OSTATECZNY WYBÓR WZORU NA KAPSEL KOLEKCJONERSKI

O nas - zbieraczach. Spotkania.

Wybierz najlepszy :)

Numer 1
18
30%
Numer 2
33
54%
Numer 3
10
16%

Liczba głosów: 61

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wismat
Administrator
Kontaktowanie:

#121 Post autor: wismat »

Fantastyczne projekty chinet! Obydwa! Niestety widzę, że już się część zniechęca, więc nie ma co pisać za dużo. Tym bardziej póki nie znajdzie się osoba gotowa rzeczywiście pociągnąć ten temat dalej (patrz fabryka kapsli).
Przerobiliśmy projekt Bajka bo tak wybrała większość.
Tylko, że sposób w jaki został przerobiony... A zresztą każdy już powiedział swoje sto razy.
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich

danio_145
Kontaktowanie:

#122 Post autor: danio_145 »

Za mało soczysta czerwień, obrys 0,3 mm a nie 0,2mm tak wiem.
wismat pisze:Fantastyczne projekty chinet!
Tylko, że te konkretne zdjęcia nie nadają się do druku.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

Awatar użytkownika
Wacek

#123 Post autor: Wacek »

Byłem za kapslem nr.2 ,ale przed 5 cio procentowymi /jak pisze danio_145/ :D przeróbkami.
Teraz widzę,że jednak lepsza jest ta jedynka.
chinet jak dasz radę,umieść te dwa kapsle z mego załącznika,w jednym rozmiarzę,tak aby je można oglądnąć razem i porównać.Ja nie dam rady.
Danio_145,dlaczego te kapsle nie nadają się do druku ?
Przecież jest to projekt do opracowania.
Załączniki
kapselflaga2.jpg
kapselflaga2.jpg (22.16 KiB) Przejrzano 7386 razy
proczekt.jpg
proczekt.jpg (21.43 KiB) Przejrzano 7384 razy

Awatar użytkownika
wollny

#124 Post autor: wollny »

Nie no w ten sposób faktycznie do niczego nie dojdziemy. Albo zaczynamy od nowa i ustalamy zasady wyboru konkretnego kapsla (takiego już na prawdę ostatecznego), albo wybieramy jedną osobę, która podejmuje wszystkie decyzje i jak się komuś coś nie będzie podobało to będzie mógł zrezygnować. Bo teraz znowu wybierzemy któryś z kapsli Chineta, a za tydzień ktoś inny wrzuci nowy wzór, który się komuśtam spodoba i będzie taka sama gadka jak teraz.

Malczan

#125 Post autor: Malczan »

..............

Malczan

#126 Post autor: Malczan »

..............

Awatar użytkownika
TOMI

#127 Post autor: TOMI »

Krzysiu - z flagą Ci do twarzy.

danio_145
Kontaktowanie:

#128 Post autor: danio_145 »

Wacek pisze:Przecież jest to projekt do opracowania.
Wacek pisze:Byłem za kapslem nr.2 ,ale przed 5 cio procentowymi /jak pisze danio_145/ przeróbkami.
Resztę dopowiedz sobie sam.
Wacek pisze:Danio_145,dlaczego te kapsle nie nadają się do druku ?
Bo w tym momencie są beznadziejnej jakości?
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

Awatar użytkownika
Krzysiek

#129 Post autor: Krzysiek »

O! Moim zdaniem wzór nr 1 trafia w '10' jeśli chodzi o koncept. Mamy polski element, który wyróżni nasze kapsle na tle innych kolekcjonerskich i co ważne, będzie zrozumiały dla 99.9% zbieraczy z zagranicy. :)
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku :)

wersa
Kontaktowanie:

#130 Post autor: wersa »

Brawo chinet. Twój wzór nr 1 jest najlepszy. Przynajmniej jest element polski, no i wreszcie znikła ta stara zużyta PIŁA TARCZOWA. Kto będzie wiedział co znaczy ten fragment starej piły tarczowej na kapslu oprócz jej twórców ? Według mnie, napis Polscy Kolekcjonerzy Kapsli jest bez potrzeby, wiadomo że kolekcjonerzy, a nie złomiarze.
http://www.janko.cba.pl Zapraszam do wymiany. Mam 23 000 dziewic.

Wiśnia

#131 Post autor: Wiśnia »

chinet na prezydenta! :D

Awatar użytkownika
Wacek

#132 Post autor: Wacek »

Danio_145.Wiem że chcesz doprowadzić tą całą akcję wreszcie do końca i chwała Ci za to.
Ale:
Kapsel nr.2 zmienił swój wygląd po poprawkach,na niekorzyść.
Kapsel nr.1,na który głosowało też sporo kolekcjonerów,zmienił swój wygląd na +.
Coraz więcej kolekcjonerów przychyla się do tej jedynki po zmianach.
Dlatego też proponuję,jeszcze raz zrobić ankietę,w celu wyboru ostatecznego wzoru z tych dwóch.
Po ogłoszeniu ankiety,zamknąć na forum dyskusję nad wzorem.Cisza wyborcza.
Kapsel wygrywający,przechodzi do produkcji.Koniec kropka.
Komu nie będzie się podobał,rezygnuje.
Trwa to dwa lata,więc jeszcze tydzień nas nie zbawi,a wszyscy będą zadowoleni.A co do jakości,to myślę że grafik da sobie radę.
Jacek dla Ciebie robota :P

danio_145
Kontaktowanie:

#133 Post autor: danio_145 »

Wacek pisze:ostatecznego wzoru z tych dwóch.
Przed głosowaniem, kapsla nr 1 należy poprawić tak, żeby nadawał się do druku. Tj. wersję do wysyłki. Inaczej głosowanie nie ma najmniejszego sensu.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

Awatar użytkownika
Wacek

#134 Post autor: Wacek »

danio_145 pisze:
Wacek pisze:ostatecznego wzoru z tych dwóch.
Przed głosowaniem, kapsla nr 1 należy poprawić tak, żeby nadawał się do druku. Tj. wersję do wysyłki. Inaczej głosowanie nie ma najmniejszego sensu.
No to,bardzo prosimy i miejmy to już z głowy.

danio_145
Kontaktowanie:

#135 Post autor: danio_145 »

Ja nie umiem na wektorach, ani nie mam własnego zdjęcia w wysokiej rozdzielczości flagi, aby użyczyć. Więc nie do mnie ta prośba.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

Awatar użytkownika
Wacek

#136 Post autor: Wacek »

danio_145 pisze:Ja nie umiem na wektorach, ani nie mam własnego zdjęcia w wysokiej rozdzielczości flagi, aby użyczyć. Więc nie do mnie ta prośba.
Daniel, kogo proponujesz.Pewnie masz jakieś rozeznanie,to przekaż sprawę dalej.Bo i tak to musi być opracowane.

Awatar użytkownika
chinet

#137 Post autor: chinet »

Włożyłem kij w mrowisko :|
Swoimi projektami nie chciałem robić tutaj żadnej rewolucji. Ja nawet już machnąłem ręką na tego Sobieskiego i pomyślałem niech Kaśa działa. Jednak dyskusja na ZK na temat symboli narodowych wywołała oświecenie w mojej łepetynie. Tu nie chodzi o samą flagę tylko o przedstawienie jej w ciekawy sposób. Właśnie to mi wpadło do głowy na naszym spotkaniu.
Mam nadzieję, że Kaśa nie poczuła się dotknięta i spróbuje powalczyć z tym projektem (jeśli to ma być taki wzór). Niestety ja się na grafice nie znam i nie mam nikogo, kto mógłby zająć się stroną czysto techniczną.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2012, 01:19 przez chinet, łącznie zmieniany 2 razy.
Jestem trollem :mad:

Awatar użytkownika
KOLEKCJONER
Kontaktowanie:

#138 Post autor: KOLEKCJONER »

W druku to nie jest tylko podanie zdjęcia, grafiki z napisami i wszystko gotowe... Wiem bo zgłębiam ten temat... Jak tak będzie szło opracowywanie wam tego wszystkiego to szybciej zrobię tamponiarkę na magisterkę, opracuje matryce, i sam będę mógł wykonać poza tym taniej. Na razie obserwuję temat :)
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. :)
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

Kaśa

#139 Post autor: Kaśa »

Zdecydujcie sie ostatecznie, jaki ma to byc wzor, w jakich granicach moge wprowadzic kosmetyke, zeby to jakos wygladalo i nie bylo pretensjonalne.
Tylko raczej prosilabym o streszczanie sie, poniewaz niedlugo rozpoczyna sie sesja egzaminacyjna i szkoda mi bedzie czasu na robienie projektu, ktory pozniej zostanie tak kategorycznie odrzucony. Wiec prosze o zdjecie flagi o wysokiej rozdzielczosci, zdjecia twarzy rowniez najwyzszej jakosci, nazwe czcionki, rozmiar, oraz informacje jakie maja sie tam znalezc.

Eow
Kontaktowanie:

#140 Post autor: Eow »

Szczerze: jak dalej będzie się toczyła dyskusja na temat tego, jak ma wyglądać kapsel, to ja się wypiszę z listy, bo nie dojdziemy do konsensusu.
Kapsel kolekcjonerki ma być jednolity, czyli wszystkie mają być do siebie podobne, a nie, że każdy ma sobie wybrać czcionkę, wysłać kolorowe lub czarno-białe zdjęcie itp.
Ludzie, ogarnijcie się, proszę. Jesteśmy dorośli. I już wiem, co Jurek miał na myśli, mówiąc, że stracił do tego zapał. Ja też go tracę właśnie przez te bezsensowne dyskusje, które do niczego nie prowadzą.
Dziękuję za uwagę i milczę. Czekam aż dojdziecie do porozumienia w tej prostej kwestii, a potem będziemy mogli przejść do trudniejszej - przelew takiej ogromnej sumy pieniędzy do Rosji lub jakaś alternatywa.
Pozdrowienia dla ILoveHeaters vel Mr.Allena : )

Awatar użytkownika
wtk

#141 Post autor: wtk »

Eow pisze:Szczerze: jak dalej będzie się toczyła dyskusja na temat tego, jak ma wyglądać kapsel, to ja się wypiszę z listy, bo nie dojdziemy do konsensusu.
Kapsel kolekcjonerki ma być jednolity, czyli wszystkie mają być do siebie podobne, a nie, że każdy ma sobie wybrać czcionkę, wysłać kolorowe lub czarno-białe zdjęcie itp.
Ludzie, ogarnijcie się, proszę. Jesteśmy dorośli. I już wiem, co Jurek miał na myśli, mówiąc, że stracił do tego zapał. Ja też go tracę właśnie przez te bezsensowne dyskusje, które do niczego nie prowadzą.
Dziękuję za uwagę i milczę. Czekam aż dojdziecie do porozumienia w tej prostej kwestii, a potem będziemy mogli przejść do trudniejszej - przelew takiej ogromnej sumy pieniędzy do Rosji lub jakaś alternatywa.
Święte słowa! :) Popieram

Awatar użytkownika
Bronek

#142 Post autor: Bronek »

HeY

Coś temat ucichł ostatnio przez święta. Na czymś w końcu stanęło czy temat odpuszczony bo już się pogubiłem?

Pozdrawiam

Bronek
Pozdrawiam

Bronek

www.nissanzone.pl

Awatar użytkownika
Wacek

#143 Post autor: Wacek »

Sprawa ucichła i nikt nie wie o co chodzi.
Są dwa wzory.Ten ze skrzydłem i chineta,który doszedł po czasie i wzbudził spore zainteresowanie.
Kaśa nie ma się co obrażać,tylko trzeba jeszcze raz zrobić ankietę i wybrać ostatecznie jeden wzór do ostatecznego opracowania.
Jacek prośba.Zrób jeszcze raz taką ankietę i umieść tam te dwa kapsle.
Głosowanie 14 dni i koniec dywagacji na ten temat.
Dla przypomnienia chodzi o te dwa kapsle z załącznika poniżej.
Jeżeli chodzi o flagę,to można ją ściągnąć z Google,jest ich tam sporo o wysokiej rozdzielczości,którą można następnie obrobić.Przykład w załączniku.
I ostatecznie toby było na tyle z mej strony,w tym temacie.
Jeżeli nie ma chętnego na opracowanie wzoru i pociągnięcia tego dalej, to nic z tego nie będzie.

Awatar użytkownika
Wacek

#144 Post autor: Wacek »

Lub taka,do opracowania.
Załączniki
flaga.png
(254.11 KiB) Pobrany 40 razy

danio_145
Kontaktowanie:

#145 Post autor: danio_145 »

Kaśa się nie obraża, ale były święta, jutro sylwester. Są ważniejsze sprawy niż projekt kapsla. Żadnej ankiety nie róbcie, bo to co Chinet zamieścił nie nadaje się w tym momencie jako ostateczny projekt. Tak trudno to zrozumieć?

Spytam po raz nasty. Kto zbierze pieniądzę? Może zrobimy ankietę?
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

Awatar użytkownika
Wacek

#146 Post autor: Wacek »

Kaśa pisze:Zdecydujcie sie ostatecznie, jaki ma to byc wzor, w jakich granicach moge wprowadzic kosmetyke, zeby to jakos wygladalo i nie bylo pretensjonalne.
Tylko raczej prosilabym o streszczanie sie, poniewaz niedlugo rozpoczyna sie sesja egzaminacyjna i szkoda mi bedzie czasu na robienie projektu, ktory pozniej zostanie tak kategorycznie odrzucony. Wiec prosze o zdjecie flagi o wysokiej rozdzielczosci, zdjecia twarzy rowniez najwyzszej jakosci, nazwe czcionki, rozmiar, oraz informacje jakie maja sie tam znalezc.
Nie ma tu nic o nie nadawaniu się wzoru chineta.Po prostu,ktoś już postanowił za kolekcjonerów.
A co do ankiety,to trzeba wpierw mieć chętnych do załatwiania spraw formalnych.Potem wybrać osoby z np.10 ciu zgłaszających się. :P

Awatar użytkownika
Jacek
Kontaktowanie:

#147 Post autor: Jacek »

Wacek pisze:A co do ankiety,to trzeba wpierw mieć chętnych do załatwiania spraw formalnych.Potem wybrać osoby z np.10 ciu zgłaszających się.
Obawiam się ,że ciężko będzie znaleźć 1 osobę, o 10 już nie wspominając :)

Awatar użytkownika
KOLEKCJONER
Kontaktowanie:

#148 Post autor: KOLEKCJONER »

To teraz wszystko ankieta rozwiązujemy :) happy new year :) !
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. :)
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

ODPOWIEDZ