„Zielone Kartki # 6”
Na spotkanie ZK 6 oczekiwałem w Bar Rock-u niczym samotny jeździec od godz. 16:30. Dotychczas zawsze zdarzały się osoby, które na miejsce docierały przed planowanym startem, ale niestety nie tym razem. Z piwkiem w ręku miałem całe 30 minut do przeglądania wystroju wnętrza. El Dupa, Exploited, TZN Xenna, Ramones, The Doors i wszech obecny Kazik, ot w skrócie opis tego co znajdowało się na ścianach. Płyty, plakaty, koszulki, naszywki, bilety z koncertów i cała masa innych gadżetów sprawiły, że myślami cofnąłem się o jakieś 20 lat wstecz. RARYTAS !
Punktualnie o 17:00 zaczęli zjawiać się kolejni uczestnicy. Fidorim, Pluto z EOW, Tomi, … itd. Lista gości się powiększała, a razem z nią liczba kapsli na stole. Wpadliśmy w szał wymian, które tym razem, jak na moje oko trwały krócej, ale za to były bardzo konkretne i obfite. Na końcu stawki (tak bynajmniej się wydawało) zjawił się Bucik, który znanym wadowickim przywitaniem, rozpoczął drugą turę wymian. Kasztelan i Weizen z Piotrkowa umilały wspólnie spędzane chwile i wprawiały uczestników w bardzo wesoły humor. W międzyczasie funboy „poczęstował” nas gadżetami piwnymi, czym podtrzymał swoją małą tradycję i zobaczyliśmy znaczenie słowa „warzywniaki”.
Kiedy spotkanie miało już charakter czysto towarzyski, acz z zachowaną tematyką kapslową dołączył do nas Paweł. Swoją obecność rozpoczął od rzucenia na stół torebki z kapslami z Maroka. W tym miejscu mały konkursik, otóż zanim przeczytasz dalej, jak myślisz kto ma najszybszą rękę do kapsli ……………… oczywiście pga. Delikatnie wytłumaczyliśmy Pawłowi, że generalnie wszyscy powinni się „nakarmić” ów egzotykami i wspólnymi siłami doprowadziliśmy do wyłożenia kapsli na stół.
Bawiliśmy się przednio, a poniżej przedstawiam jeszcze cztery ważne szczegóły ZK 6:
- wyrównany rekord frekwencji z ZK 3, czyli 12 kolekcjonerów: eow, pluto, bucik, pga, kibi, smoku, fidorim, paweł, funboy, tomi, chinet, lowolak
- kolejny debiut Zielono Kartkowy tym razem w udziale smoka (mam nadzieję że na debiucie się nie skończy).
- trzy puszki Woodstock
- podstawka z podpisami.
W trakcie biesiadowania ustaliliśmy już termin 7 spotkania, które odbędzie się dwa dni przed giełdą w Warszawie, czyli 20 stycznia. Z noclegiem pewnie nie będzie kłopotu, więc jeżeli ktoś się wybiera na giełdę to … może warto pomyśleć o czwartku! Podpowiem, że czeka nas kolejna niespodzianka, ale to tyle.
W załączeniu foto relacja standardowo wykonywana przez EOW i Tomiego.
http://pokazywarka.pl/cigisf-3/