ZIELONE KARTKI
1. LOWOLAK
2. Pluto
3. Kibi
4. Smok
5. Dziubak
6. Chinet
7. ??? Bucik ???
Znowu będę musiał zrobić szpagat w powietrzu między Krakowem, Wadowicami a Warszawą. Jak mi się to uda to będę
Potwierdzę ostatecznie w środę.
G.
2. Pluto
3. Kibi
4. Smok
5. Dziubak
6. Chinet
7. ??? Bucik ???
Znowu będę musiał zrobić szpagat w powietrzu między Krakowem, Wadowicami a Warszawą. Jak mi się to uda to będę

Potwierdzę ostatecznie w środę.
G.
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
No niestety moje wygimnastykowanie nie pomogło.
W Warszawie będę dopiero ok. 23:00 w czwartek - chyba, że będziecie jeszcze walczyć
Także robię edit listy:
1. LOWOLAK
2. Pluto
3. Kibi
4. Smok
5. Dziubak
6. Chinet
7. Paweł
W Warszawie będę dopiero ok. 23:00 w czwartek - chyba, że będziecie jeszcze walczyć

Także robię edit listy:
1. LOWOLAK
2. Pluto
3. Kibi
4. Smok
5. Dziubak
6. Chinet
7. Paweł
11645 kapsli
ZK 9
Hej
… i już po 9 edycji ZK. Chciało by się napisać, że z zachowaniem wszelkich standardów ZK spotkanie przebiegło sympatycznie i miło, ale … no właśnie jest troszkę tego ale, więc powoli.
Zaplanowana godzina 17:30 znowu była tylko umowną. Do celu dotarłem na 17:00 a przed wejściem już witał mnie Dziubak. Chwilę po mnie wparował Pluto a po nim Kibi. Korzystając z zacnej pogody, zajęliśmy miejsca na tarasie nazwijmy go widokowym, co sprawiło że przy pięknym słoneczku piwko smakowało wyjątkowo dobrze. Jak zauważycie w foto relacji na zdjęciu nr 2, budowa stadionu narodowego tworząca dla nas w tym dniu piękny krajobraz, wprowadziła nas w tematykę reprezentacji oraz zbliżających się EURO 2012. Z pół godziny poświęciliśmy na obgadywanie i (niektórzy) szyderstwa pod kątem ostatnich występów naszej narodowej, jak również debatowaliśmy na temat możliwości uzyskania biletów na wspomnianą imprezę. To wszystko odbywało się już przy obecności Smoka, który z małym poślizgiem ale zgodnie z zapowiedzią dotarł na ZK. Tuż po tematyce futbolowej wróciliśmy można by rzec na ziemię, czyli zajęliśmy się kapslami. Na początek Dziubak zaprezentował nam mój wykład oraz foto relację z wystawy w Otwocku, a następnie przechodziliśmy standardowo przez obgadywanie nowości z wymianą wiedzy gdzie co nabyć oraz oglądaliśmy znaki zapytania Kibiego oraz Pluta. Ja wyłożyłem na stół segregator z kilkoma polskimi browarami w tym, nie omieszkałem pochwalić się zamkniętym Namysłowem. Poruszyliśmy też na chwilę tematykę giełdową. Zacząłem od sentymentalnej podróży w czasie wspominając I giełdę w Lublinie, która to zakończyła się nie małą awanturą, a później przeszliśmy do przedstawienia swoich najbliższych planów wyjazdowych. W tym miejscu najmocniej muszę przeprosić osoby z którymi się umawiałem, ale niestety do Katowic nie dam rady dotrzeć. Optymistyczne za to wydaje się potwierdzenie choćby przez Smoka chęci wyjazdu do Martina (Danio, gadaj z rodzicami żeby powiększyli chałupę
). Na koniec jakieś drobniutkie wymiany i stwierdziliśmy że spadamy do środka bo „zaczyna się ściemniać”. Po zejściu do podziemi klubu dołączył do nas Chinet i jak się okazało był to już ostatni uczestnik ZK. Jego ostatnie nieobecności sprawiły, iż jako jedyny zabrał ze sobą duble, co oczywiście brać wykorzystała. Na koniec standardowo stworzyliśmy podstawki i przy akompaniamencie szafy grającej opróżnialiśmy dzbanuszek królewskiego. Troszkę wcześniej niż zwyczajowo bo około 21:30 zakończyliśmy nasze spotkanie.
PS. Po raz pierwszy na spotkaniu zabrakło Bucika i PGA co sprawiło że pozostałem jedynym uczestnikiem ze 100% frekwencją. Nie piszę tego bynajmniej z własnej uciechy, a jedynie chcę wskazać, że ZK to jego bywalcy, a buźki w/w na tyle wkomponowały się w obraz tych spotkań, że zdecydowanie dało się odczuć ich brak. Powyższym apeluję zatem o rozsądek do wskazanych, co by się lepiej ogarniali!
Foto relacja by: DZIUBAK http://pokazywarka.pl/pjl15c-2/
Pozdrawiam wszystkich i szykować się bo za miesiąc 10 edycja ZK
… i już po 9 edycji ZK. Chciało by się napisać, że z zachowaniem wszelkich standardów ZK spotkanie przebiegło sympatycznie i miło, ale … no właśnie jest troszkę tego ale, więc powoli.
Zaplanowana godzina 17:30 znowu była tylko umowną. Do celu dotarłem na 17:00 a przed wejściem już witał mnie Dziubak. Chwilę po mnie wparował Pluto a po nim Kibi. Korzystając z zacnej pogody, zajęliśmy miejsca na tarasie nazwijmy go widokowym, co sprawiło że przy pięknym słoneczku piwko smakowało wyjątkowo dobrze. Jak zauważycie w foto relacji na zdjęciu nr 2, budowa stadionu narodowego tworząca dla nas w tym dniu piękny krajobraz, wprowadziła nas w tematykę reprezentacji oraz zbliżających się EURO 2012. Z pół godziny poświęciliśmy na obgadywanie i (niektórzy) szyderstwa pod kątem ostatnich występów naszej narodowej, jak również debatowaliśmy na temat możliwości uzyskania biletów na wspomnianą imprezę. To wszystko odbywało się już przy obecności Smoka, który z małym poślizgiem ale zgodnie z zapowiedzią dotarł na ZK. Tuż po tematyce futbolowej wróciliśmy można by rzec na ziemię, czyli zajęliśmy się kapslami. Na początek Dziubak zaprezentował nam mój wykład oraz foto relację z wystawy w Otwocku, a następnie przechodziliśmy standardowo przez obgadywanie nowości z wymianą wiedzy gdzie co nabyć oraz oglądaliśmy znaki zapytania Kibiego oraz Pluta. Ja wyłożyłem na stół segregator z kilkoma polskimi browarami w tym, nie omieszkałem pochwalić się zamkniętym Namysłowem. Poruszyliśmy też na chwilę tematykę giełdową. Zacząłem od sentymentalnej podróży w czasie wspominając I giełdę w Lublinie, która to zakończyła się nie małą awanturą, a później przeszliśmy do przedstawienia swoich najbliższych planów wyjazdowych. W tym miejscu najmocniej muszę przeprosić osoby z którymi się umawiałem, ale niestety do Katowic nie dam rady dotrzeć. Optymistyczne za to wydaje się potwierdzenie choćby przez Smoka chęci wyjazdu do Martina (Danio, gadaj z rodzicami żeby powiększyli chałupę

PS. Po raz pierwszy na spotkaniu zabrakło Bucika i PGA co sprawiło że pozostałem jedynym uczestnikiem ze 100% frekwencją. Nie piszę tego bynajmniej z własnej uciechy, a jedynie chcę wskazać, że ZK to jego bywalcy, a buźki w/w na tyle wkomponowały się w obraz tych spotkań, że zdecydowanie dało się odczuć ich brak. Powyższym apeluję zatem o rozsądek do wskazanych, co by się lepiej ogarniali!
Foto relacja by: DZIUBAK http://pokazywarka.pl/pjl15c-2/
Pozdrawiam wszystkich i szykować się bo za miesiąc 10 edycja ZK
sPISkowej propagandzie mówię NIE
Re: ZK 9
Niniejszym, ja Grzegorz Fila syn Jana, składam samokrytykę, że pozwoliłem sobie na opuszczenie ZK#9 - obiecuję, że nauczę się robić wspomniany wyżej szpagat i nie dopuszczę do takiej sytuacji w przyszłości.lowolak pisze: Powyższym apeluję zatem o rozsądek do wskazanych, co by się lepiej ogarniali!
Dzięki Panowie, że podtrzymaliście tradycję.
No i w końcu Kibi miał jasno

G.
11645 kapsli
Żebyś wiedział!
Kiedy siedzieliśmy na tarasie widokowym warunki do oglądu moich Grodzisków były wspaniałe.
Cóż z tego, skoro zdania były podzielone, a między innymi przez Ciebie nie było kworum, żeby wydać werdykt większością głosów
.
Zabiorę te kapsle na ZK10, ale nie wiem, czy będziemy mieć tak znakomite warunki oświetleniowe.
Kiedy siedzieliśmy na tarasie widokowym warunki do oglądu moich Grodzisków były wspaniałe.
Cóż z tego, skoro zdania były podzielone, a między innymi przez Ciebie nie było kworum, żeby wydać werdykt większością głosów

Zabiorę te kapsle na ZK10, ale nie wiem, czy będziemy mieć tak znakomite warunki oświetleniowe.
ZK 10
Panowie i Panie,
ponieważ niebawem przypada nam piękna liczba kolejnej edycji ZK w postaci pełnej dziesiątki, już teraz proszę o rezerwację czasu na wieczorową porę w dniu 29 kwietnia. Zgodnie z oczekiwaniami impreza odbędzie się w piątek, a o dalszych szczegółach dopiszę niebawem.
ps. w życiu bym nie powiedział, że to się uda ... a MY się rozpędzamy !!! i obiecuję że atrakcji nie zabraknie
Pozdrawiam
ponieważ niebawem przypada nam piękna liczba kolejnej edycji ZK w postaci pełnej dziesiątki, już teraz proszę o rezerwację czasu na wieczorową porę w dniu 29 kwietnia. Zgodnie z oczekiwaniami impreza odbędzie się w piątek, a o dalszych szczegółach dopiszę niebawem.
ps. w życiu bym nie powiedział, że to się uda ... a MY się rozpędzamy !!! i obiecuję że atrakcji nie zabraknie

Pozdrawiam
Szkoda Lolek, że nie wziąłeś pod uwagę giełdy w Białej Podlaskiej, która jest następnego dnia! I co niektórzy chcieliby na niej być!
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
a
Pluto a gdzie widzisz problem ? Pamiętam o giełdzie doskonale, ale jest kilka innych czynników i jak dla mnie ważniejszych niż giełda w Białej.Pluto pisze:Szkoda Lolek, że nie wziąłeś pod uwagę giełdy w Białej Podlaskiej, która jest następnego dnia! I co niektórzy chcieliby na niej być!
1/ Dostałem info (póki co nie będę ujawniał) od osób niezwiązanych dotychczas z ZK, które nie wybierają się do Białej i z wielką chęcią będą uczestniczyły w grillowisku.
2/ Wskazany termin jest na prośbę osób przyjezdnych, że choćby wspomnę Kapirala i Wojtka, którzy wnioskowali o spotkanie piątkowe.
3/ Jest to 10 spotkanie, więc co już chyba nie jest tajemnicą, przewiduję dodatkowe "małe" atrakcje.
4/ Przykra reguła "niestety nie wszystkim dogodzisz".
Ponadto jest to ostatni dzień miesiąca więc lepiej nie dało się wstrzelić. A na koniec przypomnę drugie spotkanie ZK, które odbyło się dzień przed giełdą w Chorzowie i ... osobiście czytałem relację PGA (organizatora ZK#2) z ów giełdy.
Głowa do góry i czas się zorganizować, a nie płakać. Nie widzę problemu aby uczestniczyć i na ZK i na giełdzie.
lolek
Ja tylko wyraziłem swoje niezadowolenie. ZK są zaraz przed giełdą a niektórzy nie są tak jak PGA, którzy organizują ZK a dnia następnego jadą na giełdę.
Ad. 1 - Ok, oni nie uczestniczą w giełdzie to przyjadą na ZK.
Ad. 2 - Chcieli piątek to mają ;)
Ad. 3 - Cieszy mnie to
Ad. 4 - Święta racja. Dlatego jak komuś nie pasuje, to po prostu tej osoby nie będzie.
Termin mi nie pasuje bo do Białej miałem się wybrać już w piątek, dlatego "płaczę" jak to ujął Lolek. A bardzo chciałbym być i na ZK i na giełdzie. Może coś wymyślę, a jak nie to z czegoś będę musiał zrezygnować. Tyle ;)
Mimo to zachęcam innych do udziału w ZK, bo ostatnio coś mała frekwencja była
Ad. 1 - Ok, oni nie uczestniczą w giełdzie to przyjadą na ZK.
Ad. 2 - Chcieli piątek to mają ;)
Ad. 3 - Cieszy mnie to

Ad. 4 - Święta racja. Dlatego jak komuś nie pasuje, to po prostu tej osoby nie będzie.
Termin mi nie pasuje bo do Białej miałem się wybrać już w piątek, dlatego "płaczę" jak to ujął Lolek. A bardzo chciałbym być i na ZK i na giełdzie. Może coś wymyślę, a jak nie to z czegoś będę musiał zrezygnować. Tyle ;)
Mimo to zachęcam innych do udziału w ZK, bo ostatnio coś mała frekwencja była

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
No pięknie, X-edycja - kiedy to minęło 
Termin dla mnie też mocno kłopotliwy - no ale zobaczymy - rozpoczynam gimnastykę aby wtedy być...
Pozdrawiam
G.

Termin dla mnie też mocno kłopotliwy - no ale zobaczymy - rozpoczynam gimnastykę aby wtedy być...
Pozdrawiam
G.
11645 kapsli
i
To teraz już oficjalnie - w sensie po uzgodnieniach z małżonką!
Serdecznie zapraszam na ZK#10, które odbędzie się w Falenicy dnia 29 kwietnia. Rozpoczęcie biesiady planujemy na godzinę 18:00.
W związku z połączeniem powyższego z rozpoczęciem sezonu grillowego, proszę o zabranie małego "co nie co" wg oczywiście własnego gustu i smaku. Proszę również o info od osób chcących skorzystać z noclegu (oczywiście potrzeba organizacyjna).
OTWARTA LISTA:
1. lowolak
2. Emil
3. PGA
4. Dziubak
5. Yoreck z Ewą
6. Tomi
Pluto, Bucik, Paweł, Chinet - ze znakiem zapytania.
Serdecznie zapraszam na ZK#10, które odbędzie się w Falenicy dnia 29 kwietnia. Rozpoczęcie biesiady planujemy na godzinę 18:00.
W związku z połączeniem powyższego z rozpoczęciem sezonu grillowego, proszę o zabranie małego "co nie co" wg oczywiście własnego gustu i smaku. Proszę również o info od osób chcących skorzystać z noclegu (oczywiście potrzeba organizacyjna).
OTWARTA LISTA:
1. lowolak
2. Emil
3. PGA
4. Dziubak
5. Yoreck z Ewą
6. Tomi
Ja też się wybieram.
Niewiele brakło, a namówiłbym też Krzyśka, który ostatnio trochę wraca do kapsli, ale niefortunnie w tym samym terminie Legia gra z Widzewem.
Lolek, masz Canal +?
OTWARTA LISTA:
1. lowolak
2. Emil
3. PGA
4. Dziubak
5. Yoreck z Ewą
6. Tomi
7. Kibi
Niewiele brakło, a namówiłbym też Krzyśka, który ostatnio trochę wraca do kapsli, ale niefortunnie w tym samym terminie Legia gra z Widzewem.
Lolek, masz Canal +?

OTWARTA LISTA:
1. lowolak
2. Emil
3. PGA
4. Dziubak
5. Yoreck z Ewą
6. Tomi
7. Kibi
To, że bardzo bym chciał zajrzeć, to nie ulega wątpliwości, zresztą podobnie jak do Białej. A co z tego będzie, to pewnie nie będę potrafił powiedzieć do samego końca.
Mój mały Adaś (ma już prawie 6 dni) jest nadzwyczaj ułożonym człowiekiem, ale decyzji mi jeszcze nie przedstawił, mam co prawda jakieś "przecieki", ale wiecie jak to jest.
Ale życzę powodzenia
Mój mały Adaś (ma już prawie 6 dni) jest nadzwyczaj ułożonym człowiekiem, ale decyzji mi jeszcze nie przedstawił, mam co prawda jakieś "przecieki", ale wiecie jak to jest.
Ale życzę powodzenia
W tej chwili to mogę postawić tylko wielki znak zapytania.Jestem na etapie zmiany pracy. Nie wiem co się wyklaruje po świętach . Jak ją dostanę (mam nadzieję ) to bedzie trudno mi się urwać po kilku dniach pracy - chyba że zacznę od maja. Zobaczymy - jak na razie to i Żywiec stoi pod takim samym znakiem zapytania, więc na razie nigdzie się nie deklaruję - cóż ,czasami życie samo weryfikuje nasze plany
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Gratulacje Kolego! Przekaż je również małżonce. Trzymamy kciuki aby udało Ci się być, bo to wszak "pępkowa" okazjakapiral pisze: Mój mały Adaś (ma już prawie 6 dni) jest nadzwyczaj ułożonym człowiekiem,

G.
11645 kapsli