"Zapraszamy serdecznie na giełdę w Poznaniu , która odbędzie się w dniu 21.11.2015 ( sobota) od godziny 8.00 - do 14.00 podczas 3- dniowych Poznańskich Targów Piwnych. Rezerwacja stolików na PW lub magdalena.lukaszczyk@gmail.com . ZAPRASZAMY"
Ja osobiście jeszcze się zastanawiam ale prawdopodobnie się wybiorę, nigdy w Poznaniu jeszcze nie byłem więc chyba najwyższa pora to zmienić
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Z Browar biz:
"Giełda odbędzie się na MPT , wejście od ul. Głogowskiej ( główne wejście ) niestety od godziny 10. 00 , nie 8.00 jak pisałem wcześniej .Najprawdopodobniej będą na Giełdę wydane podkładki okazjonalne oraz kapsel , ale o tym jeszcze napiszemy"
Organizacyjnie - dobrze. Punktualnie, sprawne wejście, miejsce dla kolekcjonerów wystarczająco jasne, na piętrze, oddzielone od części targowej, ale z widokiem na salę Targów Piwnych i stoiska browarów. Była możliwość wcześniejszej rezerwacji stołów, ale jeśli ktoś tego nie zrobił też miał miejsce. Miejsca było dużo więcej niż w poprzednich latach.
Kolekcjonersko - bez rewelacji jeśli chodzi o ilość kolekcjonerów kapsli, stosunkowo dużo osób, które nie zajmowały własnych stołów, ale "odwiedzały", z kapslami do wymiany w plecaku, albo bez własnych kapsli, ale z chęcią nabycia czegoś do kolekcji.
Dużo wystawiających się browarów rzemieślniczych i regionalnych, okazja do spróbowania bardzo różnych piw. Na stoiskach kilku browarów możliwość nabycia stosowanych przez nich kapsli i etykiet.
Wsadziłbym do powyższego opisu łyżkę dziegciu. Wejście miało być o 10.00. Spora część kolekcjonerów, która przyszła przed 10 czekała na holu przy wejściu głównym, bo pani z ochrony z krótkofalówką informowała, że bilety będą od 11. Należało, jak się okazało, olać panią i iść do hali targów gdzie była giełda, bo tam było oddzielne stoisko z biletami. Informacyjnie - na początku bez sensu. Później - rzeczywiście było tak, jak pisał raberts.
Grzegorz & Krzysio
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.