W imieniu organizatorów oraz swoim własnym zapraszam na II już rzeszowską mini giełdę birofilistyczną. Połączona jest tym razem z I Karpackim Konkursem Piw Domowych.
W razie pytań można pisać do organizatora na adres: birofilia_rzeszow@interia.pl
lub do mnie: lendoo@wp.pl
Jeśli ktoś zdecydowałby się przyjechać z dalszych stron dzień wcześniej, to mogę przekimać jedną osobę.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Wejściówka na giełdę to 10zł. Za tą cenę mamy rezerwację stolika, jedno piwo lane z kija z baru, oraz trzy piwa domowe 0,33l.
W sprawie rezerwacji można pisać na podany wyżej adres lub do mnie.
Właśnie się dowiedziałem, że dla każdego giełdowicza przewidziany jest dyplom uczestnictwa. Oprócz Żywca,nigdzie się z nim nie spotkałem.
Fajna rzecz, którą będzie można powiesić na ścianie. Na giełdowiczów czeka też ok. 100 litrów piwa domowego.
Giełda się udała. Było więcej osób niż ostatnio bo prawie 30. Sporo nowych osób. Poznałem kapslarza z Tarnobrzega z czego jestem bardzo zadowolony. W sumie były 3 osoby z Tarnobrzega. Jacek przyjechał z ekipą kolekcjonerów z Rakszawy. Była nawet para birofilów z Białej Podlaski. Dobrą wymianę zrobiłem z Grzegorzem Krzowskim z Kraśnika, więc kilka ostatnich nowości z Perły doszło na wymianę. Nowości z Rakszawy też wpadły. Do kolekcji tylko 6 kapsli, ale zdobyłem sporo niebutelkowanych dubli z Polski.
Po giełdzie jeszcze imprezowaliśmy z organizatorami, więc jak wyszedłem z mieszkania o 6 rano to wróciłem po 20...
Piwa było pod dostatkiem od piwowarów domowych i to dobrego piwa.
Popróbowałem jedne z najlepszych piw w moim życiu.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2013, 10:24 przez lendoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Mini giełda super wspaniala atmosfera. Ludzie bardzo sympatyczni i mili wielkie dzieki dla organizatorów. Doszło mi sporo ciekawych kapsli ;)
Czekam na następne
guma pisze:O widzę ze chyba lendoo się przyczynił :d Columbia , 1 korek
czy to ważne kto się przyczynił i do czego?ważne jest to ,że jest kolejne miasto , i kolejni ludzie pełni zapału którzy chcą się bawić w organizację giełd lub spotkań birofilistycznych.
@guma ,korków to ja widzę więcej jak 1
p.s. wybierałem się na to spotkanie,jednak piątkowe wydarzenia spowodowały to,że niestety ,ale ... może następnym razem zawitam
pozdrawiam wielu znajomych ze zdjęcia
yoreck Jasne nie jest ważne Przecież to oczywiste że liczy się zapał i nowi poznani ludzie. Po prostu napisałem że lendoo się przyczynił bo widzę że dużo kapsli od niego. Cieszę się że użytkownikowi kapsle240240 przybyło tyle kapsli do kolekcji i ten komentarz nie miał nic złośliwego na myśli , mało tego , sam nie posiadam większości tej Columbi ... Więc nie spinajmy się tylko cieszmy się że mamy takie hobby i zapał do niego
Do kolekcji dochodzi ok. 50 nowych kapsli, atmosfera na spotkaniu super, piwo domowe bardzo dobre, miło było poznac nowego kolegę kapslarza z Tbg. Teraz oby do przyszłego roku i pełnowymiarowej giełdy ;)