Rok 2011 zakończyłem mając ok. 15 300 piwnych kapsli.
2012 kończę mając 18 500, czyli doszło mi ok. 3200 nowych kapsli.
Jest to więcej niż w roku 2011 kiedy doszło mi 2500. Ciągle istnieje u mnie paradoks, że im mam większą kolekcję tym łatwiej mi się zbiera.

Ale to już chyba niedługo i w końcu się to skończy. Zdobycie 3200 kapsli, jest dla mnie bardzo dobrym wynikiem, zwłaszcza iż przez lipiec, sierpien, wrzesień i październik doszło mi tylko 90 kapsli. Gdyby nie to, 4 tys. nowych doszło by spokojnie. Podobnie jak w roku poprzednim, ok. 3/4 kapsli zdobyłem w pierwszej połowie roku. Cel który wynosił 18 000 został osiągnięty i z tego jestem zadowolony. Cel realny na przyszły rok to 21 000 kapsli, 22 000 w marzeniach.
Rok 2012 zapamiętam jako rok giełd, gdyż pobiłem swój rekord w liczbie ich odwiedzin. Było ich sporo,bo aż 8, a mogło być jeszcze o 2 więcej jakbym nie odpuścił
Elbląga i Katowic. W tym roku byłem w: Warszawie, Krakowie, Szczecinie, Tychach, Żywcu, Poznaniu, Radomiu i Rzeszowie. W przyszłym roku chciałbym odwiedzić minimum 6 w tym dwie zagraniczne. Jeśli nic mnie złego nie spotka, to powinno się udać.
pozdrawiam i życzę Śczęśliwego Nowego Roku obfitującego w ciekawe zdobycze do kolekcji.