ZIELONE KARTKI

O nas - zbieraczach. Spotkania.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
chinet

#601 Post autor: chinet »

Pluto pisze:Obszerna relacja + zdjęcia będą wieczorem
Kuźwa, o który wieczór chodzi :? .
Jestem trollem :mad:

Awatar użytkownika
KZK16

#602 Post autor: KZK16 »

Pluto jak zwykle spóźniony z relacją tych co były w kwietniu i tych marcowych :DDD
6087 PL
3273 P
x651 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.

Awatar użytkownika
Dariobeer
Kontaktowanie:

#603 Post autor: Dariobeer »

chinet pisze:
Pluto pisze:Obszerna relacja + zdjęcia będą wieczorem
Kuźwa, o który wieczór chodzi :? .
Mija kolejny wieczór-"zero" fotek i relacji :(

Eow
Kontaktowanie:

#604 Post autor: Eow »

Cierpliwość jest cnotą, czego niektórym brak ;)
Zdjęcia i relacja wkrótce.
Pozdrowienia dla ILoveHeaters vel Mr.Allena : )

Wiśnia

#605 Post autor: Wiśnia »

Pluto pisze:XXII Zielone Kartki za nami!

Obszerna relacja + zdjęcia będą wieczorem, także czekajcie a jest na co czekać :) Działo się sporo :)

Zdradzę tylko, że na spotkaniu pojawiła się płeć piękna w postaci dwóch osób (co bardzo cieszy) oraz, że został rozegrany pewny turniej - podczas, którego emocje sięgały zenitu :D
Już mija 11 wieczór, brak relacji + zdjęć.

Awatar użytkownika
pga

#606 Post autor: pga »

Pluto pisze:został rozegrany pewny turniej
A Pluto ciągle świętuje zwycięstwo, stąd pewnie brak relacji. Żebyś nie wpadł Tylko w alkoholizm;)
ZK on T(O)UR

Awatar użytkownika
Trzeci

#607 Post autor: Trzeci »

pga pisze:A Pluto ciągle świętuje zwycięstwo, stąd pewnie brak relacji. Żebyś nie wpadł Tylko w alkoholizm;)
Ja chyba też wpadnę pijąc za porażkę w finale.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 23:20 przez Trzeci, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dariobeer
Kontaktowanie:

#608 Post autor: Dariobeer »

pga pisze:A Pluto ciągle świętuje zwycięstwo, stąd pewnie brak relacji. Żebyś nie wpadł Tylko w alkoholizm;)
Trzeci pisze:Ja chyba też wpadnę pijąc za porażkę w finale.
Panowie,tylko nie przesadzajcie z tym piciem :wink:

Awatar użytkownika
Pluto

#609 Post autor: Pluto »

Widzę, że strasznie dużo osób jest niecierpliwych. Tak jak Eow napisała cierpliwość jest cnotą ;) Specjalnie Was tak trochę przetrzymałem ;) Nie gniewajcie się ;)

Nastał właśnie ten właściwy dzień i czas na relację z XXII Zielonych Kartek :)

Ostatnie spotkanie odbyło się 26 kwietnia jak wiadomo w pubie Czeska Baszta, w którym to gościliśmy już wcześniej przy okazji ZK#14 (o ile pamięć mnie nie myli) ;)

Cóż mogę więcej napisać, było bardzo sympatycznie! Byli starzy bywalcy ZK jak i nasz nowy nabytek intel_x (chyba mu się spodobały nasze spotkania co mnie ogromnie cieszy i mam nadzieje, że zostanie z nami na stałe bo gość z niego przesympatyczny)
Była też nowa osoba płci pięknej - Paulina, którą serdecznie pozdrawiam i przepraszam, za zalanie piwem na koniec imprezy. Na następnych ZK możesz się zrewanżować i mnie oblać, mówię serio :)
Były też kapsle, a jakże! Trochę nowości się pojawiło, szybkie wymiany kto czego nie miał i na stół zaczęła się wysypywać zagranica ;) Przy okazji wyciągnąłem swoje zagraniczne kapsle z nadzieją, że zebrani pomogą w identyfikacji ale zadanie chyba przerosło zebranych, ponieważ raptem kilka sztuk udało się rozszyfrować ;) Za co i tak dziękuję! Resztę wrzucę na forum, może ktoś jeszcze pomoże ;)

Po pewnym czasie, kiedy spotkanie było już w toku pojawił się Lolek, który wzbudził spore zainteresowanie bo część osób zwątpiła, że jeszcze go kiedyś na kartkach zobaczy. Tym razem dotrzymał słowa i przybył :) A jak przybył to wyciągnął na powitanie kapsle ;) A jakie? Trochę nowej EGZOTYKI + Europę. Wyciągnął fajne kapsle z Chin, Ghany, Beninu i jeszcze jakąś inną egzotykę (jak dobrze pamiętam). Zrobiło się zamieszanie bo do tego wszystkiego Bucik wyłożył swoje duble ;) Z ciekawych rzeczy wyciągnął zestawy serii z Witnicy + serie z Jabłonowa ;) Kto nie miał mógł uzupełnić braki (nie nękajcie go tylko z pytaniami o WB i Anglię bo tego nie ma) :D
Co ciekawe Bucik zaprezentował na spotkaniu serię z Jabłonowa w dwóch odcieniach. Mogę powiedzieć od siebie, że różnica jest widoczna aczkolwiek przez wielu nie będzie pewnie uznawana.
Spotkanie toczyło się dalej w spokojnym tempie aż tu nagle ktoś zaczął dobierać się do toalety. Kopał, szarpał, walił pięściami. Z początku nikt nie wiedział o co chodzi. Chcieli kogoś sprzątnąć ale ofiara zamknęła się w toalecie? Oczywiście mógł to być jeden ze scenariuszy ale na szczęście okazało się, że zamek się zaciął i uwięził jednego z klientów w środku ;) 10 minutowa akcja z użyciem ciężkich narzędzi przyniosła oczekiwany skutek i gość został uwolniony. Oczywiście uwalnianie klienta nie było jedyną atrakcją wieczoru.

W pewnym momencie Pga powiedział, że ma dla nas niespodziankę. Co się okazało chwilę potem, niespodzianka Pga pochłonęła nas bez reszty na najbliższe godziny :D
Otóż Pga przyniósł na spotkanie Ipada ze świetną aplikacją o nazwie "slide soccer", gdzie rolę piłkarzy pełnią kapsle ;) Gra wciągnęła wszystkich bez reszty. Na początku odbyło się parę luźnych gier aby każdy zapoznał się z grą a potem został rozegrany turniej ;) Nie chwaląc się wygrałem go ;) Pokonałem w finale Trzeciego :D W nagrodę dostałem pamiątkową tabelę i grafikę wykonaną prze Lolka :)
Oczywiście podczas turnieju zarzucano mi grę na czas ale to nie prawda :D Nie wierzcie w to co powiedzą inni ;)
Finałową rozgrywkę (prawie całą) możecie zobaczyć na youtube pod tymi linkami.
http://www.youtube.com/watch?v=Woxj8d66Yu8
http://www.youtube.com/watch?v=Z2-5aqedvrE
http://www.youtube.com/watch?v=nrFHfmguk-Y
http://www.youtube.com/watch?v=BsaNh8ZOlcM

Przepraszam, że nie jest w jednym pliku ale był problem ze sprzętem nagrywającym. Następnym razem będzie już bez problemów ;)
Kończąc mogę powiedzieć, że było bardzo sympatycznie. Frekwencja dopisała a piwo było bardzo dobre ;)

I tu jeszcze na koniec relacja FOTO: http://pokazywarka.pl/nrq056/

ZieloneKartki

23 edycja Zielonych Kartek

#610 Post autor: ZieloneKartki »

Szanowni,

Mamy zaszczyt ogłosić, że w środę - podkreślamy środę - 30-05-2012 odbędzie się 23 spotkanie Zielonokartkowej Ekipy.

Tym razem szlachetne grono Zielonokartkowiczów będzie wizytowało nowe miejsce a mianowicie:

Klubokawiarni Grawitacja ul. Browarna 6

- to wielkie niedopatrzenie, że na ulicy Browarnej dopiero pierwsze ZK się odbywają :)

Klub znajduję się na Powiślu niedaleko Bibloteki Uniwersytetu Warszawskiego
http://www.nowa.klubgrawitacja.com/

Do klubu można dojść pieszo wysiadając na przystanku w okolicach Nowego Światu lub Krakowskiego Przedmieścia
lub też bezpośrednio autobusami wysiadając np. na przystanku Uniwersytet

Klub na pierwszy rzut oka wydaje się snobistyczny ale pozwala zaskoczyć dobrym wyborem piwa i co równie
ważne dla bezalkoholików napojów nieprocentowych z ciekawymi kapslami.
Na półkach czekają gry planszowe więc w razie potrzeb rozegrania kolejnego turnieju będziemy mogli się
wykazać.

Rozpoczynamy tradycyjnie o godzinie 17:00. Pierwsze obecne osoby prosimy o zajmowanie stolika, przy oknie
i stopniowe dostawianie stolików w razie potrzeby. Rezerwacji spróbujemy dokonać ale... jak wiadomo strzeżonego Pan Bóg strzeże

Uwaga!
Podczas wieczoru zostaną ogłoszone nagrody dla zwycięzców II edycji Zielonej Ligi Typerów oraz zostanie
przedstawiony regulamin III edycji ZLT "Euro 2012".

Tradycyjnie prosimy o meldowanie swojej obecności!

bucik

#611 Post autor: bucik »

1. Bucik
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)

Awatar użytkownika
intel_x

#612 Post autor: intel_x »

1. Bucik
2. intel_x

Awatar użytkownika
intel_x

#613 Post autor: intel_x »

Korzystając z okazji, chciałbym gorąco podziękować koledze Bucikowi za kolejny OBFITY zestaw startowy. Bucik jest chyba patronem wszystkich nowych kolegów na forum więc za tę pomoc i pamięć jeszcze raz wielkie dzięki. Dziękuję również wszystkim tym co podarowali mi swoje duble, w tym kolega: Trzeci, lowolak, Pluto, KZK16, Krzysiek i wszystkim tym o których być może zapomniałem.

Awatar użytkownika
chinet

#614 Post autor: chinet »

Normalnie Św. Bucik :) .

Awatar użytkownika
chinet

#615 Post autor: chinet »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet

Eow
Kontaktowanie:

#616 Post autor: Eow »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet
4. Pluto
5. Eow
Pozdrowienia dla ILoveHeaters vel Mr.Allena : )

Awatar użytkownika
Smok5

#617 Post autor: Smok5 »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet
4. Pluto
5. Eow
6. Smok
Każdy piwinien w coś wierzyć. Ja wierzę, że wypiję jeszcze jedno piwo.

Awatar użytkownika
pga

#618 Post autor: pga »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet
4. Pluto
5. Eow
6. Smok
7. pga
ZK on T(O)UR

Awatar użytkownika
dziubak

#619 Post autor: dziubak »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet
4. Pluto
5. Eow
6. Smok
7. pga
8. dziubak

bucik

#620 Post autor: bucik »

intel_x pisze: Bucik jest chyba patronem wszystkich nowych kolegów na forum więc za tę pomoc i pamięć jeszcze raz wielkie dzięki.
Dzięki za miłe słowo.
Staram się rzeczywiście aby kolekcje Kolegów, którzy rozpoczynają przygodę z kapslami nabierały rumieńców - zawsze to dobra zachęta do dalszego zbierania.
11645 kapsli

Awatar użytkownika
Trzeci

#621 Post autor: Trzeci »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet
4. Pluto
5. Eow
6. Smok
7. pga
8. dziubak
9. Trzeci (na chwile)

Awatar użytkownika
Pluto

#622 Post autor: Pluto »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet
4. Pluto ( będę ok. 19:30)
5. Eow
6. Smok
7. pga
8. dziubak
9. Trzeci (na chwile)
ZIELONE KARTKI NA FB

Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.

bucik

#623 Post autor: bucik »

Jest dokonana rezerwacja na moje nazwisko przy stoliku przy oknie na prawo od wejścia.
Więc jak ktoś będzie pierwszy to bardzo proszę aby ją odebrać i zająć ten stolik.
11645 kapsli

FIDORIM

#624 Post autor: FIDORIM »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet
5. Eow
6. Smok
7. pga
8. dziubak
9. Trzeci (na chwile)
10.fidorim(też na chwilę

Awatar użytkownika
Kibi

#625 Post autor: Kibi »

1. Bucik
2. intel_x
3. Chinet
5. Eow
6. Smok
7. pga
8. dziubak
9. Trzeci (na chwile)
10.fidorim(też na chwilę
11. Kibi
Moje Grolsche już 168 sztuk !!
Moja Coca Cola - 3021 sztuk!

ZieloneKartki

Relacja ze spotkania

#626 Post autor: ZieloneKartki »

23 spotkanie już za nami!.

Po raz pierwszy odbyło się w Klubokawiarni Grawitacja. Lokal jak zgodnie ocenili uczestnicy spełnił Nasze oczekiwania. Było dobre piwko, barman odkładał kapsle i było jasno. Choć cytując Kibiego „Jest jasno bo jest lato, jakby była zima to by było ciemno” – błyskotliwe prawda :)

Pierwszy na miejsce dotarł Dziubak a na listę uczestników wpisali się również: Kibi, Pga, Bucik, Trzeci, Intel_x, Smok, Fidorim, Paweł, Chinet, Eow oraz Pluto, który dotarł na samym końcu.

Początek spotkania zdominowały dyskusje na temat nowych Kormoranów. Zdania były mocne podzielone od entuzjastycznych pochwał dla ładnych kapsli i emocji związanych z ich gromadzeniem, aż do zdecydowanego bojkotu zbierania tych kapsli. Bucikowi dostało się za to, że obiecał że w knajpie są nowe Kormorany a były tylko stare – co jak się później okazało należałoby odwołać :)

Na spotkaniu pojawiły się również różne ciekawe podarunki, w których rozdawania brylował niczym Święty Mikołaj kolega Smok i nieśmiało dołączył się do tego Kolega Chinet. Były pakiety z giełdy w Tychach i kalendarz na Euro dla głównego analityka ZLT :)

Temat ZLT również się pojawił i to jak.

Tuż po przybyciu Moniki Eow kolega Bucik ogłosił nagrody dla zwycięzców II edycji ZLT i Tak:

1. Zwycięzca otrzyma komplet kapsli ZK + 2 kapsle z giełdy w Radomiu
2. Za II miejsce przyznaliśmy 1 z kapsli ZK + 2 kapsle z giełdy w Radomiu
3. Za III miejsce – 2 kapsle z giełdy w Radomiu

Dodatkowo ogłosiliśmy nagrodę specjalną za zwycięstwo za typowanie całego sezonu spotkań. Po podliczeniu punktów zwycięzcą okazał się kolega Trzeci, który w nagrodę zaprojektuje Kapsel z okazji ZLT II edycja. Jeżeli się to powiedzie kolega otrzyma 5 sztuk tego kapsla.

Jednocześnie informujemy wszystkich pytających i uczestników II edycji ZLT, że każda z osób również otrzyma taki kapsel a laureaci drugiego i trzeciego miejsca całego sezonu spotkań, odpowiednio dodatkowe 3 i 1 kapsel.

Także kibicujmy Trzeciemu aby dzielnie się spisał z projektem kapsla.
Dodatkowo poruszyliśmy temat regulaminu ZLT na Euro 2012. Dyskusja była bardzo ożywiona, miejmy nadzieję, że zaskutkuje publikacją regulaminu na początku przyszłego tygodnia.

Spotkanie przed przybyciem Pluto opuścili Bucik, Dziubak, Trzeci i Paweł a po ich wyjściu działy się równie ciekawe rzeczy.

Pga odwiedzając miejsce ustronne wyczaił na zapleczu karton wiśni w piwie, wyprosił barmana aby specjalnie otworzył karton. Niestety na wszystkich były znienawidzone "siódemki". Barman widząc rozczarowanie sam zaproponował aby sprawdzić karton z piwem "jabłko w piwie" - jak się okazało to był strzał w dziesiątkę. Cały karton wylądował na stole zkowiczów i od razu wrócił zapał. Niestety szybko opadł po usłyszeniu ceny 10 zł za butelkę. Skończyło się na zakupie ledwie 2 butelek (pga) i kilku fotkach (chinet). Ekonomia wzięła górę:)
Najlepszy był intel, który dumnie sprezentował kapsel ze starej serii, bo ważniejsze było aby piwo było zimne:)

Uczestnicy wysłuchali opowieści o walkach pga z przygotowaniami kolei do euro2012. Wisienkę na torcie postawił Pluciak, który po przybyciu z dużym opóźnieniem poinformował co mogło być ważniejsze od punktualnego przybycia na XXIII spotkania ZK. Jak się okazało Pluto udziela się w przygotowaniach do Euro i to w pierwszych szeregach, realizując zadania na Stadionie Narodowym.

Spotkanie skończyło się na dyskusjach co ciekawego można znaleźć w przejętej kolekcji kapsli – Pga bowiem miał się tego wieczoru spotkać z osobą, która taką kolekcję przejęła.
Ekipa rozdzieliła się na dwie grupy - cześć mieszkająca na prawym brzegu ruszyła w kierunku stacji, pozostali wpakowali się do Zkowego kierowcy - Chineta, który dobrym zwyczajem ruszył żwawo aby starym zwyczajem rozwieźć wszystkich do domu. Oczywiście pod przykrywką braku chleba wszyscy trafili do Tesco, gdzie trwało oblężenie półki z Kormoranami (tylko dlaczego same miodne za ponad 5 zł).

To chyba na tyle, jeśli uczestnicy chcieliby coś sprostować lub rozszerzyć, to zapraszamy do komentowania.
Dodatkowo prezentujemy kilka zdjęć ze spotkania:

https://picasaweb.google.com/1102147844 ... xtiGvtbybg

Ps. Specjalne pozdrowienia dla niedowiarków i prześmiewców, którzy chcieli czekać kilka tygodni na opis spotkania (kto ma wiedzieć, to wie:))

Awatar użytkownika
intel_x

#627 Post autor: intel_x »

Jeszcze "cuś" ode mnie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
KZK16

#628 Post autor: KZK16 »

Widać lokal przyjemny :) ale na kilku zdjęciach niektórzy mieli ciekawy wyraz twarzy :mrgreen: ale fajnie ogólnie.
6087 PL
3273 P
x651 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.

Awatar użytkownika
chinet

#629 Post autor: chinet »

Widok twarzy barmana gdy robiłem zdjęcia Kormoranów - bezcenny :mrgreen: .

Awatar użytkownika
lowolak

24 ZK

#630 Post autor: lowolak »

Witam serdecznie brać kolekcjonerską.
Miło mi poinformować a i zaprosić przy okazji Wszystkich chętnych na 24 spotkanie ZK, które odbędzie się na moich włościach tj. w Falenicy ul. Wyszatycka 40, w najbliższy piątek.
Standardowo ruszamy o 18:00 a w programie:
-Grillowanie
-Konkurs na najlepszą strawę z grilla
-Skoki do basenu w stylu wolnym
-Pożegnanie kolekcji gospodarza
-Urodziny PGA
I oczywiście wiele wiele innych urozmaiceń i rozweselaczy.

Ponieważ standardowo zapowiada się towarzystwo z Polski proszę o wpisy o obecności wraz z ewentualną informacją o noclegu.
Zabieramy z sobą strawy, napitki, dobry humor i kapselki!!!

1. lowolak
2. Pluto
3. Monika

Ps. Dzięki Pluto i Monia za podpowiedź.

ODPOWIEDZ