Ci ,którzy są na liście i czekają na wydrukowanie kapsla niekiedy nie patrząc nawet czy wzór będzie taki czy inny, dla nich liczy się aby tego kapsla mieć.
Wziąłem udział w dyskusji, bo myślałem że to pomoże wybrać wzór możliwy do zaakceptowania przeze mnie.
Chciałem zwrócić uwagę, że nie jest oczywistym fakt, że kolekcjonerzy kapsli są spadkobiercami tradycji siedemnastowiecznej husarii w stopniu większym niż Armii Andersa, albo Powstańców Warszawskich i że postrzępiony i powygryzany bohomaz w niewielkim stopniu przypomina skrzydło husarza, ale okazało się, że jestem ze swoimi poglądami w mniejszości, więc przyjmuję do wiadomości jaka decyzja zapadła.
Nikomu nie zabraniam wypowiadania się tutaj, chodzi mi tylko o to ,że jest głosowanie na ostateczny wzór kapsla to trzeba się z tym pogodzić, nawet jeśli dany wzór nam się nie podoba ale większość tak wybrała więc trudno. Więc wypisywanie jakichś komentarzy na temat wzoru ,który wybrała większość ,że jest taki i taki a tego mu brakuje a jeszcze czegoś ktoś nie zrozumie nie ma sensu, nie mam na myśli dyskusji dotyczącej napisów na kapslu typu: imię i nazwisko, email itd.
Jeszcze odnośnie kapsla, skoro głosowaliśmy na kapsel ,który zaprojektował Bajek, bez czarnego obrysu skrzydła i z czarno-białym zdjęciem to dlaczego teraz mamy to zmieniać. Zmiany owszem miały być ale miały dotyczyć kosmetycznych spraw i napisów, a tymczasem wygląd kapsla uległ diametralnej zmianie od tego z pierwowzoru. Zastanawiam się więc czy nie głupim pomysłem jest przeprowadzenie ankiety (tutaj pewnie u kilku osób wywołam uśmiech na twarzy) czy zdjęcie powinno być czarno-białe czy kolorowe bo chyba opcja ,że każdy sobie wybiera czy chce takie czy takie jest czystą głupotą bo seria powinna być jednolita.
Co do zdjęcia i skrzydła to uważam ,że powinny się zakończyć na licu kapsla i ząbki powinny zostać całe białe aby napisy na nich się znajdujące jakoś wyglądały.
Będzie świetnie jeśli Bajek nawiąże współpracę z Kasią i stworzą odpowiedni projekt, w końcu skoro wygrał projekt Bajka to powinien mieć on coś do powiedzenia w tej sprawie.
Co do zdjęcia i skrzydła to uważam ,że powinny się zakończyć na licu kapsla i ząbki powinny zostać całe białe aby napisy na nich się znajdujące jakoś wyglądały.
Będzie świetnie jeśli Bajek nawiąże współpracę z Kasią i stworzą odpowiedni projekt, w końcu skoro wygrał projekt Bajka to powinien mieć on coś do powiedzenia w tej sprawie.
-
- Kontaktowanie:
Faktycznie, mega diametralna zmiana. Dodanie obrysu diametralnie zmieniło wygląd kapsla.Jacek pisze:Zmiany owszem miały być ale miały dotyczyć kosmetycznych spraw i napisów, a tymczasem wygląd kapsla uległ diametralnej zmianie od tego z pierwowzoru.
Ja daję zdjęcie kolorowe.Jacek pisze:zdjęcie powinno być czarno-białe czy kolorowe
I wiecie co, odechciewa się trochę tego. Człowiek wychodzi wam tu z otwartą ręką. Przekonwertowuje projekt w taką formę, żeby to się nadawało do druku. Oferuje się, że poświęci kilka(naście być może godzin), żeby każdemu dobrze wyciąć, wkleić, podretuszować zdjęcia. Za darmo. Ale i tak jest źle.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Moja interpelacja - proponuję wybrać jedną osobę, która podejmie decyzję za wszystkich, bo na demokrację nie ma co liczyć. Proponuję moderatora.
Nie widzę sprzeciwu, dziękuję za poparcie, jutro w południe przedstawię kapsel gotowy do druku
Wasz jedyny i miłościwy Moderator Uzurpator
Nie widzę sprzeciwu, dziękuję za poparcie, jutro w południe przedstawię kapsel gotowy do druku

Wasz jedyny i miłościwy Moderator Uzurpator

Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.
Pisząc swojego posta pomyślałem o czymś podobnym. Im więcej projektów i więcej chętnych (albo niechętnych ale jątrzących
) tym więcej różnych głosów. Faktycznie najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby ktoś po prostu otworzył temat, wrzucił projekt, cenę oraz ilość i rozpoczął zapisy chętnych. 

Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Dalsza dyskusja nie wnosi nic nowego, wszyscy okopali się na swoich stanowiskach. Czas zakończyć dyskusję i w jakikolwiek sposób zakończyć sprawę. (Przed)ostatni projekt zaproponowała Kasia i w zasadzie nie ma sensu w nim za wiele mieszać. Jeszcze tydzień nie przynoszącej niczego dyskusji i nasz grafik powie: "a teraz to pocałujcie mnie w ...".
Cena i ilość (we współpracy z Rosjanami) jest już dość dobrze znana. Sami raczej nie mamy szansy uzyskać lepszej (a może się mylę?).
Trzeba pomyśleć o tym, kto ma się wszystkim zająć (jedna osoba a może jakiś zespół) i zbierać listę chętnych pod ostatecznym wzorem.
Cena i ilość (we współpracy z Rosjanami) jest już dość dobrze znana. Sami raczej nie mamy szansy uzyskać lepszej (a może się mylę?).
Trzeba pomyśleć o tym, kto ma się wszystkim zająć (jedna osoba a może jakiś zespół) i zbierać listę chętnych pod ostatecznym wzorem.
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Czyli jednak stwierdzacie "jest dobrze tak jak jest"... Czy na prawdę głos autora (Bajka) nie mógłby być choć w części uwzględniony?danio_145 pisze:I wiecie co, odechciewa się trochę tego. Człowiek wychodzi wam tu z otwartą ręką. Przekonwertowuje projekt w taką formę, żeby to się nadawało do druku. Oferuje się, że poświęci kilka(naście być może godzin), żeby każdemu dobrze wyciąć, wkleić, podretuszować zdjęcia. Za darmo. Ale i tak jest źle.
Otóż to!Jacek pisze:Będzie świetnie jeśli Bajek nawiąże współpracę z Kasią i stworzą odpowiedni projekt, w końcu skoro wygrał projekt Bajka to powinien mieć on coś do powiedzenia w tej sprawie.
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Nie idźcie tą drogą.
Było tak dobrze, wróćcie na właściwe tory.

Było tak dobrze, wróćcie na właściwe tory.
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
Uśmiechnąłem sięJacek pisze:Zastanawiam się więc czy nie głupim pomysłem jest przeprowadzenie ankiety (tutaj pewnie u kilku osób wywołam uśmiech na twarzy)

Czemu nieee...wiki pisze:nasz grafik powie: "a teraz to pocałujcie mnie w ..."

A teraz na serio. Tak naprawdę to problem jest dopiero przed nami. Mianowicie kto i w jaki sposób przekaże grubą kasę (a uzbierać się może kilkanaście tysięcy złotych) stronie rosyjskiej tak, aby nie wyd...li nas na różowo?
Jestem trollem 

Jeśli mogę coś powiedzieć, to uważam że jeśli to ma być seria, to kapsle jednak powinny być "zestandaryzowane" w sensie że napisy też powinny być jednolite. Czy różnice będą znów takie duże żeby dawać do wyboru tę kwestię?chinet pisze: 5. Napis na licu kapsla - imię i nazwisko + miasto (wybór?)
6. Napisy na ząbkach (do wyboru)
a. mail
b. www
c. CCI
d. numer kolejny w serii
Co do samego wyglądu, to wersja zwektoryzowana wg mnie ma zbyt gruby kontur i może dlatego tak bardzo wpływa na jego wygląd. Jeśli zaś chodzi o samą ideę to chyba każdy wie z kolekcjonerem z jakiego kraju ma do czynienia więc nie wiem czy to "postrzepione skrzydło"faktycznie będzie takie enigmatycznie.
-
- Kontaktowanie:
Zgadzam się w 100 procentach.Moja interpelacja - proponuję wybrać jedną osobę, która podejmie decyzję za wszystkich, bo na demokrację nie ma co liczyć. Proponuję moderatora.
Projekt Bajka jest tu uwzględniony w 95%.wismat pisze:Czy na prawdę głos autora (Bajka) nie mógłby być choć w części uwzględniony?
I trzecia sprawa są tu 2-3 osoby, które ciągle mają jakieś obiekcje. Zgłosiło się 40. Przyjmuję, że skoro nie są na nie tzn. że im wzór odpowiada. A idąc dalej demokratyczno-ankietowym tokiem myślenia. Większość chce kapsla takiego jaki jest.
Nie każdy ma stronę www. Więc choćby z tego względu napisy nie będą ustandaryzowane. Ząbki służą tylko celom informacyjnym.wollny pisze: powinny być "zestandaryzowane"
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Jak już wspomniał w innym temacie Kibi i Krzysiek, na spotkaniu ZK długo dyskutowaliśmy na temat zadruku naszego kapsla. Pomijając fakt ryzyka tego przedsięwzięcia (!), najgorętszym punktem był sam projekt, a mianowicie "skrzydło huzara".
Padały głosy za i przeciw, niestety tych drugich było zdecydowanie więcej. Ani to żaden symbol narodowy, ani symbol, który może być rozpoznawany przez innych kolekcjonerów, zwłaszcza zagranicznych. Ci, co są za powiedzą, że to jest kapsel dla nas. Tak, dla nas, ale ile kapsli z tych otrzymanych rozdamy pomiędzy sobą i "po rodzinie"? Napewno zdecydowana większczość trafi do zagranicznych kolekcjonerów. Czy będą mieli jakiekolwiek pojęcie co to za malowidło na kapslu? Sądzę, że w 99% nikt nie skuma o co chodzi.
Zrobiłem mały eksperyment. Pokazałem w rodzinie pierwotny projekt Bajka ze skrzydłem. Na siedem osób w różnym wieku (od 15 do 60 lat), tylko jedna osoba stwierdziła, że jest trochę podobne do huzara: "tylko konia brakuje". Jedna osoba powiedziała, że to chyba pióropusz indiański, a pozostałe nie potrafiły określić co widzą.
Jeśli ma być jakiś rozpoznawalny symbol, niech to będzie po prostu nasza flaga. Tego nierozpoznają tylko dzieci do ok. 4 roku życia.
Pozwoliłem sobie na wizualzację mojej wizji kapsla z naszym symbolem narodowym czyli flagą.

Padały głosy za i przeciw, niestety tych drugich było zdecydowanie więcej. Ani to żaden symbol narodowy, ani symbol, który może być rozpoznawany przez innych kolekcjonerów, zwłaszcza zagranicznych. Ci, co są za powiedzą, że to jest kapsel dla nas. Tak, dla nas, ale ile kapsli z tych otrzymanych rozdamy pomiędzy sobą i "po rodzinie"? Napewno zdecydowana większczość trafi do zagranicznych kolekcjonerów. Czy będą mieli jakiekolwiek pojęcie co to za malowidło na kapslu? Sądzę, że w 99% nikt nie skuma o co chodzi.
Zrobiłem mały eksperyment. Pokazałem w rodzinie pierwotny projekt Bajka ze skrzydłem. Na siedem osób w różnym wieku (od 15 do 60 lat), tylko jedna osoba stwierdziła, że jest trochę podobne do huzara: "tylko konia brakuje". Jedna osoba powiedziała, że to chyba pióropusz indiański, a pozostałe nie potrafiły określić co widzą.
Jeśli ma być jakiś rozpoznawalny symbol, niech to będzie po prostu nasza flaga. Tego nierozpoznają tylko dzieci do ok. 4 roku życia.
Pozwoliłem sobie na wizualzację mojej wizji kapsla z naszym symbolem narodowym czyli flagą.

Jestem trollem 

Jestem za, wzór 1.
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
-
- Kontaktowanie:
Przerobiliśmy projekt Bajka bo tak wybrała większość. Teraz wracamy do punktu wyjścia. Wzór pierwszy spoko, ale nie z tą flagą. Zdjęcie jest naprawdę słabej jakości. Damy inną, zrobią się głosy, że 'diametralnie' zmieniliśmy wygląd kapsla 
Jest jeszcze jedna możliwość. Zrobić kapsla w stylu Pistoia 2007 czy Kronekrokenforum bodaj 2009, czy hiszpańskie forum. Tj. bez żadnych symboli. Zdjęcie + informację.
Życzę jeszcze tylko powodzenia w kolejnych tygodniach dyskusji nad wyborem ostatecznego, ostatecznego wzoru kapsla.

Jest jeszcze jedna możliwość. Zrobić kapsla w stylu Pistoia 2007 czy Kronekrokenforum bodaj 2009, czy hiszpańskie forum. Tj. bez żadnych symboli. Zdjęcie + informację.
Życzę jeszcze tylko powodzenia w kolejnych tygodniach dyskusji nad wyborem ostatecznego, ostatecznego wzoru kapsla.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!